Wiatrak Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Wymieniłem na Eneos Premium Hyper 5W30, przejechałam już na nim 1000 km i nie widzę różnicy po poprzedniku Castrolu Edge. Jeździ się samochodem lepiej ale to pewnie dlatego, bo miałem regulację zaworów i LPG. Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Olej jak olej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Przejechać ciut więcej, tak z 5 wymian, rozebrać silnik i obejrzeć jego stan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Przejechać ciut więcej, tak z 5 wymian, rozebrać silnik i obejrzeć jego stan. No to trzeba było rozebrać przed wymianą, bo do czegoś trzeba się odnieść Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Przy wymianie pobrać próbkę około 250ml i wysłać do laboratorium Blackstone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Przejechać ciut więcej, tak z 5 wymian, rozebrać silnik i obejrzeć jego stan. No to trzeba było rozebrać przed wymianą, bo do czegoś trzeba się odnieść No to oczywiste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walus_legacy Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 (edited) Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Przy wymianie pobrać próbkę około 250ml i wysłać do laboratorium Blackstone.Tylko poczekaj z ta wymiana oleju do przynajmniej 10 tys kilometrow lub wiecej, co by analiza dala jakies miarodajne rezultaty. Siec pelna jest UOAs z malymi przebiegami I nie bardzo sie do nich mozna odniesc przy typowych interwalach serwisowych.Pozdro. Edited March 17, 2014 by walus_legacy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Wymieniłem na Eneos Premium Hyper 5W30, przejechałam już na nim 1000 km i nie widzę różnicy po poprzedniku Castrolu Edge. Jeździ się samochodem lepiej ale to pewnie dlatego, bo miałem regulację zaworów i LPG. Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy? Olej jak olej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Jakie mam testy zrobić by stwierdzić, że jest lepszy?Przy wymianie pobrać próbkę około 250ml i wysłać do laboratorium Blackstone. Niejako wynika z tego, że jeśli Wiatrak chce stwierdzić, że Eneos jest lepszy od poprzedniego oleju to ma wysłać próbkę oleju (250ml) do laboratorium Blackstone. Można wysnuć wniosek, że owo laboratorium spreparuje wyniki analizy tak aby Wiatrak przeczytał to co chce przeczytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzyk Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Niem ma sensu wysyłać próbki do analizy bo po drodze się uszkodzi, rozleje i będzie po analizie PzDr Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Niem ma sensu wysyłać próbki do analizy bo po drodze się uszkodzi, rozleje i będzie po analizie PzDr A niektórym to zawsze wiatr w oczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szycha Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 A niektórym to zawsze wiatr w oczy... I po plecach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 No i Wiatrakowi namąciliście.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 No to zamykamy by przeciągu nie robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts