Jump to content

Mycie Forka

Wiatrak

Recommended Posts

Hej,

od trzech tygodni nie mogę się zabrać za umycie samochodu, choć dobrze mi to idzie bo mam fajną gąbkę na wysięgniku i szybko idzie.

Brak ochoty i motywacji, już nie mówiąc o odkurzaniu środka.

Ostatni raz był myty koło września/października pewnie. W u Was jak z tymi tematami?

Pozdrowienia.

Oooo

to ja jednak swojego raz na 3 tyg.

choć ostatnio odkryłem powłokę na lakier w sprayu Gyeon CanCoat

i muszę przyznać że dosyć skutecznie ogranicza syfienie auta...

A mysie ogranicza się do siknięcia ze 2 pln woda demineralizowaną na bezdotykowej...

Fajna sprawa :-)

Chyba nawet zaraz po nałożeniu tego siuwaksu zdjęcia do naszej galerii swoich subaraczków wstawiłem...

To na zeszłorocznych Plejadach było, trochę błota było :)

W tym roku skorzystam na miejscu z opcji mycia, jak wracałem w takim stanie to przez pół Polski (przemyłem tablicę i światła tylko) ludzie palcami wytykali. Nawet gość z Patrola przez CB się pytał co to za impreza offroadowa była ;)

Hej,

od trzech tygodni nie mogę się zabrać za umycie samochodu, choć dobrze mi to idzie bo mam fajną gąbkę na wysięgniku i szybko idzie.

Brak ochoty i motywacji, już nie mówiąc o odkurzaniu środka.

Ostatni raz był myty koło września/października pewnie. W u Was jak z tymi tematami?

Pozdrowienia.

:biglol:  :biglol:  ciekawe jak u ciebie z motywacją przy naprawach  :D

ja bym nie wytrzymał gdy bym nie umył raz na tydzień o jeżdzie z brudnym środkiem juz nie wspomne  ;)

Przepraszam bo nie rozumiem - ostatnie mycie w październiku :) ?! Ja myje swojego raz na miesiąc, no raz zdarzyło się raz na dwa, a jak się ubrudzi mega to częściej, po czym wycieram do sucha. Dziś koła letnie dostał i będzie trzeba go opłukać.

Ale nie ma jak to usyfiony forek - oczywiście taki w błocie jak na fotach :) myśle że wtedy wszyscy patrzą z zazdrością myśląc : " gdzie on był,, ten to ma dużo wolnego czasu i jaka fura - nie to co mój passat"

Edited by MateuszWwa
  • Upvote 1

Po co myć, jak na drugi dzień jest taki sam? I trzeba pamiętać że częste mycie skraca Forkowi życie, lakier się ściera i rdza się wdziera :P . Ja tam ze 2-3 razy w roku umyję...

fakt ze uwalony błotem forek wygląda fajnie ale okurzony juz nie

Też lubię jak mój jest uwalony świeżym błotkiem po wypadzie na łono natury :P  :D Ale dbam o to aby je w miarę szybko zmyć, szczególnie z podwozia, nadkoli. Jak za długo poczekać to zamiast Karchera trza by młotka :)

To na wiosnę jak zacznie wszytko pylic będziesz myl codziennie

no właśnie....umyty, nawoskowany , nawet nie przejechany a na następny dzień zamiast niebieski to żółty  ;)  :angry:  jak no to wszystko jeszcze pokropił deszcz, to się zrobił pstrokaty  :wacko: cud, miód i robota głupiego 

Nie mam chlapaczy ani z przodu ani z tyłu, do domu 1 km błota + szutra, błoto na lusterkach to standard - walka jest nierówna  :biglol: karcher ma ciężke życie u mnie