Jump to content

Drzwi subaru

mali1988

Recommended Posts

Tak...Outback to po prostu nie co "uterenowiona" wersja Legacy...Róznica zasadniczo jest w zawieszeniu i rozbudowanych nadkolach...Nie wiem tylko czy tam te listwy drzwiowe się zgrywac będą...Ale ogólnie konstrukcja samych drzwi jest taka sama :)

Maska jest taka sama w obu modelach..

Niezupełnie taka sama ... OBK ma inne przetłoczenia na masce :P

różnica jest zdecydowanie w błotnikach :)

I w drzwiach ;)

OBK ma listwy takie jak na błotnikach.

Tak tak Aga...Zgadzam się z Tobą...Różnica owszem jest w przetłoczeniu aczkolwiek Mnie konkretniej chodziło także o sam kształt maski- oraz jej mocowania...Ze w tej materii wszystko pasuje- przetłoczenie uznałem za szczegół...Może Moj bład...ale skoro "inni" użytkownicy zmieniają w Swych ssakach maski na akie z Turbo wersji nie zważając na "małe" szczegóły...No tak- może Mój błąd...Ale pasować będzie :)

A co do drzwi to też prawda...Błotniki są inne i listwa na drzwiach...napisałem to we wcześniejszym Moim poście :)

Tak...Outback to po prostu nie co "uterenowiona" wersja Legacy...Róznica zasadniczo jest w zawieszeniu i rozbudowanych nadkolach...Nie wiem tylko czy tam te listwy drzwiowe się zgrywac będą...Ale ogólnie konstrukcja samych drzwi jest taka sama :)

Znowu chodziło Mi o konstrukcję i kształt samych drzwi..Listwy na nich są "bardziej jakby rozdmuchane"...Z racji tego, żeby zgrywały się z błotnikami, które w outbackach są nie co inne :)

Nie wiem czy się je przekłada / przekleja..>Ale jeśli ktoś chce zmienić drzwi a ma okazję kupić z ww. modelu to śmiało może montować bo pasować będą :)

Listwy są mocowane do drzwi na zatrzaski i klej, więc drzwi od OBKa do Legacy nie będą pasowały ... no chyba, że ktoś sobie zaszpachluje dziury ;)

Listwy na nich są "bardziej jakby rozdmuchane"...Z racji tego, żeby zgrywały się z błotnikami, które w outbackach są nie co inne :)

Legacy nie ma żadnych listew.

Podsumowując....Drzwi w legacy i outbacku wizualnie oraz konstrukcyjnie są podobne...Aczkolwiek Legacy jest pozbawiony listew bocznych a w outbacku sa one zamocowane na klej oraz zatrzaski...Usuwając je pozotawimy szpetne dziury :/

No chyba że do kompletu zmienimy błotniki- zderzaki itp :)

Maska również pasuje naprzemiennie- aczkolwiek ma nie co inne przetłoczenie :)

jednakże jako zamiennik - mozna ją spokojnie zamontować :)

Pozdrawiam i dziekuje Aga za cenne uwagi...Często mam tak, że wiem co napisac a pisze mało czytelnie- za co zainteresowanych przepraszam :D ( będę to leczył...kiedyś ) :P

Edited by WueM