Jump to content

jak ustawić zegarek?

szamot

Recommended Posts

Może dość banalne ale nie umiem ustawić czasomierza na wyświetlaczu komputra na obrotomierzu a przy wyłączonym ekranie nawigacji brak mi informacji o aktualnej godzinie  :)

OBK 2007

a czy przypadkiem nie ustawia sie to "samo" (w sensie pobiera czas z sat - mozesz ustawic tylko DST) gdzies tam w opcjach navi? u mnie nie ma czasomierza tam gdzie jest u Ciebie ale jest nizej pod navi i jakos to ustawialem w opcjach gdziestam costam, lookne jak bede w okolicach auta, ale cos mi tak swita.

a czy przypadkiem nie ustawia sie to "samo" (w sensie pobiera czas z sat - mozesz ustawic tylko DST) gdzies tam w opcjach navi? u mnie nie ma czasomierza tam gdzie jest u Ciebie ale jest nizej pod navi i jakos to ustawialem w opcjach gdziestam costam, lookne jak bede w okolicach auta, ale cos mi tak swita.

:P  looknij bo już mnie paluchy bolą od wciskania wszystkiego...

Edited by szamot

Guziol MENU, opcja NAVIGATION SET UP, opcja SET CLOCK.

(edit - zreszta nie na temat)

Hej jak juz bedziesz tam gmeral.... czy u Ciebie tez radio/nav/czycokolwiektojest wydaje taki upierdliwy odglos nawet jak wylaczysz radio, ciezko to opisac troche, cos jakby wiatraczek gdzies sie krecil i halasowal.

Upierdliwe jak jest cicho bo slychac to "cos"

(edit#2)

czy ten czasomierz jest jakims osobnym tworem? bo przeciez jest jeszcze jeden obok temperatury

otoczony jestes zegarkami, gdzie kazdy pokazuje inna godzine? :D

Edited by piwozniak

Hej jak juz bedziesz tam gmeral.... czy u Ciebie tez radio/nav/czycokolwiektojest wydaje taki upierdliwy odglos nawet jak wylaczysz radio, ciezko to opisac troche, cos jakby wiatraczek gdzies sie krecil i halasowal. Upierdliwe jak jest cicho bo slychac to "cos"

Jeżeli masz navi, to jest odgłos drugiego napędu (mapy)

Upierdliwe jak jest cicho bo slychac to "cos"

(edit#2)

czy ten czasomierz jest jakims osobnym tworem? bo przeciez jest jeszcze jeden obok temperatury

otoczony jestes zegarkami, gdzie kazdy pokazuje inna godzine? :D

No nie/stety u mnie nie upierdliwego czegoś więc Ci nie pomogę  :) 

Wydaje mi się że na wyświetlaczu na dole obrotomierza oprócz spalania, temp., ustawinia si-drive, ile tam w baku zostało jest jeszcze coś nieustawione i to chyba jest zegarek  :rolleyes:

ogolnie to masz cus takiego na tym wyswietlaczu:

sub.png

Wiec NIBY zegarek jest dostepny tylko dla aut wyposazonych w NAVI, i NIBY czas jest pobierany z NAVI, ale...

1. Przytrzymaj guziol i/SET pare sekund  (musisz to zrobic w przeciagu 12 sek od przekrecenia kluczyka

2. Wybierz Date/Time i wcisnij i/SET

3. Ustaw sobie :P

• Upvote 1

• 6 months later...

Wiec NIBY zegarek jest dostepny tylko dla aut wyposazonych w NAVI, i NIBY czas jest pobierany z NAVI, ale... 1. Przytrzymaj guziol i/SET pare sekund  (musisz to zrobic w przeciagu 12 sek od przekrecenia kluczyka 2. Wybierz Date/Time i wcisnij i/SET 3. Ustaw sobie

Piwo również ode mnie.

Faktycznie instrukcja kłamie że bierze z navi... 

• 5 weeks later...
  • 2 months later...

wracam do tematu bo czas u mnie przesunęli o godzinę.

No i przestało się w aucie zgadzać...

Poprzednia instrukcja od piwozniaka zadziałała mi w grudniu, jak zamiast godziny wyświetlały mi się między zegarami kreski.

Niestety tym razem uparcie stwierdzała że settings saved czy coś w tym stylu - a wyświetlała nadal godzinę wstecz.

Wreszcie zdesperowany szukając w navi ustawienia strefy czasowej o której pisze Sebek wszedłem w niej w Menu -> Navigation Setup -> Clock i tam pozwolił mi przesunąć czas o godzinę.

Co litościwie również wyświetla od tamtej pory również między zegarami.

Uffff.... może komuś to pomoże a może wreszcie przestaniemy ten czas zmieniać bo tylko zamieszanie się robi.

czas ustawia się sam z gpsu, w opcjach tylko ustawisz czas letni  lub zimowy i się przestawi o godzinę

Edited by sebek

Ja też mam problem z przestawieniem zegarka , Outback 2006 (jeszcze przed lift) . Pomoże ktoś co przycisnąć :blush: na załączonych miniaturkachpost-7201-0-03298400-1428155241_thumb.jpgpost-7201-0-03298400-1428155241_thumb.jpgpost-7201-0-09701300-1428155295_thumb.jpgpost-7201-0-00194300-1428155341_thumb.jpg

U mnie to już wygląda lekko inaczej - ale podpowiem tak:

w trybie wyświetlania mapy a nie nawigowania powinieneś mieć gdzieś po lewej na dole na ekranie wyświetlany przycisk Menu

nacisnij go palcem na dotykowym ekranie a potem Menu -> Navigation Setup -> Set Clock 

• Upvote 1

Dzięki juz ogarniam. Jeden warunek musi być jeszcze spełniony; auto musi byc na zewnątrz widoczne przez satelity, ponieważ inaczej zegarek wraca do poprzedniej godziny ( u mnie w garażu). Jeszcze raz dzięki.

• 3 years later...