mcc Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Mam szybkie pytanko - czy maglownica WRX US spec 06-07 podejdzie do WRX EU 2.0T '04 p&p? Czy one czyms sie roznia? Moja zaczela przeciekac i chcialbym na szybko podmienic, bo regeneracja to uziemienie samochodu na tydzien Dzieki z gory! Pzw,MCC Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Róznią się mocowaniem, starego typu jest na objmie, nowszego mocowania są w obudowie przekładni. http://allegro.pl/maglownica-przekladnia-kierownicza-sub-impreza-sti-i4160058714.html stary typ http://allegro.pl/subaru-impreza-3-iii-maglownica-przekladnia-i4184332473.html nowy typ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcc Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 Dzieki za odpowiedz - ten nowy typ rozumiem ze siedzi w US spec 06 a ja majac EU spec 04 mam ta pierwsza? Oni cos pisza o 2008-20012? Pzw, MCC Link to comment Share on other sites More sharing options...
subydu Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Tak i ja mam tą drugą nowy typ. A jaka jest w 04 to nie wiem. Wiem tylko że w 02 jest taka jak na pierwszym zdjęciu. Problem między jedną a druga jest taki, że inne są mocowania i nie ma jak jej umocować do sanek. Inny rozstaw w starej klamra z gumą w nowej dwie poduszki zamontowane w obudowie. Jeżeli masz taka jak w 02 to mojej nie założysz! Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 (edited) Podepnę się, bo ostatnio usłyszałem lekkie i głuche postukiwania przy skręcie tylko w prawo (z prawej strony z przodu), tylko przy prędkościach parkingowych na niewielkich nierównościach. Przy większych prędkościach, nawet na wertepach, bądź na równym terenie - cisza. Mój mechanik stwierdził, że to właśnie postukuje maglownica, bo wszystkie elementy zawieszenia są ok. Ale ponieważ nie cieknie i prawie tego nie słychać, mam się nie przejmować, bo to podobno częsty przypadek. Miał ktoś takie doświadczenia i może wysnuć ewentualne prognozy? WRX EU. Edited May 7, 2015 by sebachon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts