Jump to content

pytanie o WRXa z USA ?

simonnt

Recommended Posts

mam okazje na wrxa ze stanów. Tzn auto jeżdzi 3 lata w polsce ,jest z 2003roku i się zastanawiam czy są jakieś miny w autach ze stanów które gdybym je kupił mogłyby mnie narazić np na zakup części których nie można dostać. I jak wygląda sprawa z licznikiem czy zawsze były w milach czy w km/h też? bo tam chyba jest po naszemu czyli nie wiem czy przekładane było czy co. Z góry dzięki za wskazówki. Pozdrawaim

Liczniki w stanach są wyskalowane tak w milach jak i w kilometrach, przebieg liczony jest tylko w milach. Z różnic mechanicznych to tylko hample. W stanach z tych roczników był dwutłoczek (czyt. nie hamuje!!) w UE czterotłoczek. Warto sprawdzić oświetlenie, w USA przednie lampy są symetryczne w UE asymetryczne, brak też przeciwmgłowego z tyłu. To na tyle różnic ;)

Chodzi o Buga? Jeśli tak to wersję amerykańską charakteryzowały:

Seryjny rozmiar felg i ogumienia : 16x6,5" , 205/55R16.
Hamulce: przód - zaciski 2 tłoczkowe, tarcze wentylowane 286 mm tył - tarcze niewentylowane.
Błotniki przednie pozbawione kierunkowskazów bocznych.
Pomarańczowe światła pozycyjne w przednich błotnikach.
Licznik przebiegu i prędkościomierz w milach.
Termometr w wyskalowany w Fahrenheitach.
Światła do jazdy dziennej, włączane automatycznie podczas włączenia zapłonu i zwolnieniu hamulca ręcznego. Świecą słabszym światłem niż światła mijania.
Brak tylnego światła przeciwmgielnego.
Radio pozbawione RDS i wyskalowane nieparzyście co 200 KHz (np. 93,1 - 93,3 - 93,5).
Cięgno w bagażniku do otwierania tylnej klapy od wewnątrz.
Brak immobilizera - w zamian prosty alarm.
Możliwość zamówienia WRX z automatyczną skrzynią biegów.

:)

czyli przez lampy mozna miec problem podczas kontroli lub przegladu hmm

Powinieneś mieć zmienione, żeby było ok, ale nie wiem jak z policją czy łapią za to czy coś.