eres Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Witajcie Zastanawiam się dość mocno nad zmianą całego napędu w swoim GTku (99r), Jest jakaś opcja w miarę rozsądna cenowo? Gdzie szukać, czego konkretnie? Założenie jedno, mam mieć możliwość strzelania czasem od zera bez obaw o zmielenie czegokolwiek jazda codzienna, żaden tor etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Założenie jedno, mam mieć możliwość strzelania czasem od zera bez obaw o zmielenie czegokolwiek Tylko przeszczep 6MT to zapewni. Jest jakaś opcja w miarę rozsądna cenowo? Ale tanio nie będzie.Kompletny swap 6MT to koszt ok.7-8 tys. i dochodzi jeszcze koszt montażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eres Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 a coś odrobinkę tańszego? i dodatkowe pytanie, zmiana wszystkiego (skrzynia, dyfer, ośki) czy np sama skrzynia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 11, 2014 Share Posted April 11, 2014 Odrobinkę tańsze jest w efekcie droższe. Przy swapie 6MT trzeba wszystko.Skrzynia z wybierakiem i mechanizmem zmiany biegów,wał napędowy,dyfer,półosie i pewnie jeszcze parę pierdół. Masz sprawne napędy które nie hałasują i nie wykazują wad czy usterek,a auto z seryjną mocą,to korzystaj,można nawet sobie postrzelać ze sprzęgła czasem. Klękną to się będziesz zastanawiał co dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eres Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 hmm z mocą fabryczną już się rozstałem, wszystko niby działa poprawnie ale wkurza mnie ta nadmierna zapobiegliwość przy ruszaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts