GrYzLy Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Witam, Bylem dzis na przegladzie forestera 2.0 diesel, i serwisant przekazal mi ze jest "przypocona miska olejowa" ale nie byl w stanie mi nic wiecej powiedziec. Ktos mi wyjasni? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrak Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Uszczelka do wymiany, groszowe sprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrYzLy Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 A to nie bedzie mialo nic wspolnego z luzem na wale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Bylem dzis na przegladzie forestera 2.0 diesel, i serwisant przekazal mi ze jest "przypocona miska olejowa" ale nie byl w stanie mi nic wiecej powiedziec. Zacznij jeździć na przeglądy gdzie indziej! Moim zdaniem słowo "przegląd" zobowiązuje przynajmniej do tego aby serwisant przyjrzał się z czego wynika to "przypocenie". Powodzonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrYzLy Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 To bylo ASO a przeglad byl przedzakupowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 To bylo ASO Emil Frey?Jeśli tak,to zgadaj do Grześka Magdziarza,może pomóc w rozjaśnieniu "przypocenia". A to nie bedzie mialo nic wspolnego z luzem na wale? Pytanie w którym miejscu owo przypocenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrYzLy Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 To bylo ASO Emil Frey?Jeśli tak,to zgadaj do Grześka Magdziarza,może pomóc w rozjaśnieniu "przypocenia". A to nie bedzie mialo nic wspolnego z luzem na wale? Pytanie w którym miejscu owo przypocenie. Tak, tylko jak sie z nim skontaktowac Miejsce , na misce olejowej od spodu, tam gdzie korek. W kolo niego itd. Ale nic wiecej nie bylo widac, bo nie odkrecano oslony plastikowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Tak, tylko jak sie z nim skontaktowac Pisz PW,zagląda na Forum niemal codziennie. bo nie odkrecano oslony plastikowej. A to powinno być zrobione po stwierdzeniu potliwości.Ale jeśli to tylko okolice korka spustowego,to może szwankować uszczelka korka,powinna być chyba wymieniana na nową,przy wymianie oleju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owad Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Tak, tylko jak sie z nim skontaktowac Pisz PW,zagląda na Forum niemal codziennie. bo nie odkrecano oslony plastikowej. A to powinno być zrobione po stwierdzeniu potliwości.Ale jeśli to tylko okolice korka spustowego,to może szwankować uszczelka korka,powinna być chyba wymieniana na nową,przy wymianie oleju. No własnie, u mnie w jednym aucie w ASO za każdym razem wymieniają uszczelkę a w nieaso w drugim aucie nie wymienili i tez się spocił Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatek6178 Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 zdemontuj oslone silnika wytrzyj olej.Pojezdzij troche.Zobacz dokladnie w ktorym miescu sie poci.Bedziesz mial diagnoze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 To bylo ASO a przeglad byl przedzakupowy. @@kwiatek6178 pod warunkiem,że auto zostało kupione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Załatwione, nie mądrować się co do wycieków Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrYzLy Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 Potwierdzam, otrzymalem bardzo wyczerpujaca odpowiedz Pozdrawiam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 @@GrYzLy,=.PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Potwierdzam, otrzymalem bardzo wyczerpujaca odpowiedz Pozdrawiam Czasem ten forumowicz jest przydatny i pomocny. A jaki wygadany?!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 A jaki wygadany?!!! Prz Tobie to ja gbur i milczek jestem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts