Jump to content

Up-pipe WRX 2002 problem :)

Paciu21

Recommended Posts

Witam serdecznie! Mam problem z up-pipe w swoim wrx'ie. Aktualnie mam założony żeliwny o zewnętrznej średnicy 2,5 cala czyli to będzie 2 calowy w środku. Jednak po stłuczce pękł przy samej flanszy przy kolektorze i auto jest bardzo głośne i trochę słabsze. Czy opłaca się naprawa czy kupić inny? I jeśli kupować to czy jest zdecydowana różnica między 1,75 a 2 calowym? Z góry dziękuje bardzo za pomoc. ;)

Pozdrawiam, Paweł

Wystarczająca. :) Pamietaj ze w Uppipe do STI nie ma miejsca na czujnik EGT, no ale to przecież nie problem :)

Jak już będziesz kupowal to zwróć uwage na jego obudowę, czy nie ma przerdzewiałych spawów. Luźna obudowa może dzwonić podczas używania, wtedy trzeba ją troszke podspawać, jak jest do czego.. :D

Edited by vince_snd

A co w takim wypadmu zrobić z czujnikiem i przewodem?;) czyli nie muszę się martwić o przeładowanie? Jeśli to nie problem to możemy zamykać. Dziękuje wszystkim za pomoc!

Edited by Paciu21

No ok. Czyli jeśli troszkę mniejsza średnica nie będzie wielkim problemem to myślę, że po problemie. Jeszcze raz dziękuje za pomoc, a jeśli komuś coś jeszcze przyjdzie do głowy to bardzo chętnie posłucham;)

No ok. Czyli jeśli troszkę mniejsza średnica nie będzie wielkim problemem to myślę, że po problemie. Jeszcze raz dziękuje za pomoc, a jeśli komuś coś jeszcze przyjdzie do głowy to bardzo chętnie posłucham;)

przyszlo mi do glowy sprawdzic ten rezystorek od oszukania EGT - powinien byc 34,2 ohm, czuwaj ;)

dawno temu oryginalny up-pipe mi sie rozszczelil i wymienialem wlasnie na STI'ajowy, chlopaki sie nawet postarali i wspawali gniazdko na ten czujnik, przelozyli...i zaraz padł był, pewnie od ruszania starocia;)  od tego czasu zamieszkal u mnie ten rezystorek z wolumenu za pare groszy, wpinasz w kostke o ile pamietam gdzies w okolicach prawego nadkola, kolo solenoidu turbo. 

No to spoko;) ale ciągle się zastanawiam nad średnicą jednak najwyraźniej trzeba po prostu spróbować. Gites, jak się będzie zbierał troszkę niżej to nawet dobrze. A czujnik najwyżej zrobię tak jak piszesz, czyli czymś zastąpie. A jeszcze mam pytanko gdzie można uszczelki dostać ewentualnie?;)