Wiatrak Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Hej, od trzech tygodni nie mogę się zabrać za umycie samochodu, choć dobrze mi to idzie bo mam fajną gąbkę na wysięgniku i szybko idzie. Brak ochoty i motywacji, już nie mówiąc o odkurzaniu środka. Ostatni raz był myty koło września/października pewnie. W u Was jak z tymi tematami? Pozdrowienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giepa Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Ale temat zrobiłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionio Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
landsmann Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 http://img.sadistic.pl/pics/f1c75e9ca76a.png 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 (edited) Wtedy myję, jak już śwince jedno oko ledwo wystaje: Edited March 28, 2014 by marhof 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piskoor Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Oooo to ja jednak swojego raz na 3 tyg. choć ostatnio odkryłem powłokę na lakier w sprayu Gyeon CanCoat i muszę przyznać że dosyć skutecznie ogranicza syfienie auta... A mysie ogranicza się do siknięcia ze 2 pln woda demineralizowaną na bezdotykowej... Fajna sprawa :-) Chyba nawet zaraz po nałożeniu tego siuwaksu zdjęcia do naszej galerii swoich subaraczków wstawiłem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted March 28, 2014 Author Share Posted March 28, 2014 Muszę spróbować. A myję pod domem szlaufem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilmark Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Wtedy myję, jak już śwince jedno oko ledwo wystaje: B.... Please.... ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 To na zeszłorocznych Plejadach było, trochę błota było W tym roku skorzystam na miejscu z opcji mycia, jak wracałem w takim stanie to przez pół Polski (przemyłem tablicę i światła tylko) ludzie palcami wytykali. Nawet gość z Patrola przez CB się pytał co to za impreza offroadowa była Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Hej, od trzech tygodni nie mogę się zabrać za umycie samochodu, choć dobrze mi to idzie bo mam fajną gąbkę na wysięgniku i szybko idzie. Brak ochoty i motywacji, już nie mówiąc o odkurzaniu środka. Ostatni raz był myty koło września/października pewnie. W u Was jak z tymi tematami? Pozdrowienia. ciekawe jak u ciebie z motywacją przy naprawach ja bym nie wytrzymał gdy bym nie umył raz na tydzień o jeżdzie z brudnym środkiem juz nie wspomne Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszWwa Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 (edited) Przepraszam bo nie rozumiem - ostatnie mycie w październiku ?! Ja myje swojego raz na miesiąc, no raz zdarzyło się raz na dwa, a jak się ubrudzi mega to częściej, po czym wycieram do sucha. Dziś koła letnie dostał i będzie trzeba go opłukać. Ale nie ma jak to usyfiony forek - oczywiście taki w błocie jak na fotach myśle że wtedy wszyscy patrzą z zazdrością myśląc : " gdzie on był,, ten to ma dużo wolnego czasu i jaka fura - nie to co mój passat" Edited March 28, 2014 by MateuszWwa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Muszę spróbować. A myję pod domem szlaufem... raczej szlauchem Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 Po co myć, jak na drugi dzień jest taki sam? I trzeba pamiętać że częste mycie skraca Forkowi życie, lakier się ściera i rdza się wdziera . Ja tam ze 2-3 razy w roku umyję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted March 29, 2014 Author Share Posted March 29, 2014 Umyłem. Umyty samochód fajnie wygląda:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Cieszę się twoim szczęściem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuga Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Podobno brud powyżej 2 cm grubości sam odpada po co myć, wystarczy cierpliwie czekać Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANIO Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Ale temat zrobiłeś temat jest super ja swojego forka myje raz w tygodniu(penie dlatego ze jest w domu od dwóch tygodni) czysty jest szybszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 myśle że wtedy wszyscy patrzą z zazdrością myśląc : " gdzie on był,, ten to ma dużo wolnego czasu i jaka fura - nie to co mój passat" Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted April 4, 2014 Share Posted April 4, 2014 Umyłem. Umyty samochód fajnie wygląda:) Samochód tak, ale Forek zawsze fajnie wygląda, nie tylko umyty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 ja swojego wczoraj umyłem dwa razy rano i wieczorem gdy przeleciałem nim kilka kilometrów polną drogą strasznie mi sie nie podobał taki zakurzony Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavok Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 To na wiosnę jak zacznie wszytko pylic będziesz myl codziennie @xperia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 Tak prawie dobry wosk robi swoje . fakt ze uwalony błotem forek wygląda fajnie ale okurzony juz nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 fakt ze uwalony błotem forek wygląda fajnie ale okurzony juz nie Też lubię jak mój jest uwalony świeżym błotkiem po wypadzie na łono natury Ale dbam o to aby je w miarę szybko zmyć, szczególnie z podwozia, nadkoli. Jak za długo poczekać to zamiast Karchera trza by młotka Link to comment Share on other sites More sharing options...
slik Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 fakt ze uwalony błotem forek wygląda fajnie ale okurzony juz nie Coś w tym jest Ale jednak czasem trzeba go wyszorować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
april26 Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 To na wiosnę jak zacznie wszytko pylic będziesz myl codziennie no właśnie....umyty, nawoskowany , nawet nie przejechany a na następny dzień zamiast niebieski to żółty jak no to wszystko jeszcze pokropił deszcz, to się zrobił pstrokaty cud, miód i robota głupiego Nie mam chlapaczy ani z przodu ani z tyłu, do domu 1 km błota + szutra, błoto na lusterkach to standard - walka jest nierówna karcher ma ciężke życie u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts