Jump to content

Czytanie błędów z Forester MY99 S-turbo

Subaru_Forester

Recommended Posts

Hej,

Gdzie w Warszawie podłączę pod jakiś komputer swojego Forka, żeby sprawdzić czemu świeci mi się kontrolka ABS?

Oczywiście pytam poza ASO... ;)

Najlepiej Zacisze/Targówek

A wystarczy Ci RomRaider, albo FreeSSM i kabel VAG-KKL? Jeśli tak, to służę pomocą ;)

W tym roczniku to sobie możesz błędy ABS i Airbag zdiagnozować sam. Jest taka czarna (kurde a może biała?) szeroka wtyczka gdzieś tam nad pedałami. Zwierając odpowiednie piny do masy diagnozujesz ABS lub poduszki i z mignięć kontrolki odczytujesz kody. Szczegółów który pin od czego już niestety nie pamiętam, ale zdiagnozowałem tak u siebie i ABS i poduszki w moim GT-ku z '99.

Tu coś piszą na ten temat:

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=192583&page=4

cianbo z tego co pamiętam to już w jednym warsztacie próbowali tak to zrobić i kazali jechać do ASO podłączyć się pod komputer - ale w ASO 220 zł mi powoedzieli!!

orlen nie mam pojęcia...

Bright niestety nie wiem :-/ Można spróbować, pod warunkiem, że wiesz jak to odczytać :D

szukaj innej mechanika normalna cena za podłączenie pod interfejs nie powinna przekroczyć 50zł!!! bez problemu dojdziesz do tego jak odczytac ale kabel tylko KLL ,  ELMy nie zadziałają w 99 testowałem kilka