Marcin Pabisiak Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Witam mam taki problem w moim Subaru Legacy z 2008 roku z silnikiem 2.0 150 koni (benzynka). Tydzień temu zapaliła mi się kontrolka check engine razem z migającym tempomatem. Po podłączeniu pod komputer wyswietlił się błąd P420. Chciałbym wymienić sonde ale nigdzie nie moge znalezc ponieważ nie znam numeru produktu... Dodam też że jest to pierwsza sonda przed katalizatorem. Czy ktoś z was juz wymieniam taka sonde i zna jakis dobry sklep w Polsce z wysylka za granice??? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 (edited) Napisz do CARFITa na pewno Ci pomoże. Edited December 12, 2013 by tedimy99 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Pabisiak Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 Dzięki za odpowiedz już napisałem mam nadzieje że mi pomoże bo dla mnie to czarna magia Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Dzięki za odpowiedz już napisałem mam nadzieje że mi pomoże bo dla mnie to czarna magia Jak napisałeś na PW,to może się sprawa przeciągnąć trochę.Carfit na weekend,leci do Włoch na rajdzik z RK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozyn35 Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Witam mam taki problem w moim Subaru Legacy z 2008 roku z silnikiem 2.0 150 koni (benzynka). Tydzień temu zapaliła mi się kontrolka check engine razem z migającym tempomatem. Po podłączeniu pod komputer wyswietlił się błąd P420. Chciałbym wymienić sonde ale nigdzie nie moge znalezc ponieważ nie znam numeru produktu... Dodam też że jest to pierwsza sonda przed katalizatorem. Czy ktoś z was juz wymieniam taka sonde i zna jakis dobry sklep w Polsce z wysylka za granice??? Pozdrawiam Kolego miałem ten sam problem co i Ty. Na początek proponuję wykręcenie sondy i jej wyczyszczenie np. środkiem do czyszczenia gaźników lub przepustnic, lub po prostu benzyną ekstrakcyjną. U mnie pomogło i problem zniknął. Na marginesie zaznaczę, że kupiłem nową ale problem pozostał. Także mam nową na ewentualną zamianę. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Pabisiak Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 Dzięki spróbuje ja dzisiaj wyczyscić może to pomoże dodam że polecili mi taki specyfik ktory wlewa sie do baku przed tankowaniem. Wlałem to tydzień temu ale bez zmian. Nic z Subarynką się nie dzieje ale te kontrolki na desce troszkę irytują Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksp Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 calkiem mozliwe ze to nie uszkodzona sonda tylko gralka do jej podgrzewania, tak czy inaczej aby lampki zgasly nalezy wymienic sonde-ok 400pln Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Pabisiak Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 (edited) Panowie dziękuje za wszystkie rady ale po wlaniu płynu do czyszczenia układu dolotowego i wydechowego problem ustał. Check Engine zgasł dzisiaj jak wracałem z pracy. Jeszcze raz dziękuje Edited December 14, 2013 by mario1819 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilerzpruszkowa Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Czego i gdzie zalałeś Kolego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Pabisiak Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 Hej oto ten preparat - http://www.forch.pl/product.aspx?p=0aa4e2c0-cb11-4994-9ba2-4786dda88d0c&g=8f78d1fc-fa87-4c24-8995-105ab1621451. Wlewasz to przed tankowaniem, oczywiscie musisz zalac pełen bak benzyny. Ja kupowałem to na Islandii ale widzę że też jest dostepny w Polsce. Działanie nie jest natychmiastowe u mnie check zgasl po tygodniu zrobilem w ten czas 300 km. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekWrona Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Nikt sie nie odniesie do propozycji Marcina Pabisiaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts