Jump to content

Dyfer R180 i zwrotnice z GT MY99

SonnyRS

Recommended Posts

Koledzy pomóżcie proszę w takim oto temacie. Zakupiłem skrzynie z DCCD z Type'R TY754VB1CA. Niestety tylne półosie nie pasują do ori zwrotnic GT99. Teraz jest pytanie jak to spasować. Nie chcę przerabiać półosi....więc zostaje mi zakup zwrotnic i piast. Podobno pasują zwrotnice z imprezy STI 2002-2003. Możecie to potwierdzić? Czy jak kupię takie zwrotnice, piasty to czy podpasuje mocowanie wahaczy i łączników stabilizatora z GT99? Dzięki za pomoc.

Prócz zwrotnic i piast,czeka Cię wymiana wahaczy poprzecznych i stabilizatora.Inny rozstaw mocowania łączników staba.

Półosie z STi w tych rocznikach są dłuższe niż z Typ R czy GT-eka,co za tym idzie,wahacze również.

Zwiększy się trochę rozstaw kół z tyłu. ;)

Czyli mam dwa wyjścia, albo iść w zestaw z New Age i wymienić, to co napisałeś, ale czy półosie z New Age będą pasowały do mojego dyfra z Type'R...albo kupić zwrotnice z Type'R lub Type'RA....i rozumiem, że wtedy zachowam seryjne wahacze i mocowania staba. Jak się mylę, popraw mnie proszę

mam już całą skrzynię kupioną i zregenerowane uszczelniacze wału do skrzyni DCCD....a dobra szpera płytkowa do koszt 4 tyś , ja za mniej kupiłem całą skrzynię...Robi się trochę rzeźba, ale chciałbym pozostać przy tym co już mam, tylko jak to spasować...;)

Edited by SonnyRS

U mnie w GT00 siedzi R180 i półosie,zwrotnice i wahacze z New Age.Do tego doszła zmiana tylnych zacisków i tarcz hamulcowych.

Chyba konieczna w przypadku zastosowania zwrotnic z New Age.Ale tego na 100% nie jestem pewien.