mali1988 Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 Witam mam pytanie. Mam subaru II 1998 2.0 kombi i potrzebuje kupić drzwi prawy przód i tył. Wie ktoś może, czy od SUBARU LEGACY OUTBACK 95-99 będą pasować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 Tak...Outback to po prostu nie co "uterenowiona" wersja Legacy...Róznica zasadniczo jest w zawieszeniu i rozbudowanych nadkolach...Nie wiem tylko czy tam te listwy drzwiowe się zgrywac będą...Ale ogólnie konstrukcja samych drzwi jest taka sama Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali1988 Posted March 18, 2014 Author Share Posted March 18, 2014 Dzięki wielkie za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted March 18, 2014 Share Posted March 18, 2014 Nie ma problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaki Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Tylko nie kup od sedana, bo tył nie będzie pasował Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Rozumiem, że i maska podpasuje? A jak z modelami 03-08 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 @valdiiaga, A o co konkretnie pytanie? co w danym modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 WueM, chciałem zapytać czy np: maska od OBK będzie pasować do normalnego Legaca w przedziale tych roczników? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Oczywiście...Maska jest taka sama w obu modelach...różnica jest zdecydowanie w błotnikach Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 I w końcu konkretna odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Maska jest taka sama w obu modelach.. Niezupełnie taka sama ... OBK ma inne przetłoczenia na masce różnica jest zdecydowanie w błotnikach I w drzwiach OBK ma listwy takie jak na błotnikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Tak tak Aga...Zgadzam się z Tobą...Różnica owszem jest w przetłoczeniu aczkolwiek Mnie konkretniej chodziło także o sam kształt maski- oraz jej mocowania...Ze w tej materii wszystko pasuje- przetłoczenie uznałem za szczegół...Może Moj bład...ale skoro "inni" użytkownicy zmieniają w Swych ssakach maski na akie z Turbo wersji nie zważając na "małe" szczegóły...No tak- może Mój błąd...Ale pasować będzie A co do drzwi to też prawda...Błotniki są inne i listwa na drzwiach...napisałem to we wcześniejszym Moim poście Tak...Outback to po prostu nie co "uterenowiona" wersja Legacy...Róznica zasadniczo jest w zawieszeniu i rozbudowanych nadkolach...Nie wiem tylko czy tam te listwy drzwiowe się zgrywac będą...Ale ogólnie konstrukcja samych drzwi jest taka sama Znowu chodziło Mi o konstrukcję i kształt samych drzwi..Listwy na nich są "bardziej jakby rozdmuchane"...Z racji tego, żeby zgrywały się z błotnikami, które w outbackach są nie co inne Nie wiem czy się je przekłada / przekleja..>Ale jeśli ktoś chce zmienić drzwi a ma okazję kupić z ww. modelu to śmiało może montować bo pasować będą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Listwy są mocowane do drzwi na zatrzaski i klej, więc drzwi od OBKa do Legacy nie będą pasowały ... no chyba, że ktoś sobie zaszpachluje dziury Listwy na nich są "bardziej jakby rozdmuchane"...Z racji tego, żeby zgrywały się z błotnikami, które w outbackach są nie co inne Legacy nie ma żadnych listew. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 (edited) Podsumowując....Drzwi w legacy i outbacku wizualnie oraz konstrukcyjnie są podobne...Aczkolwiek Legacy jest pozbawiony listew bocznych a w outbacku sa one zamocowane na klej oraz zatrzaski...Usuwając je pozotawimy szpetne dziury :/ No chyba że do kompletu zmienimy błotniki- zderzaki itp Maska również pasuje naprzemiennie- aczkolwiek ma nie co inne przetłoczenie jednakże jako zamiennik - mozna ją spokojnie zamontować Pozdrawiam i dziekuje Aga za cenne uwagi...Często mam tak, że wiem co napisac a pisze mało czytelnie- za co zainteresowanych przepraszam ( będę to leczył...kiedyś ) Edited March 20, 2014 by WueM Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 WueM , jak dla mnie wszystko jasne Miałem o te przetłoczenia pytać, ale wyprzedziłeś mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts