Jump to content

Panewki ACL

_dycha_

Recommended Posts

Możecie się wypowiedzieć na temat panewek ACL i ACL Racing ? Niestety szukam do Ej204 i przepaść ale ACL są pytanie czy to zakładać ? Nie mam w tym temacie wiedzy, może ktoś z was je zakładał i jeździ ? Legacy 2.0 165 km ?

Możecie się wypowiedzieć na temat panewek ACL i ACL Racing ? Niestety szukam do Ej204 i przepaść ale ACL są pytanie czy to zakładać ? Nie mam w tym temacie wiedzy, może ktoś z was je zakładał i jeździ ? Legacy 2.0 165 km ?

W Twoim przypadku najlepszym wyborem byłyby panewki oryginalne . Wiem , są drogie. Jeśli chodzi o zamienniki , to z uwagi na to, że naprawiasz silnik wolnossący, nie dysponujący imponującym momentem obrotowym, możesz założyć ACL Duraglide. Są tanie i w zupełności wystarczą. Pamiętaj, że bez względu na to, jakich użyjesz panewek, najważniejszą rzeczą dla ich trwałości będzie spasowanie ich na prawidłowych luzach, z zachowaniem odpowiedniego stosunku luzu panewek głównych do korbowodowych.

BRYKU- tak wiem dziękuje bardzo. Dzisiaj byłem u fachowca i sam mi o tym powiedział że pasowanie jest najbardziej czasochłonne i rzecz jasna odpowiedni olej stawiam na Motul 5w/30.

GRAF- Nie pamiętasz może ale 3-4 tygodnie temu na jednym z wątków rozmawialiśmy że kupiłem Subaru z uszkodzonym motorem ( pękł smok ) i debilny właściciel jechał dalej i dolał 2 litry oleju, raz było raz nie. Po uruchomieniu silnika wrzucę fotki.