Jump to content

Ogień z rury

Sonny

Recommended Posts

czemu z rury wydechowej leci ogień w niektórych Subarynach? Czym to jest spowodowane?

Wydech na pełnym przelocie,dobrze podlana mapa paliwem,po hamowaniu silnikiem i depnięciu na gaz masz marchewy jak ta lala. ;)

Co to daję?

Uciechę gawiedzi. :P  ;)

Poważnie już,to efekt raczej w grubiej modzonych autach i niezamierzony,podyktowany raczej bezpieczeństwem silnika.

Edited by cybel

1. Bo jeśli dobrze mi styka to w wydechu dochodzi do zapłonu niespalonego paliwa no i leci sobie marchewa.

2. Najczęściej to można zobaczyć w autach z przelotowymi wydechami i blow offami, które upuszczają powietrze

3. Oprócz efektów wizualnych wg mnie nie daje to zupełnie nic, no chyba, że osmalanie zderzaków tych, co za nimi :)

UPS, Cybel był szybszy :)

Edited by aprzemek

Kolego to na pewno daje punkty respektu na dzielni...

Jest do dopalanie się resztek mieszanki w wydechu i poza efektem wow nic pozytywnego z tego nie wynika...

To tak w skrócie...

Kolego to na pewno daje punkty respektu na dzielni...

To tak w skrócie...

. Respektu na dzielni ??? To ciekawe jest :PW ktorej wiosce ??? -:)

A no w mojej i to pewnie nie tylko w niej jak sądzę...

No dobra ale na jedno pytanie mi nie odpowiedzieliście.

Jak właściciele uzyskali taki efekt?

Wydech na pełnym przelocie,dobrze podlana mapa paliwem,po hamowaniu silnikiem i depnięciu na gaz masz marchewy jak ta lala.

czemu z rury wydechowej leci ogień w niektórych Subarynach? Czym to jest spowodowane?

Wydech na pełnym przelocie,dobrze podlana mapa paliwem,po hamowaniu silnikiem i depnięciu na gaz masz marchewy jak ta lala. ;)

Tu masz odpowiedz ;)

pamiętam jak raz na patelniach byliśmy poćwiczyć i pogiąłem dwa amory ale marchewa jak poszla aż sie widno w lusterkach zrobiło to banana miałem i w d..... że pogiąłem amory :yahoo:

Czyli działa również jak wizyta u psychologa ;)

hmm jutro sprawdze czy da rade zrobic w taki  sposób :) czyli przelot 2,5 cała > instalacja LPG :D > ustawić cut-off dość nisko i powinno strzelać , też mi od tygodnia latają ognie po głowie ale jakoś cieżko mi sie zebrać i podłączyć kabelek

hmm jutro sprawdze czy da rade zrobic w taki  sposób :) czyli przelot 2,5 cała > instalacja LPG :D > ustawić cut-off dość nisko i powinno strzelać , też mi od tygodnia latają ognie po głowie ale jakoś cieżko mi sie zebrać i podłączyć kabelek

Wybierasz Dzierżoniów czy Poznań?