Jump to content

zestaw głośnomówiący, dostęp do książki telefonicznej

maciejka69

Recommended Posts

Witam,

mam nowego Forestera i mały problem z zestawem głośnomówiącym. Telefon sparowałem (Samsung galaxy SIII) ale z poziomu samochodu nie mam dostępu do książki telefonicznej. Książka nie zgrywa mi się z telefonu do samochodu pomimo przejścia wszystkich kroków zgodnie z instrukcją. Czy miał ktoś może ten problem? Proszę o pomoc.

Podobna sytuacja jest u mnie tzn. przede wszystkim aby połączyć ss4 z autem nie mogę tego robić automatycznie. Wchodząc do samochodu bl. w telefonie muszę mieć wyłączony. Po około 1.5 min. ręcznie uruchamiam bl. w ss4 i zestaw się łączy, ale bez książki. Jeżeli robię to z automatu i bl. w telefonie jest uruchomiony od początku połączenie raz jest raz nie ma i tak w kółko. Próbowałem różnych sposobów parowania zestawu i nic nie pomaga. Problem dotyczy wszystkich telefonów ss4 bo mam ich u siebie trzy i to samo. W sony np. nie ma problemu.

Rozmawiałem z samsungiem, nie potrafią pomóc. Przykro mi, ale chyba trzeba z tym jakoś żyć do następnej aktualizacji telefonu. Może będzie ok :)

• 5 weeks later...

Właśnie się dowiedziałem. Ponoć w tym zestawie nie ma możliwości żeby książka telefoniczna zgrała się do zestawu i żeby można było obsługiwać wszystko z kierownicy. Ogólnie samochód zdążyłem bardzo polubić, ale opcja z tym systemem to jakieś nieporozumienie.

Zobacz czy zadziala na wieś nokii. Jak tak to pewnie jest jakies nie halo z androidem. Moze warto zapytac na xda?

Wysłane z mojego Xperia Pro przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

W moim foresterze, jak sparowałem telefon (HTC), to zapytał mnie, czy przenieść kontakty. Wybrałem tak i teraz mam te kontakty w samochodzie.

Z drugiej strony mam może podobny problem z ponownym podłączeniem się telefonu. Chodzi o to, że jeśli był podłączony, później się rozłączył, a pptem znów się podłączył, to tak jak by dźwięk był ściszony i jakiś taki zdławiony. Wtedy pomaga wyłączenie w telefonie BT i ponowne włączenie. Problemu nie ma, jeśli najpierw włączy się zestaw głośnomówiący, a po jakimś czasie ręcznie włączę w telefonie BT.

Dla uściślenia - zestaw głośnomówiący fabryczny z Forestera 2.0 XT 2014.

• 1 month later...

Aktualizacja Samsunga S4 do Androida 4.4.2 zlikwidowała problem automatycznego łączenia BT z telefonem. Przynajmniej u mnie. Książka telefoniczna natomiast raz jest, raz jej nie ma. Nie wiem od czego to zależy, ale ten problem pozostał.

L.