Artur Wróbel Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Nie wiem cvzy temat juz byl czy nie (szukajka nic nie pokazala). Chodzi mi o przyciemnianie szyb w Foresterze. Chce przyciemnic folia 'jedynka" szyby wraz z "przednimi drzwiami" (wiem wiem, to nielegal ). Przyciemnial ktos u siebie? Jesli tak z checia zobacze jakies zdjecia jak to wyglada - chodzi mi o calosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Chce przyciemnic folia 'jedynka" szyby wraz z "przednimi drzwiami" (wiem wiem, to nielegal ). Żaden nielegal,pod warunkiem atestowanej folii z odpowiednimi procentami przepuszczalności światła. Mam u siebie folię na przednich drzwiach,tylko stopień przyciemnienia jest,powiedzmy umowny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 Chce przyciemnic folia 'jedynka" szyby wraz z "przednimi drzwiami" (wiem wiem, to nielegal ). Żaden nielegal,pod warunkiem atestowanej folii z odpowiednimi procentami przepuszczalności światła. Mam u siebie folię na przednich drzwiach,tylko stopień przyciemnienia jest,powiedzmy umowny. No tak tak, z tego co wiem to robia to w krakowie i daja atest. calosc opiewa na kwote 1500pln niezaleznie od auta (bus, osobowka itp.).W poprzednim aucie H. Coupe mialem wszystkie szyby ciemne i raz zabrany dowod Link to comment Share on other sites More sharing options...
cewie Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Osiem lat jeździłem z przyciemnionymi bocznymi przednimi szybami. W trakcie kontroli drogowych, jeszcze przed zatrzymaniem auta, opuszczałem szyby, aby z uśmiechem powitać policjanta. Ale jednak trafił się taki inteligentny policjant, który polecił mi podnieść szyby i zabrał dowód rej. W Radomiu na ul. Osiowej 11, jesienią przyciemniałem szyby w T4 Multivan (5 szyb). Zapłaciłem 4 stówki, jakość super. Z resztą w tym aucie co po ośmiu latach zabrali dowód, szyby przyciemniał ten sam człowiek. Pozdrawiam cewie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 no w zwoleniu koszt 350 zeta :0 wiec tez milo i pelna profeska certyfikat jest ale na wszystkie procz bocznych drzwi (wiadomo ten kwitek mozna sobie wsadzic w d....) nic, jade w poniedzialek sie umawiac, tylko dylemat czy tyly robic ciemniej np. 2 a przod 1 czy wszystko 1? wczoraj w radomiu pod komenda wojewodzka Policji widzialem Forka z ciemnymi 1 wszystkie i tak nawet nawet ale tyly zdaly by sie ciemniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
cewie Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 Ja w swoich autach mam tył o nr ciemniejsze folie. Moim zdaniem lepiej tak wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted March 12, 2014 Author Share Posted March 12, 2014 no musialbym to zobaczyc life Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leonorex Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 (edited) Witam swojaków. Ja przyciemniłem wszystkie szyby boczne (folia 1 - 50 % przepuszczalności). Robiłem to w firmie z ul. Traugutta (teraz mają nową siedzibę). Koszt usługi to 460, pełen profesjonalizm, od 2 lat żadnych problemów z foliami. Wygląd auta rewelka. Folia 1 nie sprawia żadnych problemów w czasie jazdy nocą. Widoczność jest bardzo dobra. Zdaje sobie sprawę, że obecne rozwiązanie jest niezgodne z przepisami, ale jak dotąd nie było problemów przy kontroli, jak również przy przeglądzie technicznym. Co do przepisów - szyba czołowa oraz przednie szyby boczne musza mieć współpczynniki przepuszczania światła nie mniejszy niż 70 % (par. 8 ust. 5 pkt 4 Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia). Wyklucza to jakąkolwiek folię (poza bezbarwną) na przednich szybach bocznych. W wolnej chwili postaram sie się zrobić jakąć fotkę poglądową. Pozdr. Edited March 14, 2014 by Leonorex Link to comment Share on other sites More sharing options...
cart Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Chce przyciemnic folia 'jedynka" szyby wraz z "przednimi drzwiami" (wiem wiem, to nielegal ). Żaden nielegal,pod warunkiem atestowanej folii z odpowiednimi procentami przepuszczalności światła. Mam u siebie folię na przednich drzwiach,tylko stopień przyciemnienia jest,powiedzmy umowny. Tu się nie zgodzę. Szyby przyciemnione zgodnie z przepisami masz już fabrycznie (nie wiem jak I gen ale II i młodsze na 100%) jak auto wyjeżdża z fabryki. Każda inna ingerencja w przepuszczalność świetlną szyb drzwi przednich jest niezgodna z KRD. I mogą Ci dawać certyfikaty różnej treści mają one taką samą wartość jak papier "Regina" Przyciemnial ktos u siebie? Jesli tak z checia zobacze jakies zdjecia jak to wyglada - chodzi mi o calosc. Przyciemniałem na Postępu 3A, efekty widać na zdjęciu poniżej jak byś chciał więcej to odezwij się na priv. Za komplet zapłaciłem chyba 700zł. Wiem że w Izabelinie (chyba) też są jakieś ziomki co dobrze robią robotę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 w większośći aut nawet bezbarwna powoduje że juz sie nie mieści w70% Ja w civicu miałem 6 lat ciemne szyby i nikt sie nie czepiał w forku mam ponad rok i tez zero problemów ,oczywiście przednie boczne też w granicach zdrowego rozsądku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 @ cart Ty masz wszystkie jednakowo zrobione tak? i kolor nie jest czarny, tylko z tego co widze wpada ja jakis gleboki niebieslki czy zielen Link to comment Share on other sites More sharing options...
