wujek19922 Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 WitamMam problem z moim Subaru WRX STI 2.0 MY03 ponieważ od 2 dni zauważyłem że mam dość spory wyciek z pod samochodu, na początku myślałem że to wyciek z pod misy olejowej ale jednak nie bo jak sprawdziłem na bagnecie oleju jest pod dostatkiem, jak sprawdziłem sam wyciek obejmuję cała prawą stronę i wydaje mi się że to wyciek z dyfra, ale nie jestem pewny dlatego pisze tutaj. Dodaje dwa zdjęcia poglądowe że by ktoś kto się zna na to zerknął i powiedział co to i ile może kosztować naprawa i czy ewentualnie można z tym jeszcze dojechać do serwisu czy coś. Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 A poziom oleju w dyfrze sprawdzałeś? Jak z dyfra to tam będą braki. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
California Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Oceń co to za płyn cieknie. Bo nam jeszcze trudniej to rozpoznać na zdjęciach niż Tobie w rzeczywistości Cieknąć może najwyżej ze skrzyni a nie z samego dyfra. Sprawdź poziom oleju w skrzyni. Nieźle masz zalane wszystko, ale może nie być tego widać na bagnecie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 (edited) Wyciek chyba zbyt rozległy i za daleko od skrzyni, obstawiałbym jednak silnik. W mojej ex ciekło w 2 czy 3 miejscach z silnika, ale w porównaniu z tym to był pikuś Edited April 22, 2014 by raison Link to comment Share on other sites More sharing options...
antikos Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 o [moderator czuwa], a tak na poważnie, wydaje mi się po zdjęciach że cieknie ci z lewej strony na wysokości pokrywy zaworów (tak jak by tego syfu było więcej) sprawdź czy to na 100% olej, bo tak też się wydaje jak by z przekładni lało ! jak stan oleju w silniku ? jak pompa wspomagania ? ale konkretnie leje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek19922 Posted April 22, 2014 Author Share Posted April 22, 2014 olej w silniku spoko, nie ubywa go, pompa też wporzo, to na 100% olej i chyba z skrzyni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
California Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 To sprawdź jeszcze poziom oleju w skrzyni. Bagnet masz pod turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek19922 Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 okazało się że to ani nie olej z silnika ani olej z skrzyni, zdziwił bym się jak by z skrzyni ponieważ był robiony generalny remont parę miesięcy temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 To co,konkurs rozpiszesz na trafne określenie przyczyny? Czy sam podasz powód i miejsce wycieku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eres Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 ło dżizasss ale się zacnie leje, a może to paliwo a nie olej?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirkris Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 płyn do spryskiwacza & wspomaganie Link to comment Share on other sites More sharing options...
California Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 wujek umiejętnie buduje napięcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek19922 Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 w końcu udało się zdiagnozować jaki to olej i przyczynę, wyciek to olej z silnika który uchodził z pękniętego przewodu podającego olej do turbiny, a przyczyną były stary przewód który miał już dość. Udało się już zakupić nowy w serwisie subaru za 175zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 No i sprawa jasna. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 w końcu udało się zdiagnozować jaki to olej i przyczynę, wyciek to olej z silnika który uchodził z pękniętego przewodu podającego olej do turbiny, a przyczyną były stary przewód który miał już dość. Udało się już zakupić nowy w serwisie subaru za 175zł. A turbinka przeżyła? Bo wyciek był dość konkretny,sądząc po fotkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek19922 Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 tak spokojnie akurat wyciek w porę zauważyłem i od tamtej pary auta nie ruszałem aż do wyjazdu na serwis a mam do niego na szczęście jakieś 500 metrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts