Subaru_Forester Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Hej, Gdzie w Warszawie podłączę pod jakiś komputer swojego Forka, żeby sprawdzić czemu świeci mi się kontrolka ABS? Oczywiście pytam poza ASO... Najlepiej Zacisze/Targówek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bright Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Hej, Gdzie w Warszawie podłączę pod jakiś komputer swojego Forka, żeby sprawdzić czemu świeci mi się kontrolka ABS? Oczywiście pytam poza ASO... Najlepiej Zacisze/Targówek A wystarczy Ci RomRaider, albo FreeSSM i kabel VAG-KKL? Jeśli tak, to służę pomocą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
orlen Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 jaki tam interfejs ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cianbo Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 W tym roczniku to sobie możesz błędy ABS i Airbag zdiagnozować sam. Jest taka czarna (kurde a może biała?) szeroka wtyczka gdzieś tam nad pedałami. Zwierając odpowiednie piny do masy diagnozujesz ABS lub poduszki i z mignięć kontrolki odczytujesz kody. Szczegółów który pin od czego już niestety nie pamiętam, ale zdiagnozowałem tak u siebie i ABS i poduszki w moim GT-ku z '99. Tu coś piszą na ten temat: http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=192583&page=4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted May 27, 2014 Author Share Posted May 27, 2014 cianbo z tego co pamiętam to już w jednym warsztacie próbowali tak to zrobić i kazali jechać do ASO podłączyć się pod komputer - ale w ASO 220 zł mi powoedzieli!! orlen nie mam pojęcia... Bright niestety nie wiem :-/ Można spróbować, pod warunkiem, że wiesz jak to odczytać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubabb Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 szukaj innej mechanika normalna cena za podłączenie pod interfejs nie powinna przekroczyć 50zł!!! bez problemu dojdziesz do tego jak odczytac ale kabel tylko KLL , ELMy nie zadziałają w 99 testowałem kilka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts