paul_78 Posted July 22, 2006 Share Posted July 22, 2006 Lubimy japońskie autka, może niektórzy z nas lubią też japońskie żarcie? Oto, jak surową rybę jedzą w ojczyznie Subaru http://video.google.com/videoplay?docid ... 6303618610 I pytanko: gdzie zjeść najlepszą surowiznę w Warszawie? Na razie odwiedziłem tylko - Sensi-sushi niedaleko Blue City. Raczej drogo, ale robią sushi na miejscu, wygląda dobrze i smakuje OK. Bardzo kameralne miejsce, 3 stoliki. W sam raz na wyjście z kobitą - Aryrang, na ul. Wolności (albo Wolność) niedaleko - tfu! - Kaczej. Japońsko-koreańska knajpa. Połowę taniej niż w sensi-sushi, ale za to przynoszą z lodówki. Można zjeść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loucyphre Posted July 22, 2006 Share Posted July 22, 2006 A Sakana gdzie jest w Warszawie ? BTW Temat wymarzony dla Witka, już widze jak rozprawia o zaletach japońskiej kuchni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roland Posted July 22, 2006 Share Posted July 22, 2006 Całkiem niezłe żarcie jest w Arkadii - robią na miejscu tylko niestety jeśli nie załapiesz się na business lunch to jest drogo (lunche są od chyba 12 do 15tej w tygodniu - ceny wtedy są w miarę znośne a i porcje całkiem słuszne). Fajna knajpka jest też w Galerii Mokotów - na pierwszym piętrze (bo są dwie - druga jest piętro wyżej) zaraz przy wyjściu z parkingu. Fakt, że akurat sushi tam nie jadłem ale koreańskie potrawy mają tam niesamowite (a z relacji innych osób wiem, że sushi też robią niezłe). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loucyphre Posted July 22, 2006 Share Posted July 22, 2006 Phi Sushi ma tyle wspólnego z koreą co subaru z europą ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiS Posted July 22, 2006 Share Posted July 22, 2006 Koreańskie potrawy - to też z psów, tak jak wietnamskie*...? * nie mówię o wietnamskich w budkach w Wawce, bo te podobno są głównie ze zmarłych Wietnamczyków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted July 22, 2006 Share Posted July 22, 2006 A Sakana gdzie jest w Warszawie ? BTW Temat wymarzony dla Witka, już widze jak rozprawia o zaletach japońskiej kuchni W Warszawie Sakana jest na Moliera (4/6). Nie znam się na japońskiej kuchni, wiem jedynie, że jedno z najlepszych sushi w Polsce jest w serwowane w sieci Sakana (Warszawa, Poznań, Wrocław i niedługo Kraków). Moim zdaniem Lucek, sam lepiej coś napisz. Phi Sushi ma tyle wspólnego z koreą co subaru z europą ;-) Nie wiedziałem, że Subaru ma tak dużo wspólnego z Europą. Chyba się przegalopowałeś P.S. Moim zdaniem sushi najlepiej z potraw łączy zdrowie, ze smakiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loucyphre Posted July 23, 2006 Share Posted July 23, 2006 Koreańskie potrawy - to też z psów, tak jak wietnamskie*...? * nie mówię o wietnamskich w budkach w Wawce, bo te podobno są głównie ze zmarłych Wietnamczyków... Budki z Wietnamczyków hmmmm..., nie wiedziałem, że zmarli wietnamce nadają się również na budulec :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WiS Posted July 23, 2006 Share Posted July 23, 2006 ;-) Lucek! Czy na budkę, czy na suszi - się Wietnamczyk nadać musi. Nic marnować się nie może. Chcesz, to auto z Donga złożę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.