tukan Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Witam mam pytanie czy moge jezdzic na dwóch felach stalowych i dwóch alu oczywiscie rozmiar ten sam i opony te same.Czy sa jakies przeciwskazania zeby nie bylo alu/stal??pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 oczywiscie rozmiar ten sam i opony te same A szerokość felgi? Pewnie jest inna. Nie wiem na ile to ma wpływ na obwód opony, ale może mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaMir Posted March 11, 2014 Share Posted March 11, 2014 Jeżeli szerokość jest inna, a profil ten sam to obwód jest inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
its.joshua Posted March 14, 2014 Share Posted March 14, 2014 Wydaje mi się, że pomysł jest dość dziwny, bo zwykle jeździ się na czterech felgach takich, albo takich. Jeśli obie pary felg mają te same parametry, to różnić się będą jedynie wagą. Poprawcie mnie jeśli się mylę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Jeśli obie pary felg mają te same parametry, to różnić się będą jedynie wagą. Poprawcie mnie jeśli się mylę Niby tak, ale wątpię żeby kolega @tukan, miał akurat stale takiej samej szerokości co alu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukan Posted March 15, 2014 Author Share Posted March 15, 2014 Mi raczej chodzilo o to czy na takim zestawie mozna zrobic powiedzmy 100-300km w warunkach snieznych.....a nie jezdzic na codzien bez jaj...hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts