Bedo Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Witam Ostatnio dowiedziałem się o takim urządzeniu jak Cobb accessport, jednak przeznaczone są tylko do aut USDM. Czy istnieje coś podobnego działającego z autami EU? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaTM Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 W cenie COBB US nie ma odpowiednika na naszym rynku europejskim. Wielka szkoda bo to super by było rozwiązanie i ja chętnie bym taki sterownik zakupił. Jest na forum w dziale sprzedaży taki Cobb z wersji US. Ktoś z kolegów pisał, że gdyby zamienić komputer EU na US w aucie EU (podobno do zrobienia) to można to wtedy podłączyć. Jak jest w praktyce nie wiem. W związku z powyższym w naszych europejskich warunkach dostępne jest tylko mapowanie, i to najlepiej po każdej modyfikacji Może się ktoś wypowie mądrzejszy temacie tych accessport-ów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeklwh Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 może powinienem sobie sprawić takie coś bo mam wersję US, co prawda po wymianie silnika ale z tego co pamietam to kompa zostawiałem ori bo tam coś z alarmem było... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORDSEQ Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 może powinienem sobie sprawić takie coś bo mam wersję US, co prawda po wymianie silnika ale z tego co pamietam to kompa zostawiałem ori bo tam coś z alarmem było... Cały problem polega na tym, żeby wiedzieć co się robi, generalnie gdy już nadłubiesz w mapie i będziesz ją wgrywał do auta... to najpierw 3 paciorki,? Jeśli natomiast nie chcesz mocno dłubać, to odczyty czujników, kasowanie błędów itp, spokojnie sobie na androidzie programem torque ogarniesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 tylko ze w cobbie są gotowe mapy udostępnione przez nich, zmieniasz kliknięciem. W USA dość popularne są te urządzenia i się sprawdzają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORDSEQ Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Uniwersalne to są takie, które nie wykorzystują w 100% tego co masz w samochodzie. Bo niby jak producent miał przewidzieć, ze np, wymieniłeś wydech z taką i taką przepływnością spalin.? wstawisz dolot, też co innego , Nie mówię już o wtryskach.. Ja bym temu za mocno nie ufał.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 nie no, racja, ale tych map jest tyle (zerknij se na ich strone), jak ktoś ma w miare starndardowe auto, do tego ciekawostki jak anty-thefty, jakies economy itd itp fajny bajer do wypróbowania wg mnie Tylko, no właśnie moje pytanie dotyczyło czy jest podobne (innych firm np.) urządzenie, działające w samochodzie EU? Nic w internecie nie udało mi sie znaleźć, ale może ktoś coś akurat słyszał Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORDSEQ Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Niestety nie znalazłem ustrojstwa które kiedyś oglądałem ;/ Co do samych map to np tu można zacząć przygodę http://forums.openecu.org/viewtopic.php?t=190 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambino5 Posted December 20, 2013 Share Posted December 20, 2013 Niestety zostały tylko Mapy u ,,tunerów"...ale każdy musi jakoś życ:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayki Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Odkopię kotleta. Używa ktoś AccessPort cobb'a? Na różnych stronach widzę coś jak by dedykowane pod STi albo GT-Ra i mam pytanie. Czy ten np od GT-Ra będzie działał w Subaru, czy to tylko są powgrywane mapy? Czy te mapy można zastąpić tymi z Subaru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel-r500 Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 W dniu 11.12.2019 o 20:06, Alkanick napisał: Odkopię kotleta. Używa ktoś AccessPort cobb'a? Na różnych stronach widzę coś jak by dedykowane pod STi albo GT-Ra i mam pytanie. Czy ten np od GT-Ra będzie działał w Subaru, czy to tylko są powgrywane mapy? Czy te mapy można zastąpić tymi z Subaru? Nie będzie, wyglądają tak samo ale maja inne numerację są dedykowane. Np przy Ford ST jest inny niż Ford RS, kiedyś byłem dystrybutorem tego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayki Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 O dzięki wielkie, dobry człowieku. Szukałem informacji na necie i w sumie nigdzie to nie było napisane ale wywnioskowałem coś podobnego do tego co opisałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts