kamilwro Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Witam, nie wiem czy mogę ale napiszę. Miałem ostatnio dziwny przypadek z wycieraczkami w WRX, prosiłem o pomoc ale nie dostałem powazniejszych odpowiedzi. Problem polegał na tym, ze kiedy jechałem z nadmierną predkoscią to w pewnej chwili załączały sie wycieraczki , no Ja też się zdziwiłem(auto zaczynało przerywać i szarpac) Po dokładnym rozpoznaniu całej instalacji jeszcze raz, doszedłem do wniosku, ze silnik z mechanizmem , który załozyłem był od STI USA 2,5. Niby wtyczka ta sama a jednak prąd leciał odwrotnie. Po odizolowaniu przewodu porównałem wiazke kabli UK z wiazką od STI usa i wszystko bylo juz jasne(miałem lekkie zwarcie) zupełnie odwrotnie miałem kable niz w wersji z instalacji UK, przeciąłem kable polutowałem starannie tak jak ma być kolorami i co??? i doznałem olsnienia----wycieraczki działają, powiem wiecej nawet czasówki i spryskiwacz chodzi, wiec ciesze sie bardzo i milo kiedy nie musze sie martwic jak deszczyk spadnie, tyle- pozdrawiam i mam nadzieje, ze pomoge komus kto bedzie w przyszlosci sam przekładał swoje Subaru. Kamil ps. porównywałem kolory kabli u kolegi w blobie 225ps i on ma jeszcze co innego ale jemu normalnie działaja, pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
makaveli23 Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Gratulacje że sam na to wpadłeś, satysfakcja bezcenna Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shabat Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Ja tylko nieskromnie przyznam, że potwierdziłem twoje wątpliwości podczas rozmowy telefonicznej z naszym wspólnym znajomym Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted May 9, 2014 Author Share Posted May 9, 2014 o Witka chodzi? czy o Zibena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shabat Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 Chodzi o "Witka" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted May 12, 2014 Author Share Posted May 12, 2014 szkoda, ze sprzedał ale ma niedługo znów cos kupić, pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts