simonnt Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 mam okazje na wrxa ze stanów. Tzn auto jeżdzi 3 lata w polsce ,jest z 2003roku i się zastanawiam czy są jakieś miny w autach ze stanów które gdybym je kupił mogłyby mnie narazić np na zakup części których nie można dostać. I jak wygląda sprawa z licznikiem czy zawsze były w milach czy w km/h też? bo tam chyba jest po naszemu czyli nie wiem czy przekładane było czy co. Z góry dzięki za wskazówki. Pozdrawaim Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeFo555 Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 Liczniki w stanach są wyskalowane tak w milach jak i w kilometrach, przebieg liczony jest tylko w milach. Z różnic mechanicznych to tylko hample. W stanach z tych roczników był dwutłoczek (czyt. nie hamuje!!) w UE czterotłoczek. Warto sprawdzić oświetlenie, w USA przednie lampy są symetryczne w UE asymetryczne, brak też przeciwmgłowego z tyłu. To na tyle różnic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelazny Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 Chodzi o Buga? Jeśli tak to wersję amerykańską charakteryzowały:Seryjny rozmiar felg i ogumienia : 16x6,5" , 205/55R16.Hamulce: przód - zaciski 2 tłoczkowe, tarcze wentylowane 286 mm tył - tarcze niewentylowane.Błotniki przednie pozbawione kierunkowskazów bocznych.Pomarańczowe światła pozycyjne w przednich błotnikach.Licznik przebiegu i prędkościomierz w milach.Termometr w wyskalowany w Fahrenheitach.Światła do jazdy dziennej, włączane automatycznie podczas włączenia zapłonu i zwolnieniu hamulca ręcznego. Świecą słabszym światłem niż światła mijania.Brak tylnego światła przeciwmgielnego.Radio pozbawione RDS i wyskalowane nieparzyście co 200 KHz (np. 93,1 - 93,3 - 93,5).Cięgno w bagażniku do otwierania tylnej klapy od wewnątrz.Brak immobilizera - w zamian prosty alarm.Możliwość zamówienia WRX z automatyczną skrzynią biegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilmark Posted May 24, 2014 Share Posted May 24, 2014 Vin jest potrzebny ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonnt Posted May 25, 2014 Author Share Posted May 25, 2014 czyli przez lampy mozna miec problem podczas kontroli lub przegladu hmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelazny Posted May 25, 2014 Share Posted May 25, 2014 czyli przez lampy mozna miec problem podczas kontroli lub przegladu hmm Powinieneś mieć zmienione, żeby było ok, ale nie wiem jak z policją czy łapią za to czy coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts