Jump to content

Kontrolka (Niskie ciśnienie oleju + kontrola trakcji) brak mocy

funvell

Recommended Posts

Pomocy dziś gdy chciałem przedmuchac mojego forka 2.5 xt ściskając pedal gazu do końca nie bylo mocy wogóle tak jak by się dlawił plus Kontrolka (Niskie ciśnienie oleju + kontrola trakcji) absolutnie jestem przerażony :( pomocy ! Czy ktoś wie co to ?

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka

Bez dokładnej diagnostyki nie ruszałbym autka.Paląca się kontrolka ciśnienia oleju nie wróży dobrze. :(

Jak się zachowywała kontrolka oleju przy odpalaniu na zimno?

W sumie to ona się zapaliła i zgasła potem pojechałem do garażu i poczekalem aż ostygnie do lalem oleju na maksa ale jeszcze nie prubowalem go pilowac jak jeżdżę normalnie normalnie się zachowuje i nic się nie święci nie ma żadnych oznak.....

Przepraszam za ortografie i brak interpunkcji ,ale te nowe telefony...:-)

A jeżeli ciśnienie oleju będzie niskie, jaką może być przyczyna?

Np nieszczelny smok (typu pękniecie)...tak wyczytałem :)

Smok olejowy który lubi sobie pękać. Co oznacza brak smarowania co oznacza rozbicie świnki skarbonki

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

A co to smok :-P ?

W Krakowie to wawelski :P

a w subaru (i nie tylko) to cóś co sobie zasysa olej z miski

Ty sobie chopie chyba ze mnie poważnego człowieka jaja robisz? ;)

Edited by Sen123

Nie rozumiem tych docinek..!? Są osoby jak wy co znają się na tym , bo nie każdy musi się znać na mechanice samochodowej i są osoby dla których ta wiedza jest zbyteczna i wolą np:napisać program złożyć telewizor a nie babrac się po pachy w smarze

PS: dziękuję serdecznie wszystkim życzliwym osbom za pomoc !! Jak jakiś problem z kompem pisać do mnie :-D

poczytaj:

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/66610-partyzancka-akcja-wymiany-smokow-w-25t/

co prawda temat o smokach w 2.5T ale ja bym dmuchał na zimne i samochodem nie jeździł przed diagnozą, jak kontrolka zaświeci przy większej prędkości obrotowej to dużo nie potrzeba, zachowanie tej kontrolki sugeruje, że masz słabe ciśnienie oleju przy wysokich obrotach...

Edited by slavok
  • Upvote 1

Dajcie człowiekowi spokój nie musi się każdy tip top znać na autach...

Podjedź do mechanika ogarniętego w Subaru i tyle.

• Upvote 2
  • Downvote 2

co prawda temat o smokach w 2.5T ale ja bym dmuchał na zimne
Ale kolega funvell ma właśnie 2.5T, więc obawy jak najbardziej słuszne. Jak pisano wyżej, sprawdziłbym ciśnienie oleju, ale nawet jeżeli będzie w porządku (u mnie było wzorowe w całym zakresie obrotów!), to i tak zdjąłbym miskę i obejrzał smok.
  • Upvote 1

Vilmark i Sebachon Dzięki wielki juz się umowilem na rano w ASO :-) Oby nie był bolesne finansowe doświadczenie.... Pozdrawiam

juz się umowilem na rano w ASO

Jeżeli okaże się, że to smok, to proponuję Ci, idąc za doświadczeniem innych kolegów z Forum, wymienić na nieseryjny wzmocniony lub seryjny, ale zawodowo obspawany w newralgicznych miejscach. 

Koszt tuningowego smoka to około 400 PLN, wymiana - ok 300 PLN

Edited by sebachon

Nie rozumiem tych docinek..!? Są osoby jak wy co znają się na tym , bo nie każdy musi się znać na mechanice samochodowej i są osoby dla których ta wiedza jest zbyteczna i wolą np:napisać program złożyć telewizor a nie babrac się po pachy w smarze

Absolutnie nie chciałem sobie z Ciebie dworować (a takie tam fajne słowo :) ), jeżeli tak to odebrałeś to sorry. Wstawiłeś na końcu pytania o smok emotikon, więc pomyślałem, że idziemy w kierunku robienia sobie jaj. Życzę Ci żeby skończyło się tylko na wymianie/naprawie smoka

pozdrowienia :)

• Upvote 1