Jump to content

jakie odchylenie na wtryskach dopuszczalne ?

Recommended Posts

Jak w temacie jaka jest dopuszczalna korekta (nie wiem czy się fachowo wyrażam) ? czy jest jakaś norma czy na zasadzie jak się mechanikowi wydaje ? Na przeglądzie przepł cyl#1" 0.06, dla kolejnych -0.04. 0.02 i -0.06 0 uznali za normę, na forum dowiaduje się że wymagają czyszczenia. Jak jest w rzeczywistości ?>

Edited by jaszyn

• 2 weeks later...

Myślę, że nie zadowoli bo w każdym ASO mówią co innego

To podziel się swoimi doświadczeniami z każdego ASO...

Bo zapewne wiesz co mówią w KAŻDYM ASO. Czy tylko Ci się zdawało... a kolega kolegi coś słyszał?

A dlaczego mnie atakujesz? Masz jakiś problem z samokontrolą czy to pozycja moderatora upoważnia Cię do tego by tak traktować rozmówców? Troszkę szacunku kolego bo nie wypada.

Owszem, że mogę się podzielić, dwa Krakowskie ASO w każdym usłyszałem co innego. W polecanym i chwalonym tutaj na forum ASO usłyszałem jeszcze coś innego, co więcej w jednym ASO polecają dodatki do ON w kolejnym nie polecają, w jednym wykonują usługę czyszczenia wtrysków w innym sugerują, że czyszczenie nie bardzo ma sens i nejlepiej to wyciągnąć wtryski i wysłać do producenta jak coś się dzieje.

Edited by slavok

Powód jest prosty: gdybyś napisał że w trzech różnych ASO usłyszałeś co innego to była by prawda. A pisanie, że w każdym ASO mówią co innego mając info z trzech już nieco prawdy się nie trzyma.

Ot i tyle.

Myślę, że nie zadowoli bo w każdym ASO mówią co innego

Na szczęście dział techniczny jest chyba jeden ? :)

proszę dzisiaj sie powstrzymać i  nie odpowiadać  :)  bo potraktuje to jako żart primaaprilisowy

Jak w temacie jaka jest dopuszczalna korekta (nie wiem czy się fachowo wyrażam) ? czy jest jakaś norma czy na zasadzie jak się mechanikowi wydaje ? Na przeglądzie przepł cyl#1" 0.06, dla kolejnych -0.04. 0.02 i -0.06 0 uznali za normę, na forum dowiaduje się że wymagają czyszczenia. Jak jest w rzeczywistości ?>

Na wstępie należałoby sobie zadać pytanie: czym jest korekcja wtryskiwaczy?

Czy jest ona faktorem świadczącym o uszkodzeniu wtryskiwaczy, układu korbowo-tłokowego czy może są to parametry świadczące jaką korekcje należy wprowadzić dla poszczególnego wtryskiwacza, aby jak najbardziej wyrównać bieg jałowy silnika! :mrgreen:

Korekcje rzędu: -0,4 - 0,4ms są dozwolone!

Czyli korekcje rzędu setnych części ms nie są niczym strasznym :evil2:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...