Jump to content

Polecany zakład lakierniczy - Gdańsk

dr.elich

Recommended Posts

Witam,

potrzebuję porady odnośnie wyboru zakładu lakierniczego w Gdańsku/Trójmieście.

Mojej żonie jakaś babka wjechała w tylny zderzak - skończyło się na lekkim odrapaniu farby i czujnika cofania.

Jako, że autko mam od niecałych 2 tyg. - rysa boli bardzo i chciałbym to elegancko naprawić.

Proszę o polecenie jakiegoś sensownego zakładu. Szkoda będzie naprawiana z OC sprawcy - miałem dziś załatwiać AC...

Robić to gotówkowo/bezgotówkowo?

Będę wdzięczny za porady

Zasadniczo jesteśmy na forum SIP i to nas ogranicza do polecania ASO...

Aczkolwiek, w tym przypadku zupełnie serio polecam Ci likwidację szkody w ASO, jeżeli jest z OC sprawcy.

Likwidacja szkody z AC jest już troszkę inną sprawą i zależy od tego jakie masz wykupione ubezpieczenie.

Likwidowałam szkodę kiedyś ze swojego AC, bo sprawca się nie przyznał i nie przyjął mandatu. Później był regres.

Aktualnie mam małą szkodę z mojej winy do zlikwidowania i od ponad 2 tygodni się zastanawiam jak to zrobić ;)

Gotówkowo Ci się to na pewno nie opłaci.

• Upvote 1

Jeśli z OC sprawcy to bezgotówkowy w ASO. Niedawno likwidowałem w ten sposób szkodę ( a raczej szkódkę) w naszym OBK, właśnie poprzez gdańskie ASO - sprawnie i bez problemów. Zgłoś jeszcze w ubezpieczalni, że będziesz korzystać z auta zastępczego na czas naprawy i znajdź wypożyczalnię, która podstawi Ci jakieś fajne auto, oczywiście na koszt ubezpieczalni. Ja w ten sposób przez tydzień pojeździłem Mercedesem GLK.

• Upvote 1

Żona podesłała mi fotki wspomnianego "uszkodzenia". Prawdę mówiąc to ledwie to widać. Choć twierdzi, że jak zobaczę na żywo to zmienię zdanie.

Sytuacja wyglądała następująco - żona stała na światłach, babka za nią mazdą podjechała bardzo blisko - wzbudziło to obawy więc moja żona na wszelki wypadek podjechała do przodu kawałek, wtedy ta babka podjechała jeszcze bliżej pukając jej w zderzak. Następnie twierdziła, że nic się nie stało i nic nie widać.

Tak to wygląda na foto.

post-13912-0-15000600-1398207659_thumb.jpg

Prawda jest taka, że szkoda mi kobiciny - ponoć starsza babka, wystraszyła się, raczej nie za bogata, życiem zmordowana, a teraz jeszcze zniżki straci. 

Ale z drugiej strony - dopiero co kupione subaru, spełnione marzenie i już uszczerbek na lakierze...W starym rdzewiaczku machnąłbym ręką...