Jump to content

Diagnostyka OBD II w Imprza 2005 - opis procedury

sc00by

Recommended Posts

witam

szukałem na forum jak i na innych stronach ale nie mogę znaleźć nigdzie opisu diagnostyki imprezy na złączu OBD II, wiem że są różne programy jak choćby RomRaider itp... Pytanie jest moje takie czy zna ktoś jakiś tutorial na w/w temat? czy można za pomocą interfejsu i progrmu dokonywać różnych drobnych modyfikacji w ustawieniach ? Zastanawiam się ponieważ miałem długi czas Passata i tam np za pomocą VAG-COM można było oprócz diagnostyki dokonywać małych zmian jak np, zmiana dźwięku alarmu, pikanie alarmu przy uzbrojeniu i rozbrojeniu, czasowe zamykanie szyb, automatyczne blokowanie drzwi podczas jazdy itp... Czy ktoś na forum dysponuje taką wiedzą i może się podzielić swoimi doświadczeniami ?

Pozdrawiam

hehe , ok dobrze wiedzieć :) tak czy inaczej szukam jakiegoś tutka jak przeprowadzić samemu diagnostykę a więc co i gdzie można odczytać, może być po angielsku, jednak i tak nie mogę nic ciekawego znaleźć...

dzięki Panowie za pomoc, aż tak nie mam zajawki na przeróbki :) żeby 260 USD wydawać, ale poczytam o ów kabelku ...  dzięki za linka Piter

sciagnij sobie na tel aplikacje np torque a najlepiej torque pro i dokup na ebayu wtyczke obd2 ok 6£ z bluetooth mozna sie laczyc bez kabla podczas jazdy sprawdzac parametry zczytywac i kasowac bledy itd

a propos adaptorow bluetooth, każdy z zasady daje rade , oczywiscie nie taki za funta :) czy tez trzeba nalezy wybrac jakiegos producenta, patrzec na jakies parametry ?