hero85 Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Cześć, mam problem z moca sygnału w seryjnym radiu w moim WRXie. Odbieram tylko dwie stacje RMF i jakąś inną. Czy możecie mi powiedzieć czego to jest wina i co zrobić, żeby wzmocnić sygnał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grooby78 Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 A radio jest fabryczne czy wymieniales na jakies inne? Ja tez tak mialem po wymianie radia i okazalo sie, ze przypadkiem odlaczylem wzmacniacz antenowy. Moze u Ciebie tez cos sie stalo z tym wzmacniaczem. Jesli bedzie problem to zamontuj inny wzmacniecz sygnalu antenowego, kosztuje to grosze a moze rozwiazac sprawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 mam problem z moca sygnału w seryjnym radiu w moim WRXie pamietam taki problem po przyciemnieniu szyb folią (antena na tylnej prawej szybie) ....być moze nie dotyczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hero85 Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Dzięki za odp. Radio jest fabryczne wyglada dokładnie tak: http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/4nAAAOxyVaBS7qZ5/$_35.JPG?set_id=8800005007 Szyb nie przyiemniałem. @Grooby78- powiedz mi proszę a gdzie jest dokładnie podłączony ten wzmacniacz i jaką alternatywę mogę zastosować, no i gdzie to wpiąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzighan Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Ja po zakupie swojego Bug'a WRX miałem ten sam problem, okazało się że kabel antenowy "wyskoczył" z anteny, odkręciłem, wyciągnąłem, zamontowałem kabel, zabezpieczyłem przed kolejnym poluzowaniem i założyłem wszystko z powrotem - działa jak marzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grooby78 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Dzięki za odp. Radio jest fabryczne wyglada dokładnie tak: http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/4nAAAOxyVaBS7qZ5/$_35.JPG?set_id=8800005007 Szyb nie przyiemniałem. @Grooby78- powiedz mi proszę a gdzie jest dokładnie podłączony ten wzmacniacz i jaką alternatywę mogę zastosować, no i gdzie to wpiąć? Nie jestem dokładnie pewien ale jak otworzysz bagażnik to po prawej stronie podwieszona jest taka czarna kostka z dwoma kabelkami. Według mnie to jest wzmacniacz antenowy, sprawdź czy jest podłączony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hero85 Posted May 13, 2014 Author Share Posted May 13, 2014 Panowie wiecie może jak wygląda kabel anteny od strony radia i jak on jest prowadzony (którą stroną i pod którymi elementami) w stronę wzmacniacza antenowego? Ewentualnie kojarzycie czy można zamontować jakiś aftermakietowy wzmacniak dodatkowo? Dzięki z góry za odp. halo halo pomoże ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek998 Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Miałem podobny problem z radiem. Odbierało góra 1-2 stacje i to nie zawsze... Radio nie oryginalne (1-din Pioneer). Rozwiązanie okazało się bardzo proste! W tym modelu (Blobeye 2003r.) antena jest na 100% w tylnej szybie (ścieżki na samej górze szyby). W lewym (strona kierowcy), tylnym słupku jest podłączenie tejże anteny i puszka Clarion (pewnie sterowanie anteną i wzmacniacz). Problem polega na tym że trzeba zapewnić zasilanie tej antenie (wzmacniaczowi). U mnie wystarczyło podłączyć niebieski kabel przy radiu i wszystko zaczęło działać! Chodzi o to że bez zasilania tej puszki Calarion antena marnie ściąga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts