Jump to content

rozwiązałem zagadkę:) WRX MY00

kamilwro

Recommended Posts

Witam, nie wiem czy mogę ale napiszę.

Miałem ostatnio dziwny przypadek z wycieraczkami w WRX, prosiłem o pomoc ale nie dostałem powazniejszych odpowiedzi. Problem polegał na tym, ze kiedy jechałem z nadmierną predkoscią to w pewnej chwili załączały sie wycieraczki :facepalm:, no Ja też się zdziwiłem(auto zaczynało przerywać i szarpac)

Po dokładnym rozpoznaniu całej instalacji jeszcze raz, doszedłem do wniosku, ze silnik z mechanizmem , który załozyłem był od STI USA 2,5. Niby wtyczka ta sama a jednak prąd leciał odwrotnie. Po odizolowaniu przewodu porównałem wiazke kabli UK z wiazką od STI usa i wszystko bylo juz jasne(miałem lekkie zwarcie) zupełnie odwrotnie miałem kable niz w wersji z instalacji UK, przeciąłem kable polutowałem starannie tak jak ma być kolorami i co???  i doznałem olsnienia----wycieraczki działają, powiem wiecej nawet czasówki i spryskiwacz chodzi, wiec ciesze sie bardzo i milo kiedy nie musze sie martwic jak deszczyk spadnie, tyle- pozdrawiam i mam nadzieje, ze pomoge komus kto bedzie w przyszlosci sam przekładał swoje Subaru. Kamil

ps. porównywałem kolory kabli u kolegi w blobie 225ps i on ma jeszcze co innego ale jemu normalnie działaja, pzdr