grape.crash Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Wiem że w Izabelinie (chyba) też są jakieś ziomki co dobrze robią robotę. Są, ale się chłopaki bardzo cenią... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cart Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Ty masz wszystkie jednakowo zrobione tak? Nie, przednie są zrobione folią o większej przepuszczalności, cały tył o mniejszej. Folia jest klasyczna z tym że zdjęcie jest chyba tak zrobione że światło tak śmiesznie pada że wydaje się że szyby są zielone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 no nic, w tym tygodniu podjade do chlopakow z branzy zrobic kosztorys i umowic sie na zabieg Link to comment Share on other sites More sharing options...
pira Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Witam ja przyciemniałem swój samochód jakies 3 lata temu. Instalator polecił mi folie lumar. Jestem w 100 % zadowolony i polecam każdemu folie z tej firmy. Po 3 latach nis się z nią nie dzieje. Przyciemnialem wczesniej sam albo oddalem do warsztatu i goście robili na jakimś badziewiu. Jak już coś robić to pożądnie. Radze się zastanowić nad wyborem folii i lepije dać troszkę więcej ale być zadowolonym na długi czas. Niestety jakość= cena. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted May 7, 2014 Author Share Posted May 7, 2014 no dzi bylem w zakladzie. Umowiony w kolejce jestem na przyszly czwartek. Nie wiem jaka folia, ale tam raczej uzywaja dobrych materialow, zreszta robilem juz tam 3 auta w tym jedno coupe z malymi szybkami i bylem zadowolony w 100% Zastanawialem sie nad oklejeniem okna dachowego, z racji poprawy ogolnego wygladu, ale narazie sie powstrzymalem i robie standard czyli 5 szyb Calosc wyceniona na 300 pln Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariush78 Posted May 7, 2014 Share Posted May 7, 2014 Też będę ściemniał cały tył, 5 szyb i 300 to jak za darmo prawie wszędzie krzyczą 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cewie Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Też będę ściemniał cały tył, 5 szyb i 300 to jak za darmo prawie wszędzie krzyczą 500 300,- zł. to w radomskim normalna cena. Jak pisałem wcześniej T4, pięć szyb 400 złociszy. Pozdrawiam cewie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 ostatnio slyszalem, ze za alfe 156 w kombi w Radomiu wzieli 180 zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpilmar Posted May 13, 2014 Share Posted May 13, 2014 Osiem lat jeździłem z przyciemnionymi bocznymi przednimi szybami. W trakcie kontroli drogowych, jeszcze przed zatrzymaniem auta, opuszczałem szyby, aby z uśmiechem powitać policjanta. Ale jednak trafił się taki inteligentny policjant, który polecił mi podnieść szyby i zabrał dowód rej. W Radomiu na ul. Osiowej 11, jesienią przyciemniałem szyby w T4 Multivan (5 szyb). Zapłaciłem 4 stówki, jakość super. Z resztą w tym aucie co po ośmiu latach zabrali dowód, szyby przyciemniał ten sam człowiek. Pozdrawiam cewie Nie potrzebnie oddawałeś dowód.. wystarczy usunąć usterkę (w tym wypadku folię z przednich szyb) i żadne sankcje ci nie grożą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted May 16, 2014 Author Share Posted May 16, 2014 ale pogoda... wczoraj udalo mi sie odebrac auto, i po zabiegu wyglada to tak ... z poprawa pogody zrobimy wiecej zdjec i sam sie przyjrze dokladniej temu bo jak narazie nie chce wychodzic sie z domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kisciu Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 No i super za 2-3 dni docisnij palcem dookoła tylnych szyb to się przyklei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forekfan Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 ale pogoda... wczoraj udalo mi sie odebrac auto, i po zabiegu wyglada to tak ... z poprawa pogody zrobimy wiecej zdjec i sam sie przyjrze dokladniej temu bo jak narazie nie chce wychodzic sie z domu Bardzo ladnie wyglada Twoj Forek po zabiegu. no dzi bylem w zakladzie. Umowiony w kolejce jestem na przyszly czwartek. Nie wiem jaka folia, ale tam raczej uzywaja dobrych materialow, zreszta robilem juz tam 3 auta w tym jedno coupe z malymi szybkami i bylem zadowolony w 100% Zastanawialem sie nad oklejeniem okna dachowego, z racji poprawy ogolnego wygladu, ale narazie sie powstrzymalem i robie standard czyli 5 szyb Calosc wyceniona na 300 pln Ja wlasnie dzis okleilem szyberdach i jestem bardzo bardzo zadowolony. Wreszcie moge jezdzic z odslonieta roleta i mnie nie razi w oczy od chmur.... Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wróbel Posted May 17, 2014 Author Share Posted May 17, 2014 ile za szyberdach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forekfan Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 ile za szyberdach? 100zl zaplacilem z folia Armorlite z przepuszczalnoscia 5%. Mysle, ze to dobra cena bo ta folia nalezy do drogich (cos ok 60pln za m2 trzeba zaplacic). Montaz trwal ok 45min a koles przyjechal do mnie i montowal w moim garazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts