_dycha_ Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Potrzebuję pomocy osoby z Kielc, znalazłem silnik w rozbitym Subaru Legacy IV i potrzebuję czy ktoś by mi pomógł podjechać i posłuchać jak to chodzi przed wyjęciem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malymala Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 26-28 marca jestem w Kielcach mogę podjechać i posłuchać o ile się nikt nie odezwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dycha_ Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 Niestety pojechałem, i wróciłem była to moja najdroższa jajecznica w pobliskim barze Po przyjeździe okazało się że odpala jest ok, po minucie zaczoł kopcić, niby wylał się olej podczas dachowania tylko szkoda że cały olej niby wylany i nigdzie nie było śladu ( maska, komora itd. ). A po zgaszeniu silnika i spr. bagnetu stan " pusty ". Jak zobaczyłem kierownice jak wyglądała jak od autobusu z milionem km,wiedziałem że już jest źle. Moim zdaniem Pan miał trafiony silnik i położył na OC gdzieś auto. Po dolaniu 1,5 litra tylko oleju było jeszcze bardziej biało 600zł poszło..... a najgorzej że tego silnika Ej20 , E204 nigdzie niema o mocy 165km. Chyba rozbiorę ten.... i będzie remont. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szklany Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Kolego, około 10km od Lublina jest szrot tylko japońce i koreańce. Ostatnio brałem tam części i pytałem z ciekawości o silnik do mojego autka(2.0 165km). Facet mówił, że mają, cena 4000pln. Jak potrzebujesz namiary to daj znać, postaram się odnaleźć telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dycha_ Posted March 17, 2014 Author Share Posted March 17, 2014 Dzwoniłem dzisiaj też ich znalazłem. Nie daje gwarancji rozruchowej nawet na kilka dni decyzja podjęta za 3-4 dni się okaże rozbieram swój. Dziękuje za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 To najrozsądniejsza decyzja, będziesz wiedział co masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dycha_ Posted March 18, 2014 Author Share Posted March 18, 2014 Wyszedłem z tego samego założenia. Puki co mam namierzone części, i rozbieram powoli Podpowiedzcie tylko jeśli pierścienie będą ok, zostawić je czy wymienić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts