slavok Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Teraz, powtórka o 22.50 @ericsson T10s Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Malowanie tragedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Malowanie tragedia to jest akurat pikuś , montowanie czujników oleju w podkładkę pod filtr , montowanie chinskiego FMIC , stożek, hamulce EBC z klockami Yellow , dramat ,albo agro tuning Link to comment Share on other sites More sharing options...
szycha Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Spoks za jakiś czas właściciel tego GTka zgłosi się na forum z wielką prośbą żeby ktoś naprawił tą chałę bo nie wiadomo jak długo to pojeździ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Ten fmic naprawdę, mozna było lepiej rozwiązać, np montujac ori większy tmic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 montowanie czujników oleju w podkładkę pod filtr A mogę wiedzieć co w tym złego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 montowanie czujników oleju w podkładkę pod filtr A mogę wiedzieć co w tym złego? Pokazują "pogodę" Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 To gdzie w takim razie montować np temperaturę oleju, w korku na dnie miski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 w bloku... w kanale olejowym... ale szczegóły to już musi podać ktoś bardziej kompetentny Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted April 20, 2014 Author Share Posted April 20, 2014 Misie może i to partanina była ale nie oszukujmy się większość "tuningowanych" gtekow ma jeszcze gorzej... @ericsson T10s Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Misie może i to partanina była ale nie oszukujmy się większość "tuningowanych" gtekow ma jeszcze gorzej... @ericsson T10s Masz racje a najwiecej chyba z U.K. jednak …. W Polsce poziom sie zdecydowanie podnosi i jest lepiej , i dlatego szkoda że TV bądź co bądź o sporej oglądalności , pokazuje i promuje druciarstwo. Stawiam 100:1 że ten GTek jezdzi gorzej jak przed robotą , oczywiscie pod warunkiem że układ dolotowy byłby szczelny . Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 No cóż, robią jak robią, oglądalność jest, marketing jest... A że w bloku jest miejsce na czujnik nie wiedziałem, w większość aut idą czujniki w podstawkę pod filtr oleju, o ile się da... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hugo Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Ten program nigdy nie był na wysokim poziomie, a teraz całkiem zszedł na psy. Obecnie do budżetu nawet doliczają koszty roboty, kiedyś tego nie było. Jest oglądalność, kasa z reklam to trzeba "kręcić lody". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 dramatyczny ten odcinek- zrobili wszystkie modyfikaje, ktorych nie powinno sie robic w takim aucie :biglol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Przyznam ze czesto ten program ogladam z racji zawodowych skrzywien. Mało tego podoba mi sie i lubie go ogladać , są czasem fajne auta , egzotyki itp. Nie jestem super fachmanem od wszystkiego , i sie nie znam na wszystkim , dlatego traktuje to również jako pewną naukę . Natomiast razi mnie bardzo to że na czym sie mam nadzieje znam , jest spłycone , spieprzone itp. Jak był jakiś Ford Sierra Cosworth ,czy Lancia HF , słowa bym nie powiedział , ale podejżewam że jakiś fachman w grobie sie przewracał podobnie jak ja dzisiaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max 84 Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Każdy idzie własna drogą ... Ten program lubię za to, że pokazują auta, nie zawsze "typowe". A że, robota zrobiona, tak a nie inaczej... ( marketing ) "program zawiera lokowanie produktu" To już inna para kaloszy. Z założenia mają 6k i trzymają się budżetu. Gdyby pojechać w subaru po bandzie, to starczyło by na "złote brembo" i dobry olej Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystek07 Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 jak ten pan opowiadał o tym co zrobił chyba wezmę Go na na mojego serwisanta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek007 Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Przyznam ze czesto ten program ogladam z racji zawodowych skrzywien. Mało tego podoba mi sie i lubie go ogladać , są czasem fajne auta , egzotyki itp. Nie jestem super fachmanem od wszystkiego , i sie nie znam na wszystkim , dlatego traktuje to również jako pewną naukę . Natomiast razi mnie bardzo to że na czym sie mam nadzieje znam , jest spłycone , spieprzone itp. Jak był jakiś Ford Sierra Cosworth ,czy Lancia HF , słowa bym nie powiedział , ale podejżewam że jakiś fachman w grobie sie przewracał podobnie jak ja dzisiaj Nie niestety tak jest. Trzeba by popatrzeć na inne fora i pewnie też ktoś inny ma obiekcje. Btw. miałem kiedyś Sierrę CLX. Zaliczyłem nim swojego czasu obrót 360 stopnii na lodzie, na 1 pasmowej drodze pomiędzy zaparkowanymi po lewej i prawej stronie samochodami. Oczywiście Sierra bez uszkodzeń. Zaparkowane samochody też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Jestem raczej laikiem, jeśli chodzi o tuning nie tylko Subaru, ale jakieś tam pojęcie o motoryzacji mam. Też lubię oglądać ten program i miałem nadzieję, że trochę się z niego dowiedziałem do tej pory. Natomiast nie wiem czy dobrze odczytałam ten odcinek. - zmienili intercooler, było większe turbo i "grubszy" wydech, ale ani słowem nie wspomnieli o zmianie mapy - nie znam się na klockach , ale chyba żółte nie hamują jak są zimne, czyli w ruchu ulicznym - jeśli auto ma być do zabawy to tylny hamulec jest nie mniej ważny Mówili coś o 320km, ale nie wiem co na to seryjna skrzynia. Wyprowadźcie mnie z błędu w razie czego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Nie wspomnieli o zmianie mapy, bo z programem trzeba jechać do konkurencji, a konkurencja bierze za to odpowiednie pieniądze - i na dzień dobry połowa budżetu idzie w cholerę Klocki EBC są jakie są, ja bym nie założył(ale to tylko moja opinia), ludzie zakładają i niby są zadowoleni - ale raczej w odniesieniu do seryjnych klocków. Pomijam fakt, że w aucie do zabawy nie idzie się w moc, a w zawieszenie A z budżetem 6k można doprowadzić zawias do ładu(poliuretany, może jakiś sensowny zawias się znajdzie, nawet używka z pewnego źródła - ale nie MTS ani inne syfy), zrobić coś z heblami, do tego zalać porządny olej, zmienić płyn hamulcowy, sprzęgłowy i chłodzący, nowe filtry - i nawet na to może te 6k braknąć. Ale że ma być oglądalność, to nikt na to racjonalnie nie patrzy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
macias Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Oglądam czasem podobny tematycznie program na Disovery i łzy mi ciekną po plecach, jak widzę malowanie samochodu sprayem. U nas przynajmniej lakierują jakoś lepiej. A po za tym najcześciej słabo i bez szału. Czasem robią ciekawe auta. Ale wszystko to marketing, ograniczony budżet i czas antenowy. Oglądać się da i myśle, że nie ma tego co rozbierać na czynniki pierwsze. Właściciel będzie zadowolony(a to chyba jest dość ważne) i TVN bedzie wychwalał pod niebiosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 też lubię oglądać ten program, ale ... dzisiejszy odcinek z GT'kiem, to jest podsumowanie wiejskiego tuningu z którego nabijamy się na naszym forum .... szkoda, bo jeszcze ktoś uwierzy, że można wsadzić takie gadżety i wyjechać na tor, poupalać, przecież było w TV .... słabo PS. a może im się pomyliły czołówki i to nie miał być "Samochód marzeń" tylko "Będzie Pan zadowolony" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayo Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 oby program nie byl dla nikogo inspiracja Link to comment Share on other sites More sharing options...
szycha Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Nie wspomnieli o zmianie mapy, bo z programem trzeba jechać do konkurencji, a konkurencja bierze za to odpowiednie pieniądze - i na dzień dobry połowa budżetu idzie w cholerę Parę razy byli na hamowni w vtg a w odcinku z audi RS4 trochę je tam "podciągnęli" Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolnemiasto Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 ja tam na mechanice się nie znam jedynie co mogę dodać to albo właściciele auta zupełnie nie mieli pojęcia co mają albo byli mega stremowani... w ogóle ten odcinek był dziwny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts