Jump to content

smród z rury wydechowej (paliwo)

Guest

Recommended Posts

szukałem w archiwach i konkretnego przypadku nie znalazłem, czy ktoś już takie coś przerabiał? i na czym się skończyło? I tak trafi na warsztat, ale może przygotować się na niespodzianki juz tutaj :)

hehe jeszcze by tego brakowało  :) to wątek by brzmiał poszukuje silnika :Ppacjent Foresław 99 z turbo bez dziury!

Edited by Guest

nie mnie mojej żonie ja na statku jestem a ona mi marudzi że smierdzi, no nawet sąsiad podobno potwierdził. Więc co to filter czy świece...czy jeszcze jakieś inne ustrojstwo nie chce by mi żonę oszukano, tyle się ogląda na tvn "będziesz pan zadowolony" :)

Stawianie diagnozy,na temat "usterki" słabo opisanej w rozmowie telefonicznej,która jest tak opisana w necie jak kolor mojego Forka. :P

Czy ktoś już wie,jaki jest kolor mojego Forka? :biglol:

Nie moge,

Czytam i podziwiam (filter), (błęda)? co to za język?

a tak na poważnie to może katalizator się wypalił?

też biorę to pod uwagę, najgorsze że nie ma mnie tam, i nie mogę tego zobaczyć, a raczej poczuć, ale żona i kuzyn są pewni zapach dochodzi z rury wydechowej!Pytanie jest czy wypalony katalizator nie powienien wywalić na tablicy check engine? bo kontrolka się nie pali.

ja stawiam na zapłon ale się okaże niedługo!

no i smród znikł, okazało się że zbiornik się chwilo prawdopodobnie zapowietrzył, nie wiem jak to sie ma do stanu, ale podobno to było przyczyna  :)

Edited by Guest

no i smród znikł, okazało się że zbiornik się chwilo prawdopodobnie zapowietrzył, nie wiem jak to sie ma do stanu, ale podobno to było przyczyna 

A mi się wydawało,że zbiorniki to zawsze są zapowietrzone.Nie ma nawet znaczenia,czy to benzyna czy diesel. :P

Ba,posiadają nawet własne odpowietrzniki podczas tankowania i "zapowietrzniki" podczas ubywania paliwa ze zbiornika. :mrgreen:

Rozumiem,że małżonka przekazała informację telefonicznie. ;)

Ale jeśli faktycznie taka przyczyna,została podana przez warsztat czy mechanika,to...... :facepalm: