Jump to content

2.0 T MY99 nie wchodzi na obroty, zero reakcji na pedał gazu

Rudimental

Recommended Posts

Jak w temacie. Po odpaleniu chodzi nierówno i nie reaguje w ogóle na ruch przepustnicy :/ nawet nie próbuje wchodzic na wyższe obroty... jest to troche dziwne, ba jakakolwiek reakcje powinna mieć miejsce. Ktoś ma jakiś pomysł co do przyczyny? Od czego zacząć? Paliwo jest w baku :)

• Upvote 1

Przyczyn może być przynajmniej kilka,jeśli nie więcej. :(

Przez net naprawianie auta to słaby i drogi pomysł. ;)

Jeśli nie masz doświadczenia w naprawie Subaraków z turbo,to polecam wizytę w ogarniętym warsztacie.Będzie szybciej i wbrew pozorom taniej. ;)

Uszkodzony przepływomierz powinien chyba wyjść na kompie? A tu żadnego błędu... Przepustnica otwiera sie ładnie i zamyka. Co do rozrządu, to był przestawiony o 1 ząb. Obecnie ustawiony na znaki ale sytuacji to w ogóle nie zmieniło. Jak nie chodziło tak nie chodzi... :(

• 4 weeks later...

Witam po chwilowej nieobecności.

Niestety stoje w miejscu z rozpoczętym problemem... Wydaje mi się, że wszystko co można było sprawdzić zostało sprawdzone: rozrząd ok (podejrzewałem juz na końcu ściętego klina na wale ale wszystko jest na miejscu), przepływka wymieniona (nowa), wszelkie czujniki sprawdzone (po podłączonym kompie podczas wypinania poszczególnych wyskakuje błąd- czyli powinny byc ok), ciśnienie paliwa prawidłowe. Nie pomaga nawet wtryskiwanie ekstrakcyjnej w przepustnice :/ Szczerze mówiąc kończą mi sie już pomysły... Podpowiadajcie :)

Dokładnie tak. Kompresja po 10,5 na każdym cylindrze. Co do luzów to jutro mają zdjąć dekle i zerknąć. Nie jestem pewny tylko czy tam juz sa płytki czy hudraulika. To jest roczki 98 wiec chyba raczej chydraulika... Czy jest możliwość że ona sie jakoś "zablokowała" ? I na wolnych obrotach kulawo bo kulawo ale chodzi, a nie wejdzie nic na obroty?