zakk Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Witam, czy ktoś z forum miał już doświadczenie z NIEAUTORYZOWANY DEALER SUBARU I HONDA w Chodzieży- wybieram się do nich i nie wiem czy warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Było na zakupie kontrolowanym pisałem w forkowym i ostatnio w legacy chyba po co jedziesz ? Ja byłem u nich kilka razy i nie mam problemów z tym by np jechac tam kolejny jak u każdego handlarza trzeba oglądac i dobrze sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakk Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Chcę zobaczyć Forestera lub Outbacka- jak wrócę to coś napiszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Werniks Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Polecam ten komis, właściciel z którym można się dogadać a auto na spokojnie sprawdzić. Jak dla mnie była to długa wyprawa bo aż z Wrocławia prawie 240km i nie żałuję, stałem się posiadaczem forka. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
FOR CVT Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 ... wybieram się do nich ... Jeżeli określenia ABSOLUTNIE BEZWYPADKOWY, SERWISOWANY oraz UDOKUMENTOWANY PRZEBIEG potraktujesz w sposób umowny to możesz jechać Robiłem dwukrotnie podejście do forestera i w końcu skończyło się na salonowym. Też jeździliśmy z Wrocka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Werniks Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Wiadomo nie wszystko złoto co jeżdzi na 4 kółkach, pocieszam się że mój forek którego wybrałem inne serwisy potwierdziły zgodność z "oryginałem" co było opisane w ogłoszeniu. Pozdrawiam XV CVT Link to comment Share on other sites More sharing options...
FOR CVT Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 ... forek którego wybrałem inne serwisy potwierdziły zgodność z "oryginałem" ... Niestety u mnie w obu przypadkach nie zgadzał się przebieg i ABSOLUTNA BEZWYPADKOWOŚĆ Nie szukałem auta idealnego /bo takich używanych nie ma/ ale wymagałem chociaż minimalnej uczciwości w podawanie danych. Również pozdrawiam wrocławianina Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerd Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Też rozważałem wizytę w tym komisie, ale skutecznie zniechęciła mnie ta historia: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=139&t=157693&start=20 Jeśli się zdecydujesz, to daj znać jakie wrażenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 (edited) Też rozważałem wizytę w tym komisie, ale skutecznie zniechęciła mnie ta historia: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=139&t=157693&start=20 Jeśli się zdecydujesz, to daj znać jakie wrażenia. a historie awarii na naszym forum nie zniechęciła cie do subaru ? Ja zazwyczaj nie słucham co mówi handlarz tylko sam oceniam stan auta ,ewentualnie potem moze mi powiedziec to co chce Edited April 26, 2014 by Bodzlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FOR CVT Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 ..a historie awarii na naszym forum nie zniechęciła cie do subaru ? Mnie skutecznie zniechęciły, ale żona się uparła Ja zazwyczaj nie słucham co mówi handlarz ... Problem jest inny. Skoro w ogłoszeniu jest napisane tak i tak, w rozmowie telefonicznej właściciel komisu potwierdza że jest tak i tak, a po przyjeździe okazuje się, że jest nie i nie to należy każdego potencjalnego klienta ostrzegać przed oszustem. Chciał oszukać mnie - będzie chciał oszukać ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerd Posted April 26, 2014 Share Posted April 26, 2014 Też rozważałem wizytę w tym komisie, ale skutecznie zniechęciła mnie ta historia: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=139&t=157693&start=20 Jeśli się zdecydujesz, to daj znać jakie wrażenia. a historie awarii na naszym forum nie zniechęciła cie do subaru ? Ja zazwyczaj nie słucham co mówi handlarz tylko sam oceniam stan auta ,ewentualnie potem moze mi powiedziec to co chce Jakby mi handlarz opowiadał ile to awarii i wad ma auto, to bylbym... wniebowzięty. Przynajmniej wiedzialbym na czym stoję. Zwykle niestety słyszę tylko "nic nie stuka, nic nie puka", a potem wiadomo jak jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 no to ładnie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 (edited) Wszędzie jest tak ,że sprzedawca bedzie chwalil swój wyrób, produkt, samochód bo chce go sprzedać . Ja np. pytając się o awaryjnosc silnika boxer diesel w salonie pana sprzedawcy uslyszałem odpowiedz: te silniki są doskonałe i bezawaryjne po czym wchodze tu na forum i patrze a tu wątki: pękniety wał, uszkodzony short block, palące się sprzegła... - no raczej gdybym to uslyszał od sprzedawcy w salonie to na pewno bym diesla nie kupił . Zresztą ,tak jak kolega z pierwszego tematu zrobil , lepiej najpierw popytac się ludzi co sądzą o danym komisie i o egzemplarzu auta którym się interesujemy niz odrazu jechac do komisu- bo jak handlarzyna oszukał jednego to kit wciskał bedzie każdemu Edited April 27, 2014 by Karas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 ..a historie awarii na naszym forum nie zniechęciła cie do subaru ? Mnie skutecznie zniechęciły, ale żona się uparła Ja zazwyczaj nie słucham co mówi handlarz ... Problem jest inny. Skoro w ogłoszeniu jest napisane tak i tak, w rozmowie telefonicznej właściciel komisu potwierdza że jest tak i tak, a po przyjeździe okazuje się, że jest nie i nie to należy każdego potencjalnego klienta ostrzegać przed oszustem. Chciał oszukać mnie - będzie chciał oszukać ciebie każdy chwali swoje to normalne ,myślisz ze forumowicze którzy sprzdaja swoje auta zawsze mówia wszystko ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts