Shat Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Witam Panowie kusi mnie kupno samochodu takiego jak w temacie. Zastanawiam się tylko czy koszty utrzymania są podobne jak w podobnej klasy autach czyli Golf, Civic, Ceed? Ta wersja imprezy to nie jest jakieś STI więc oczekuję że koszt utrzymania będzie podobny do normalnego auta prawda? Nie chodzi mi tutaj o spalanie tylko raczej o części. Cena auta na otomoto jest na moje oko niewysoka więc jeżeli nie ma żadnych haczyków to będę go brał W ogóle wcześniej nie patrzyłem na ceny takich wersji bo zawsze impreza kojarzyła mi się z WRX którego cenę mniej więcej znam i jest dla mnie zbyt wysoka niestety, ale jak zobaczyłem cenę tego diesla to się miło zaskoczyłem. One naprawdę są takie tanie czy to jakaś podpucha? Dodam że auto nie ma służyć do świrowania, oczekuję normalnego wozu które po prostu nie zamula (czyt. zbiera się lepiej niż większość na drodze). No i ten wygląd mnie rozbraja Przy okazji czy to tylko zdjęcia są tak korzystnie zrobione czy faktycznie to autko:http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-boxer-4x4-igla-ksiazka-ser-C32842535.htmlwygląda lepiej od np. tych:http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-d-C32867139.html http://otomoto.pl/subaru-impreza-d-rs-C32298633.html PS. Nie wiem jaka jest tutaj polityka odnośnie wstawiania linków do aukcji, jeżeli nie wolno to kajam się i usunę jeżeli da się edytować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Dzień dobry, http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/60648-tutaj-sie-witamy-dzial-dla-nowych-forumowiczow/page-637 zawsze impreza kojarzyła mi się z WRX mnie się zawsze kojarzyła z STi najbardziej. One naprawdę są takie tanie czy to jakaś podpucha? są relatywnie tanie w zakupie ale jest kilka szczegółów dotyczących silników diesla o czym dowiesz się z lektury forum. Dodam że auto nie ma służyć do świrowania, oczekuję normalnego wozu które po prostu nie zamula (czyt. zbiera się lepiej niż większość na drodze) Nominalnie to większość diesli 2.0 TDi VAG zbiera się lepiej niż ten ( na suchym i zależy w jakiej budzie), łatwość tuningu elektronicznego i taniość powoduje, że po drogach jeździ bardzo dużo szybszych niż w standardzie diesli. No i ten wygląd mnie rozbraja coś w tym jest O kolejne auta pytaj w " Zakup kontrolowany". Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Jak mało jezdzisz to taniej wyjdzie ci utrzymanie 2.0R tyle ze ona jest slabsza od diesla i nie ma opcji tuningu a diesla do 180-190km mozna podciagnać Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutek111 Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 No i warto mieć w zapasie zapasowy silnik ale o tym już było.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Ehh, właściciele Subaru nie dyskutują o kosztach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky X Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Palnij głową w ścianę. JAk myślisz,że kupisz diesla to będzie taniej , to jest zupełnie odwrotnie. Wtryski,dwumasa,sprzęgło,shortblock.I będzie płacz. Jak chcesz subaru to kup sobie właśnie WRX lub GT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Wtryski,dwumasa,sprzęgło,shortblock.I będzie płacz. @@Jacky X oczywiście opinia na podstawie własnych doświadczeń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 @Jacky X oczywiście opinia na podstawie własnych doświadczeń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rutek111 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Palnij głową w ścianę. JAk myślisz,że kupisz diesla to będzie taniej , to jest zupełnie odwrotnie. Wtryski,dwumasa,sprzęgło,shortblock.I będzie płacz. Jak chcesz subaru to kup sobie właśnie WRX lub GT. Albo inne 2,5 T. Po zakuciu żywotność ponoć wzrasta aż o kolejne 40 tys km (średnio)....tak było w moim przypadku ............ A wracając do SBD to ja forkiem 2008 zrobiłem 150 tys km i nic nie wymieniałem. Nowy właściciel uparł się na wymianę sprzęgła przed zakupem (okazało się, że faktycznie się kończyło). Więc mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z SBD - ale stres był....w moim otoczeniu znajomych na 4 padły 3 (legas, forek, otbc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 (edited) Palnij głową w ścianę. JAk myślisz,że kupisz diesla to będzie taniej , to jest zupełnie odwrotnie.w moim otoczeniu znajomych na 4 padły 3 (legas, forek, otbc) Edited April 18, 2014 by Sławek1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 A co to za życie bez adrenaliny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts