George Zip Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 (edited) Witam, czy istnieje możliwość dorobienia kluczyka (niekoniecznie w ASO) tak by pilot do centralnego i alarmu był zintegrowany z kluczykiem ? Obecnie mam osobno kluczyk osobno pilot. wg ASO dorobienie kluczyka i pilota to koszt i w dodatku nie ma możliwości integracji: kosz kluczyka 133 transmiter centralnego zamka 1183 kodowanie 300 trochę drogo co ? naprawdę nikt nie dorabiał kluczy ? już rozszerzam moje zapytanie i nie chodzi mi już o integrację tego pilota z kluczykiem może być osobno, możecie polecić jakąś firmę w wielkopolsce? Edited March 20, 2014 by George Zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Kluczyk dorobisz bez problemu w kazdym zakladzie ktory sie tym zajmuje. Dorobienie pilota chyba tez jest mozliwe i mnie tez to czeka gdyz mam tylko jeden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Zip Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 (edited) tak kluczyk to zwykły kawał metalu, i fakt dorobię go gdziekolwiek. Co do pilota to w ASO jedynie gruszki osobne za 1183 zł + 300 kodowanie, więc kicha. czekam na info od euroklucze czy dorobią pilot, ale niestety o zintegrowaniu go z kluczykiem nie ma mowy. Ciekawostka, że w wersji z US prawdopodobnie nie ma immobilaisera, a ten pilocik jedynie otwiera/zamyka/uzbraja alarm. Tym bardziej bym chciał go zintegrować. Strasznie wkurzające jest jak ta grucha stuka podczas jazdy. maximus - patrząc na twojego avatara widzę, że mamy identyczne świnki Edited March 20, 2014 by George Zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Tak jak u mnie. Nie mam immo w kluczyku tylko sam kluczyk i pilot osobno ktory jak u Ciebie zamyka i otwiera drzwi i uzbraja alarm czyli amerykance tak maja Jest jeszcze opcja kupna osobnego sterownika wraz z pilotami i podlaczenie to pod silowniki zamka centralnego. Wychodzi to duzo taniej i wiadomo co za alarm sie ma. Nie maximus tylko ADK90 ew Adek Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Zip Posted March 20, 2014 Author Share Posted March 20, 2014 (edited) no no ADK90 przyzwyczajenie z innego forum, tam nicki zawsze pod avatarem były Edited March 21, 2014 by George Zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROTARYBROTHER Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 (edited) Hej, mam też Buga US i ten sam problem co Wy. Mój spec od kluczy i pilotów powiedział, że trzeba kupić nową centralkę alarmu z pilotami bo nie ma możliwości dorobienia drugiego pilota pod już istniejący alarm w aucie. Edited March 20, 2014 by ROTARYBROTHER Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted March 20, 2014 Share Posted March 20, 2014 Ja slyszalem ze w KRK jest taki magik ktory dorabia piloty. Musze do niego sie udac i dowiedziec sie czy jest to mozliwe. A jak nie to kupie nowy sterownik i wywale to co mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Zip Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 ok, daj znać jak coś będziesz wiedział jakby miało się udać to się chętnie przejadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Zip Posted April 4, 2014 Author Share Posted April 4, 2014 dorobiłem wczoraj kluczyk - 30 zł, na allegro za 150 zł zakupiłem pilot, a więc całość zamknie się w 200 zł czyli nienajgorzej w porównaniu z ASO gdzie łącznie wychodziło około 1500 zł kluczyk programuje się tak: http://www.ehow.com/how_5426181_reprogram-keys-subaru-impreza-cars.html lub http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=1579914 Ważne by kupić pilot o takim samym ID. (widoczne 2 numery na pilocie na obudowie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Zip Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 (edited) Mam dobre wieści, u mnie akcja zakończyła się pełnym sukcesem Efekt taki, ze mam dodatkowy komplet, kluczyk i pilot. U mnie zadziałał sposób łatwiejszy czyli: 10 razy kręcimy kluczykiem w pozycji 2-3(ON)-2 (do usłyszenia beep) musimy wyrobić sie w 15 sekundach Otwieramy drzwi kierowcy i zamykamy ( usłyszymy beep,beep) Klikamy na pilocie, lock i unlock Otwieramy drzwi kierowcy i zamykamy. Usłyszymy 3 razy beep Gotowe Cieszymy się dodatkowym pilotem. Ten sposób działa dla pilotów kwadratowych i tych teardrop z 2 guzikami. Pozdrawiam Edited April 7, 2014 by George Zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulec Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 (edited) Pozwole sobie odkopac temat. Posiadam impreza wrx gd z usa. Przy zakupie dostałem jeden kluczyk i jeden ori pilot do centralnego zamka i prostego fabrycznego alarmu ktory tylko wyje (Alpine). Kupilem ostatni dodatkowy pilot na jednym z portali aukcyjnych w usa. Pilot ma oryginalny srodek jedynie załozono nowa obudowe. Chcialem go ostatni zaprogramowac jak napisał kolega wyżej, ale cos poszło nie tak. Alarm zaczal wyc a pierwszy pilot przestał działac (ten ktory chcialem zaprogramowac tez nie dziala). Alarm i CZ nie reagowal na zdanego z pilotów. Skonczylo sie na tym, ze zdenontowalem cała centralke od alarmu (bo wycia nie dało sie wylaczyc). Auto odpala bez problemu a drzwi otwieram kluczykiem. Chciałbym powrócic do orginału czyli działajacego CZ i alarmu i obu pilotow, ale nie wiem jak to zrobic. Szukalem kilka dni po zagranicznych forach ale nie znalazlem zadnej odpowiedzi. Czy elektronik od alarmow ogarnie temat, czy tez jechac do ASO ? Czytalem gdzies ze spina sie kostki w kick panelu po stronie kierowcy, czytalem tez o wprowadzaniu jakis kodów z numerów na pilocie, ale teraz juz sam nie wiem co robic. Piloty oba mam te kwardatowe z pomaranczowym i niebieskim przyciskiem. Edited January 22, 2018 by mulec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts