Sonny Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Witam mam pytanie, czemu z rury wydechowej leci ogień w niektórych Subarynach? Czym to jest spowodowane? Jak właściciele uzyskali taki efekt? Co to daję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 (edited) czemu z rury wydechowej leci ogień w niektórych Subarynach? Czym to jest spowodowane? Wydech na pełnym przelocie,dobrze podlana mapa paliwem,po hamowaniu silnikiem i depnięciu na gaz masz marchewy jak ta lala. Co to daję? Uciechę gawiedzi. Poważnie już,to efekt raczej w grubiej modzonych autach i niezamierzony,podyktowany raczej bezpieczeństwem silnika. Edited April 17, 2014 by cybel Link to comment Share on other sites More sharing options...
aprzemek Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 (edited) 1. Bo jeśli dobrze mi styka to w wydechu dochodzi do zapłonu niespalonego paliwa no i leci sobie marchewa. 2. Najczęściej to można zobaczyć w autach z przelotowymi wydechami i blow offami, które upuszczają powietrze 3. Oprócz efektów wizualnych wg mnie nie daje to zupełnie nic, no chyba, że osmalanie zderzaków tych, co za nimi UPS, Cybel był szybszy Edited April 17, 2014 by aprzemek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybek Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Kolego to na pewno daje punkty respektu na dzielni... Jest do dopalanie się resztek mieszanki w wydechu i poza efektem wow nic pozytywnego z tego nie wynika... To tak w skrócie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszana Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Kolego to na pewno daje punkty respektu na dzielni... To tak w skrócie... . Respektu na dzielni ??? To ciekawe jest W ktorej wiosce ??? - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonny Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Ok dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybek Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Kolego to na pewno daje punkty respektu na dzielni... To tak w skrócie... . Respektu na dzielni ??? To ciekawe jest :PW ktorej wiosce ??? - A no w mojej i to pewnie nie tylko w niej jak sądzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonny Posted April 18, 2014 Author Share Posted April 18, 2014 No dobra ale na jedno pytanie mi nie odpowiedzieliście. Jak właściciele uzyskali taki efekt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 No dobra ale na jedno pytanie mi nie odpowiedzieliście. Jak właściciele uzyskali taki efekt? Wydech na pełnym przelocie,dobrze podlana mapa paliwem,po hamowaniu silnikiem i depnięciu na gaz masz marchewy jak ta lala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 czemu z rury wydechowej leci ogień w niektórych Subarynach? Czym to jest spowodowane? Wydech na pełnym przelocie,dobrze podlana mapa paliwem,po hamowaniu silnikiem i depnięciu na gaz masz marchewy jak ta lala. Tu masz odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 @@jathek, pierwszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jathek Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 @elmo ostatni beda pierwszymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 ogień z rury nie jest dobrym symptomem, fakt że lepiej mieć więcej paliwa, aniżeli ciut za mało, bo wtedy jest duzy problem, ale duze przelanie także jest niezdrowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drout Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Ale fajnie wygląda. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wichercat Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 pamiętam jak raz na patelniach byliśmy poćwiczyć i pogiąłem dwa amory ale marchewa jak poszla aż sie widno w lusterkach zrobiło to banana miałem i w d..... że pogiąłem amory Czyli działa również jak wizyta u psychologa Link to comment Share on other sites More sharing options...
eres Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Efekt tzw chłodzenia paliwem komory spalania za grubo podlane a wirnik w turbinie się podgrzewa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lary_1 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 hmm jutro sprawdze czy da rade zrobic w taki sposób czyli przelot 2,5 cała > instalacja LPG > ustawić cut-off dość nisko i powinno strzelać , też mi od tygodnia latają ognie po głowie ale jakoś cieżko mi sie zebrać i podłączyć kabelek Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 hmm jutro sprawdze czy da rade zrobic w taki sposób czyli przelot 2,5 cała > instalacja LPG > ustawić cut-off dość nisko i powinno strzelać , też mi od tygodnia latają ognie po głowie ale jakoś cieżko mi sie zebrać i podłączyć kabelek Wybierasz Dzierżoniów czy Poznań? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aprzemek Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Słyszałem, że Nowy Sącz też daje radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
lary_1 Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 (edited) lipa w stagu można upuścić ciśnienie tylko do 1,8 i piernie se tylko raz przy odpuszczeniu gazu i tyle Edited April 19, 2014 by lary_1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Czyli dodatkowy wtrysk do wydechu i marchewy będą cały czas. Albo montaż "profesjonalnego" flamer kita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Albo tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraszana Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Albo tak . Jade do nich jutro !!! Bede montować !!! :-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts