Cze-czen Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 (edited) Kurczę tak szukam i szukam, ale nic tak naprawdę nie znalazłem na ten temat. Mam problem z rozmiarem (wiem jak to zabrzmiało ) typem i producentem. Opone podaje 225/55/17, ja mam po poprzednim właścicielu 215/55/17 a tabliczka znamionowa podaje 215/60/16 i bądź tu mądry. Do tego wszystkiego dochodzi kwestia marki i typu laczka w końcu to czteropęd, więc nie powinna być kierunkówka?Chcę wydać do 2tys na komplecik, ale nie mam nic przeciwko żeby wydać mniej Znajomy z branży zachwala mi oponę Viking Protech HP, ale nie mam bladego pojęcia co to za jedna. Edited April 17, 2014 by Cze-czen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 W różnych krajach były homologowane różne rozmiary. Ponad to zależne od wersji silnika. W każdym razie wersje spec EU 2.5N/A MY04 _MY06 miały homologacje na 215/60/16. H6 miały 215/55/17. Możesz również rozważyć 225/55/16. Poniżej masz wątek o oponach: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/9766-wszystko-o-letnich-oponach-do-subaru/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts