Jump to content

Potrzebna osoba z Kielc ( Pomoc )

_dycha_

Recommended Posts

Niestety pojechałem, i wróciłem była to moja najdroższa jajecznica w pobliskim barze :) Po przyjeździe okazało się że odpala jest ok, po minucie zaczoł kopcić, niby wylał się olej podczas dachowania tylko szkoda że cały olej niby wylany i nigdzie nie było śladu ( maska, komora itd. ). A po zgaszeniu silnika i spr. bagnetu stan " pusty ". Jak zobaczyłem kierownice jak wyglądała jak od autobusu z milionem km,wiedziałem że już jest źle. Moim zdaniem Pan miał trafiony silnik i położył na OC gdzieś auto. Po dolaniu 1,5 litra tylko oleju było jeszcze bardziej biało :( 600zł poszło..... a najgorzej że tego silnika Ej20 , E204 nigdzie niema o mocy 165km. Chyba rozbiorę ten.... i będzie remont.

Kolego, około 10km od Lublina jest szrot tylko japońce i koreańce. Ostatnio brałem tam części i pytałem z ciekawości o silnik do mojego autka(2.0 165km). Facet mówił, że mają, cena 4000pln. Jak potrzebujesz namiary to daj znać, postaram się odnaleźć telefon

Wyszedłem z tego samego założenia. Puki co mam namierzone części, i rozbieram powoli :) Podpowiedzcie tylko jeśli pierścienie będą ok, zostawić je czy wymienić ?