Jump to content

Japońszczyzna :)

paul_78

Recommended Posts

Lubimy japońskie autka, może niektórzy z nas lubią też japońskie żarcie?

Oto, jak surową rybę jedzą w ojczyznie Subaru

http://video.google.com/videoplay?docid ... 6303618610

I pytanko: gdzie zjeść najlepszą surowiznę w Warszawie? Na razie odwiedziłem tylko

- Sensi-sushi niedaleko Blue City. Raczej drogo, ale robią sushi na miejscu, wygląda dobrze i smakuje OK. Bardzo kameralne miejsce, 3 stoliki. W sam raz na wyjście z kobitą

- Aryrang, na ul. Wolności (albo Wolność) niedaleko - tfu! - Kaczej. Japońsko-koreańska knajpa. Połowę taniej niż w sensi-sushi, ale za to przynoszą z lodówki. Można zjeść.

Całkiem niezłe żarcie jest w Arkadii - robią na miejscu tylko niestety jeśli nie załapiesz się na business lunch to jest drogo (lunche są od chyba 12 do 15tej w tygodniu - ceny wtedy są w miarę znośne a i porcje całkiem słuszne).

Fajna knajpka jest też w Galerii Mokotów - na pierwszym piętrze (bo są dwie - druga jest piętro wyżej) zaraz przy wyjściu z parkingu. Fakt, że akurat sushi tam nie jadłem ale koreańskie potrawy mają tam niesamowite (a z relacji innych osób wiem, że sushi też robią niezłe).

Koreańskie potrawy - to też z psów, tak jak wietnamskie*...?

* nie mówię o wietnamskich w budkach w Wawce, bo te podobno są głównie ze zmarłych Wietnamczyków...

A Sakana gdzie jest w Warszawie ?

BTW Temat wymarzony dla Witka, już widze jak rozprawia o zaletach japońskiej kuchni :D

W Warszawie Sakana jest na Moliera (4/6).

Nie znam się na japońskiej kuchni, wiem jedynie, że jedno z najlepszych sushi w Polsce jest w serwowane w sieci Sakana (Warszawa, Poznań, Wrocław i niedługo Kraków). Moim zdaniem Lucek, sam lepiej coś napisz.

Phi Sushi ma tyle wspólnego z koreą co subaru z europą ;-)

Nie wiedziałem, że Subaru ma tak dużo wspólnego z Europą. Chyba się przegalopowałeś :mrgreen:

P.S. Moim zdaniem sushi najlepiej z potraw łączy zdrowie, ze smakiem.

Koreańskie potrawy - to też z psów, tak jak wietnamskie*...?

* nie mówię o wietnamskich w budkach w Wawce, bo te podobno są głównie ze zmarłych Wietnamczyków...

Budki z Wietnamczyków hmmmm..., nie wiedziałem, że zmarli wietnamce nadają się również na budulec

:mrgreen: :mrgreen:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...