Jump to content

Koło dojazdowe Outback MY10 >

raju

Recommended Posts

Witam,

w swojej ofercie mamy koło dojazdowe do Outbacka MY 10. Zestaw składa się oryginalnej felgi dojazdowej, opony Continental, wkładki styropianowej na narzędzia, śruby mocujące i podkładki pod nią. Cena: 1800,00 zł brutto.

Jednocześnie pozwolę sobie zauważyć, że nad koło dojazdowe jest miejsce na fabryczną, dużą wkłądkę styropianową a podłoga elegancko się domyka :)

Chętnych zapraszam do kontaktu:

piotr.rajski@koper.subaru.pl
507 152 406

jqhc.jpg

p299.jpg

Edited by raju

Po co dojazdówka skoro we wnęce na zapas mieści się prawie pełnoprawne koło zapasowe z felgą? Z lekkim oporem siedzi u mnie od nowości 225/55r17* na jakiejś taniej alufeldze. Dwa razy już mi uratowała powrót do domu jak złapałem kapcia w trasie.

*- rozmiar piszę z pamięci. Jak kogos interesuje jutro sprawdzę i potwierdzę.

ja zapłaciłem u dealera Subaru w Nowym Sączu dokładnie 342 zł za sztukę

też pamiętam cenę poniżej 500pln.

Po co dojazdówka skoro we wnęce na zapas mieści się prawie pełnoprawne koło zapasowe z felgą?

ale wtedy trzeba wywalić styropianowe wypełniacze i gdzieś poupychać "akcesoria".

Niestety, ale na cenę wpływa kilka składowych. Felgi, styropian, śruby i podkładki w oryginale ściągam z Japonii. Opony z Niemiec. I jeszcze minimalna marża. Nie jestem w stanie skalkulować niżej tej ceny. Chciałbym poznać parametry opony za te 354 zł (aż nie wierzę), sorry, ale mam przed sobą faktury za zakup poszczególnych elementów :(

ESP - rozmiar 225/55/17 jest kołem o innej średnicy jak pozostałe koła modelu Outback (225/60/17). Nie muszę mówić o konsekwencjach?

Adam,

Wszystkie akcesoria mieszczą mi się we wnętrzu koła i jest jeszcze trochę miejsca.

Raju,

Wiem o tym, ale takie koło to i tak to zdrowsze dla auta niż ta dojazdówka. No i na pewno nie kosztowało 1800... ;-)

Edited by ESP

Niestety, ale na cenę wpływa kilka składowych. Felgi, styropian, śruby i podkładki w oryginale ściągam z Japonii. Opony z Niemiec. I jeszcze minimalna marża. Nie jestem w stanie skalkulować niżej tej ceny. Chciałbym poznać parametry opony za te 354 zł (aż nie wierzę), sorry, ale mam przed sobą faktury za zakup poszczególnych elementów :(

ESP - rozmiar 225/55/17 jest kołem o innej średnicy jak pozostałe koła modelu Outback (225/60/17).

Skoro nominalnie w Outbacku jest rozmiar 225/60/17 to proponowana przez Ciebie dojazdówka (odczytane ze zdjęcia 145/80/17) ma obwód mniejszy o 5.41%. To już propozycja @ESP jest dużo lepsza, obwód mniejszy o 3.21% od oryginału.

Po co dojazdówka skoro we wnęce na zapas mieści się prawie pełnoprawne koło zapasowe z felgą? Z lekkim oporem siedzi u mnie od nowości 225/55r17* na jakiejś taniej alufeldze.

Edited by subleo

Parametry opony to trzeba sprawdzić na aucie bo jeszcze nie odebrałem ;)

Spisałem cenę z faktury.

Jak coś to wystarczy zadzwonić do Auto-Complex w Wielogłowach. Znacie się więc powiedzą co i jak.

Edited by rzemanki

ESP - rozmiar 225/55/17 jest kołem o innej średnicy jak pozostałe koła modelu Outback (225/60/17).

Skoro nominalnie w Outbacku jest rozmiar 225/60/17 to proponowana przez Ciebie dojazdówka (odczytane ze zdjęcia 145/80/17) ma obwód mniejszy o 5.41%. To już propozycja @ESP jest dużo lepsza, obwód mniejszy o 3.21% od oryginału.

Nie wspominając już o oporach toczenia i komforcie dojazdu do warsztatu. ;-)

Tak czy siak, cena za tą dojazdówkę jest zaporowa. Dla porównania cena z wczoraj za pełnowymiarowe koło:

- felga Sparco Tarmac 17" + śruby = 750 PLN

- opona Continental 225/60 R17 = 620 PLN

- styropian w koło koszt około 100-200 PLN ?

Zestaw raczej mało budżetowy a ciągle do 1800 brakuje kilka PLN.