Guest WagonSportowy Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Na początku witam Wszystkich Subarowiczów oraz Subarowiczki, ponieważ jest to mój pierwszy post. Tak jak w temacie, z czasem zaczęły się wydobywać głośne i głuche stuki w przednim zawiesieniu. Wymieniony już łącznik stabilizatora oraz guma stabilizatora - wciąż jest stukanie. Mechanik radzi aby wymienić sworzeń, ale pierw chciałbym sie Was dopytać, może ktoś już miał podobny problem i wymienił coś innego? z góry dziękuje za nawet najmniejsze zainteresowanie się tematem jakby co - Impreza 2002 TS SportWagon Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Jedź na szarpaki do dowolnej SKP, się dowiesz gdzie masz luzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeklwh Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Niech mózg sobie wymieni, dokręc amortyzator pod maską Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Niech mózg sobie wymieni, dokręc amortyzator pod maską Dość radykalne i zdecydowane stwierdzenie. Pozostaje tylko zapytać ,na jakiej podstawie? I który amortyzator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eres Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Niech mózg sobie wymieni, dokręc amortyzator pod maską najlepsza diagnoza na odległość jaką kiedykolwiek widziałem ja mam wrażenie, że za około miesiąc zaczną się stuki w moim zawiasie, masz jakieś pomysły gdzie szperać?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bryku Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Mechanik radzi aby wymienić sworzeń, ale pierw chciałbym sie Was dopytać, może ktoś już miał podobny problem i wymienił coś innego? Skoro pojechałeś do mechanika w celu ustalenia i usunięcia przyczyny stuków, i po wymienie gum i łączników stabilizatora, stuki nadal występują, to musisz pojechać do niego jeszcze raz i poprosić o zwrot kasy za niepotrzebnie wymienione części, oraz zlecić mu ponownie usunięcie problemu stuków. Na forum nie usłyszymy żadnych stuków. Chyba, że radeklwh ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Na forum nie usłyszymy żadnych stuków @@Bryku, nie pękaj, damy radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek_gdynia Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Mam podobny kłopot. Czasami na nierównościach coś głucho huknie. W zawieszeniu nie ma kompletnie żadnych najmniejszych luzów, tłumienie amortyzatorów jest na poziomie 85%. Podejrzewam, że kolega radeklwh ma tu rację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zubru Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 mi tez cos zaczęło tłuc dość mocno, doszedłem ze to poduchy amorków - sprawdz u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Sprawdź czy stuka gdy masz wciśnięty hamulec. Może się okazać, że zacisk hamulcowy jest luźny a na stacji kontroli pojazdów raczej tego nie zauważysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kry-STI-an Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 mam ten sam problem wymieniłem tylne łączniki i tuleje stabilizatora + przednie łączniki zostały tylko przednie tulejki stabilizatora jak dalej będzie stukać kolej przyjdzie na poduszki amortyzatora i będzie cacy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 radek dobrze powiedział, u mnie wystarczylo dokrecic imbusem u góry i przestało. Pojawiło sie za to po drugiej stronie i tak jak ktos wczesniej pisal okazalo sie ze poluzowalo sie na zacisku od hamulca, ale amor tez wymienilem bo stukal i luz byl na głownej sztycy. Wymienic najlepiej amorki dwa od sti bo sa grubsze lagi i lepiej tłumia,pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kry-STI-an Posted May 9, 2014 Share Posted May 9, 2014 po wymianie przednich gum stabilizatora nastąpiła błoga cisza Link to comment Share on other sites More sharing options...
its.joshua Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 radek dobrze powiedział, u mnie wystarczylo dokrecic imbusem u góry i przestało. Pojawiło sie za to po drugiej stronie i tak jak ktos wczesniej pisal okazalo sie ze poluzowalo sie na zacisku od hamulca, ale amor tez wymienilem bo stukal i luz byl na głownej sztycy. Wymienic najlepiej amorki dwa od sti bo sa grubsze lagi i lepiej tłumia,pzdr Amorki od STI podejdą spokojnie pod każdą wersję? Mam na myśli 1.6 Sedan 2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeklwh Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 ja wiedziałem co to bo wróżę z fusów..!!!! mam wprawę... znacie wróżbitę macieja z tv? uczyłem hama Link to comment Share on other sites More sharing options...
eres Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 (edited) uczyłem hama chama chyba że o szynkę chodzi Edited May 13, 2014 by eres Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 uczyłem hama chama I wszystko jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts