Jump to content

Maglownica WRX US spec '06

mcc

Recommended Posts

Mam szybkie pytanko - czy maglownica WRX US spec 06-07 podejdzie do WRX EU 2.0T '04 p&p? Czy one czyms sie roznia? Moja zaczela przeciekac i chcialbym na szybko podmienic, bo regeneracja to uziemienie samochodu na tydzien :(

Dzieki z gory!

Pzw,
MCC

Róznią się mocowaniem, starego typu jest na objmie, nowszego mocowania są w obudowie przekładni.

http://allegro.pl/maglownica-przekladnia-kierownicza-sub-impreza-sti-i4160058714.html  stary typ

http://allegro.pl/subaru-impreza-3-iii-maglownica-przekladnia-i4184332473.html  nowy typ

Dzieki za odpowiedz - ten nowy typ rozumiem ze siedzi w US spec 06 a ja majac EU spec 04 mam ta pierwsza? Oni cos pisza o 2008-20012?

Pzw,

MCC

Tak i ja mam tą drugą nowy typ. A jaka jest w 04 to nie wiem. Wiem tylko że w 02 jest taka jak na pierwszym zdjęciu.

Problem między jedną a druga jest taki, że inne są mocowania i nie ma jak jej umocować do sanek. Inny rozstaw w starej klamra z gumą w nowej dwie poduszki zamontowane w obudowie.

Jeżeli masz taka jak w 02 to mojej nie założysz!

Pzdr

• 1 year later...

Podepnę się, bo ostatnio usłyszałem lekkie i głuche  postukiwania przy skręcie tylko w prawo (z prawej strony z przodu), tylko przy prędkościach parkingowych na niewielkich nierównościach. Przy większych prędkościach, nawet na wertepach, bądź na równym terenie - cisza. Mój mechanik stwierdził, że to właśnie postukuje maglownica, bo wszystkie elementy zawieszenia są ok. Ale ponieważ nie cieknie i prawie tego nie słychać, mam się nie przejmować, bo to podobno częsty przypadek. Miał ktoś takie doświadczenia i może wysnuć ewentualne prognozy? WRX EU.

Edited by sebachon