SonnyRS Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Koledzy pomóżcie proszę w takim oto temacie. Zakupiłem skrzynie z DCCD z Type'R TY754VB1CA. Niestety tylne półosie nie pasują do ori zwrotnic GT99. Teraz jest pytanie jak to spasować. Nie chcę przerabiać półosi....więc zostaje mi zakup zwrotnic i piast. Podobno pasują zwrotnice z imprezy STI 2002-2003. Możecie to potwierdzić? Czy jak kupię takie zwrotnice, piasty to czy podpasuje mocowanie wahaczy i łączników stabilizatora z GT99? Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Prócz zwrotnic i piast,czeka Cię wymiana wahaczy poprzecznych i stabilizatora.Inny rozstaw mocowania łączników staba. Półosie z STi w tych rocznikach są dłuższe niż z Typ R czy GT-eka,co za tym idzie,wahacze również. Zwiększy się trochę rozstaw kół z tyłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SonnyRS Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 Czyli mam dwa wyjścia, albo iść w zestaw z New Age i wymienić, to co napisałeś, ale czy półosie z New Age będą pasowały do mojego dyfra z Type'R...albo kupić zwrotnice z Type'R lub Type'RA....i rozumiem, że wtedy zachowam seryjne wahacze i mocowania staba. Jak się mylę, popraw mnie proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryjeks Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 A nie taniej wyjdzie kupić szperę do dyfra r160 + dyfer 4.444. A ten R180 sprzedać ? Dołożysz kilka stówek do interesu, a nie trzeba pół auta wymieniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
SonnyRS Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 (edited) mam już całą skrzynię kupioną i zregenerowane uszczelniacze wału do skrzyni DCCD....a dobra szpera płytkowa do koszt 4 tyś , ja za mniej kupiłem całą skrzynię...Robi się trochę rzeźba, ale chciałbym pozostać przy tym co już mam, tylko jak to spasować... Edited December 11, 2013 by SonnyRS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryjeks Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Twoje akwarium, Twoje rybki Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 U mnie w GT00 siedzi R180 i półosie,zwrotnice i wahacze z New Age.Do tego doszła zmiana tylnych zacisków i tarcz hamulcowych. Chyba konieczna w przypadku zastosowania zwrotnic z New Age.Ale tego na 100% nie jestem pewien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts