_dycha_ Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Możecie się wypowiedzieć na temat panewek ACL i ACL Racing ? Niestety szukam do Ej204 i przepaść ale ACL są pytanie czy to zakładać ? Nie mam w tym temacie wiedzy, może ktoś z was je zakładał i jeździ ? Legacy 2.0 165 km ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 jak ci sie udało zepsuc panewki w wolnossaku ?? chyba że jezdzisz bez oleju ale tu nawet ACL nie pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bryku Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Możecie się wypowiedzieć na temat panewek ACL i ACL Racing ? Niestety szukam do Ej204 i przepaść ale ACL są pytanie czy to zakładać ? Nie mam w tym temacie wiedzy, może ktoś z was je zakładał i jeździ ? Legacy 2.0 165 km ? W Twoim przypadku najlepszym wyborem byłyby panewki oryginalne . Wiem , są drogie. Jeśli chodzi o zamienniki , to z uwagi na to, że naprawiasz silnik wolnossący, nie dysponujący imponującym momentem obrotowym, możesz założyć ACL Duraglide. Są tanie i w zupełności wystarczą. Pamiętaj, że bez względu na to, jakich użyjesz panewek, najważniejszą rzeczą dla ich trwałości będzie spasowanie ich na prawidłowych luzach, z zachowaniem odpowiedniego stosunku luzu panewek głównych do korbowodowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dycha_ Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 BRYKU- tak wiem dziękuje bardzo. Dzisiaj byłem u fachowca i sam mi o tym powiedział że pasowanie jest najbardziej czasochłonne i rzecz jasna odpowiedni olej stawiam na Motul 5w/30. GRAF- Nie pamiętasz może ale 3-4 tygodnie temu na jednym z wątków rozmawialiśmy że kupiłem Subaru z uszkodzonym motorem ( pękł smok ) i debilny właściciel jechał dalej i dolał 2 litry oleju, raz było raz nie. Po uruchomieniu silnika wrzucę fotki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts