Woszkowaty Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 W dniu dzisiejszym dotarł do mnie mail z linkiem na aukcję : http://allegro.pl/led-forester-2013-my13-swiatla-do-jazdy-dziennej-i4113812748.html Nie znam niestety nadawcy tego maila, ani tym bardziej sprzedającego z aukcji - być może ktoś jednak będzie chciał skorzystać i zakupić rzeczone ledy - proponuję na trzy sposoby sprawdzić ewentualną transakcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Tez cos takiego dostałem. Tez nie wiem skąd nadawca mojego maila. Natomiast ani cena ani ilość komentarzy sprzedającego mnie nie zachęca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Forek zimową porą zima.jpg Właśnie coś takiego chce zrobić ze swoim.Niestety mam wątpliwości czy oklejenie małych chromowanych części nie będzie odłazić z czasem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Platon Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Też dostałem takiego maila od allegrowicza z Olsztyna. Z tego co wiem inni posiadacze XT na północy kraju też. Zatem ktoś ma dostęp do bazy danych ludzi, którzy zakupili XT w salonach Subaru. Skąd? Jak? Chyba coś jest nie tak jak powinno być....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Skąd? Jak? Opcje są dwie: - ktoś sie włamał na serwer SIP - ktoś majacy dostęp do tych danych je udostępnił/sprzedał Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllRad Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Coś jest nie halo! Proszę aby SIP odpowiednio zareagował w sprawie maila którego również dostałem od tego samego Allegrowicza. Nie przypominam sobie abym wyrażał zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych firmom lub osobom trzecim innym niż SIP. Ktoś ewidentnie wykradł bazę. Ta sprawa raczej nie pachnie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipBB Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Też dostałem. Może wyciekło z forum (maile)? Auta mamy "wpisane". Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllRad Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Też dostałem. Może wyciekło z forum (maile)? Auta mamy "wpisane". Nie. Oferta z Allegro została wysłana na adresy mailowe które wykorzystywane były przy okazji kupna samochodów. Gdyby było inaczej otrzymałbym maila na dwie skrzynki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Ale na forum nie ma nigdzie naszych maili. Chyba, że nie umiem szukać, albo rozsyłał automatycznie na różne maile z nickiem w nazwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p@dre Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Po co ktokolwiek miał się włamywać gdziekolwiek skoro wasze/nasze adresy email są ogólnie dostępne np na stronie http://www.klub.subaru.pl ??? Wpisz sobie w googla mój nick + adres strony "padre http://www.klub.subaru.pl" ... dostaniesz mój email oraz dane osobowe ... żenada btw podlegająca w rozumieniu ustawy karze ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Ja nie jestem zapisany do "klubu Subaru" chyba, że nic o tym nie wiem. Niestety podałem swojego maila w jednym z postów w Kupię/ Sprzedam więc go sobie wyguglałem. Ale nie sądzę, żeby ten allegrowicz zawadał sobie aż tyle trudu, żeby namierzać nasze maile w googlach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Platon Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Po co ktokolwiek miał się włamywać gdziekolwiek skoro wasze/nasze adresy email są ogólnie dostępne np na stronie http://www.klub.subaru.pl ??? Wpisz sobie w googla mój nick + adres strony "padre http://www.klub.subaru.pl" ... dostaniesz mój email oraz dane osobowe ... żenada btw podlegająca w rozumieniu ustawy karze ... Nie do końca to tak chyba działa. Znam dwóch właścicieli, którzy nie są ani na The Forum ani w Klubie Subaru i też dostali maile. Zatem ktoś ma dostęp do bazy danych kupujących z salonów, a jak widać dotyczy to całego kraju a nie jednego dealera, wiec ....... SIP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipBB Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Swoją drogą jestem ciekaw kto mu to kupi jak wiemy, że nie mają homologacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Właśnie sprawdziłem, że dostałem maila na adres którego nie używam na forum, natomiast, jest on w bazie SIP-u, gdyż na ten sam adres dostałem zaproszenie na plejady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktus Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 W dniu dzisiejszym dotarł do mnie mail z linkiem na aukcję : http://allegro.pl/led-forester-2013-my13-swiatla-do-jazdy-dziennej-i4113812748.html Nie znam niestety nadawcy tego maila, ani tym bardziej sprzedającego z aukcji - być może ktoś jednak będzie chciał skorzystać i zakupić rzeczone ledy - proponuję na trzy sposoby sprawdzić ewentualną transakcję. Także otrzymałem ten spam. Mam nadzieję, że SIP wyjaśni jak nasze adresy e-mail'owe wyciekły .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted April 2, 2014 Ojciec Założyciel Share Posted April 2, 2014 SIP nikomu zewnętrznemu żadnych adresów mailowych nie udostępniał . Będziemy próbowali dowiedzieć się, o co chodzi. Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flipper Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Proszę zainteresowanych o odpowiedź na PW, a jeżeli ktoś jeszcze otrzymał taki spam - proszę o kontakt na PW. Kopie takich wiadomości, mam nadzieję, pomogą znaleźć odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted April 2, 2014 Ojciec Założyciel Share Posted April 2, 2014 Tak to zadziałaliśmy "równolegle" ... Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktus Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Tak to zadziałaliśmy "równolegle" ... Pozdrowienia „Wycieki” informacji z różnych baz danych są od pewnego czasu plagą. Ostatnio czytałem o włamaniu i kradzieży danych z serwerów UPC. Nie wiem, czy to samo spotkało serwer SIP. Wiem jednak na pewno, że reakcja SIP i Moderatora forum jest błyskawiczna. O 6:50 dokonałem wpisu na forum o otrzymanym spam’ie, a już o 8:32 i o 8:36 otrzymałem e-mail’a od SIP i Moderatora. Błyskawiczna, równoległa reakcja. Wyrazy uznania i szacunku. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woszkowaty Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 Niepotrzebnie wywaliłem wczoraj tego maila, ale jak dobrze pamiętam był z adresu: led.forester@gmail.com lub coś w ten deseń: forester.led@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozef1972 Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 potwierdzam również dostałem taką ofertę maila /firmowego/ na którego ją dostałem udostępniałem tylko podczas zakupów w SIP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drozder Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Ja również - oferta przyszła z adresu led.forester@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkow Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Dzień dobry. Zapraszam na aukcję oryginalnych świateł do jazdy dziennej dedykowanych do modelu SUBARU FORESTER XT. http://allegro.pl/led-forester-2013-my13-swiatla-do-jazdy-dziennej-i4113812748.html to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woszkowaty Posted April 2, 2014 Author Share Posted April 2, 2014 Dzień dobry. Zapraszam na aukcję oryginalnych świateł do jazdy dziennej dedykowanych do modelu SUBARU FORESTER XT. http://allegro.pl/led-forester-2013-my13-swiatla-do-jazdy-dziennej-i4113812748.html to samo Jeśli masz jeszcze tego maila - prześlij proszę do Dyrekcji/Flippera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ape Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 I do mnie poproszę: ape@forum.subaru.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts