Jump to content

Wyciek SUBARU IMPREZA WRX STI 2.0 MY03

wujek19922

Recommended Posts

Witam

Mam problem z moim Subaru WRX STI 2.0 MY03 ponieważ od 2 dni zauważyłem że mam dość spory wyciek z pod samochodu, na początku myślałem że to wyciek z pod misy olejowej ale jednak nie bo jak sprawdziłem na bagnecie oleju jest pod dostatkiem, jak sprawdziłem sam wyciek obejmuję cała prawą stronę i wydaje mi się że to wyciek z dyfra, ale nie jestem pewny dlatego pisze tutaj. Dodaje dwa zdjęcia poglądowe że by ktoś kto się zna na to zerknął i powiedział co to i ile może kosztować naprawa i czy ewentualnie można z tym jeszcze dojechać do serwisu czy coś. post-14643-0-76932800-1398109969_thumb.jpgpost-14643-0-68216200-1398110000_thumb.jpg

Z góry dzięki 

Oceń co to za płyn cieknie. Bo nam jeszcze trudniej to rozpoznać na zdjęciach niż Tobie w rzeczywistości ;)

Cieknąć może najwyżej ze skrzyni a nie z samego dyfra. Sprawdź poziom oleju w skrzyni. Nieźle masz zalane wszystko, ale może nie być tego widać na bagnecie.

Wyciek chyba zbyt rozległy i za daleko od skrzyni, obstawiałbym jednak silnik. W mojej ex ciekło w 2 czy 3 miejscach z silnika, ale w porównaniu z tym to był pikuś :o

Edited by raison

o [moderator czuwa], a tak na poważnie, wydaje mi się po zdjęciach że cieknie ci z lewej strony na wysokości pokrywy zaworów (tak jak by tego syfu było więcej) sprawdź czy to na 100% olej, bo tak też się wydaje jak by z przekładni lało ! jak stan oleju w silniku ? jak pompa wspomagania ? ale konkretnie leje 

w końcu udało się zdiagnozować jaki to olej i przyczynę, wyciek to olej z silnika który uchodził z pękniętego przewodu podającego olej do turbiny, a przyczyną były stary przewód który miał już dość. Udało się już zakupić nowy w serwisie subaru za 175zł. :) 

w końcu udało się zdiagnozować jaki to olej i przyczynę, wyciek to olej z silnika który uchodził z pękniętego przewodu podającego olej do turbiny, a przyczyną były stary przewód który miał już dość. Udało się już zakupić nowy w serwisie subaru za 175zł. :)

A turbinka przeżyła?

Bo wyciek był dość konkretny,sądząc po fotkach.