Jump to content

Głuche głośne stuki, przednie zawieszenie - porady wymiany?

Guest WagonSportowy

Recommended Posts

Guest WagonSportowy

Na początku witam Wszystkich Subarowiczów oraz Subarowiczki, ponieważ jest to mój pierwszy post.

Tak jak w temacie, z czasem zaczęły się wydobywać głośne i głuche stuki w przednim zawiesieniu. Wymieniony już łącznik stabilizatora oraz guma stabilizatora - wciąż jest stukanie. Mechanik radzi aby wymienić sworzeń, ale pierw chciałbym sie Was dopytać, może ktoś już miał podobny problem i wymienił coś innego?

z góry dziękuje za nawet najmniejsze zainteresowanie się tematem

jakby co - Impreza 2002 TS SportWagon

Niech mózg sobie wymieni, dokręc amortyzator pod maską

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Dość radykalne i zdecydowane stwierdzenie. ;)  

Pozostaje tylko zapytać ,na jakiej podstawie?  :huh:

I który amortyzator? :P

najlepsza diagnoza na odległość jaką kiedykolwiek widziałem :D

ja mam wrażenie, że za około miesiąc zaczną się stuki w moim zawiasie, masz jakieś pomysły gdzie szperać?? ;) 

Mechanik radzi aby wymienić sworzeń, ale pierw chciałbym sie Was dopytać, może ktoś już miał podobny problem i wymienił coś innego?

Skoro pojechałeś do mechanika w celu ustalenia i usunięcia przyczyny stuków, i po wymienie gum i łączników stabilizatora, stuki nadal występują, to musisz pojechać do niego jeszcze raz i poprosić o zwrot kasy za niepotrzebnie wymienione części, oraz zlecić mu ponownie usunięcie problemu stuków. :)

Na forum nie usłyszymy żadnych stuków. Chyba, że radeklwh ...? :)

• 4 weeks later...

mam ten sam problem wymieniłem tylne łączniki i tuleje stabilizatora + przednie łączniki zostały tylko przednie tulejki stabilizatora jak dalej będzie stukać kolej przyjdzie na poduszki amortyzatora i będzie cacy  ;)

radek dobrze powiedział, u mnie wystarczylo dokrecic imbusem  u góry i przestało. Pojawiło sie za to po drugiej stronie i tak jak ktos wczesniej pisal okazalo sie ze poluzowalo sie na zacisku od hamulca, ale amor tez wymienilem bo stukal i luz byl na głownej sztycy. Wymienic najlepiej amorki dwa od sti bo sa grubsze lagi i lepiej tłumia,pzdr

radek dobrze powiedział, u mnie wystarczylo dokrecic imbusem  u góry i przestało. Pojawiło sie za to po drugiej stronie i tak jak ktos wczesniej pisal okazalo sie ze poluzowalo sie na zacisku od hamulca, ale amor tez wymienilem bo stukal i luz byl na głownej sztycy. Wymienic najlepiej amorki dwa od sti bo sa grubsze lagi i lepiej tłumia,pzdr

Amorki od STI podejdą spokojnie pod każdą wersję? Mam na myśli 1.6 Sedan 2001

ja wiedziałem co to bo wróżę z fusów..!!!!

mam wprawę... znacie wróżbitę macieja z tv? uczyłem hama