sc00by Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 witam szukałem na forum jak i na innych stronach ale nie mogę znaleźć nigdzie opisu diagnostyki imprezy na złączu OBD II, wiem że są różne programy jak choćby RomRaider itp... Pytanie jest moje takie czy zna ktoś jakiś tutorial na w/w temat? czy można za pomocą interfejsu i progrmu dokonywać różnych drobnych modyfikacji w ustawieniach ? Zastanawiam się ponieważ miałem długi czas Passata i tam np za pomocą VAG-COM można było oprócz diagnostyki dokonywać małych zmian jak np, zmiana dźwięku alarmu, pikanie alarmu przy uzbrojeniu i rozbrojeniu, czasowe zamykanie szyb, automatyczne blokowanie drzwi podczas jazdy itp... Czy ktoś na forum dysponuje taką wiedzą i może się podzielić swoimi doświadczeniami ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 tu nie ma takich bajerów, możesz sobie odczytać/skasować błędy i tyle ... żadnych światełek, pikania alarmu czy innych extrasów nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted May 14, 2014 Author Share Posted May 14, 2014 hehe , ok dobrze wiedzieć tak czy inaczej szukam jakiegoś tutka jak przeprowadzić samemu diagnostykę a więc co i gdzie można odczytać, może być po angielsku, jednak i tak nie mogę nic ciekawego znaleźć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 https://code.google.com/p/ecuexplorer/downloads/list Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Jak chcesz zmian dokonywać w ustawieniach to kupujesz sobie kabelek tactrix i działasz. Koszt ok 260 USD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted May 15, 2014 Author Share Posted May 15, 2014 dzięki Panowie za pomoc, aż tak nie mam zajawki na przeróbki żeby 260 USD wydawać, ale poczytam o ów kabelku ... dzięki za linka Piter Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt72 Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 sciagnij sobie na tel aplikacje np torque a najlepiej torque pro i dokup na ebayu wtyczke obd2 ok 6£ z bluetooth mozna sie laczyc bez kabla podczas jazdy sprawdzac parametry zczytywac i kasowac bledy itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 Dokładnie tak jak pisze matt72. Do normalnego użytku starczy Tobie Torque + wtyczka odb2 na bluetooth/wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 a propos adaptorow bluetooth, każdy z zasady daje rade , oczywiscie nie taki za funta czy tez trzeba nalezy wybrac jakiegos producenta, patrzec na jakies parametry ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted May 16, 2014 Share Posted May 16, 2014 (edited) http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4221749137 Mam cos takiego i daje rade. Tylko trzeba patent zrobic, zeby dalo sie toto potem wyjac z gniazda bo inaczej czeka Ciebie rozkrecanie plastikow pod kierownica hehehe Edited May 16, 2014 by Tranquilizer Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt72 Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 ja mam taki http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-OBD2-ELM327-V1-5-Bluetooth-Car-Scanner-Android-Torque-Auto-Scan-Tool-OBD-II-/331146001214?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item4d19d6fb3e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts