Goodman Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 Witam. Po niedawmej zmianie opon na zimowe, okazało się, że jedna z nich jest "pocięta" co skutkuje nieprzyjemnymi wrażeniami słuchowymi podczas jazdy. Ponieważ pozostałe opony są w bardzo dobrym stanie mam pytanie: czy mogę wymienić opony tylko na jedej osi i czy nie będzie to miało negatywnego wpływu na napęd.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 (edited) Nim się doczekasz odpowiedzi DT,to podrzucę pod uwagę. Nawet można wymienić tylko jedną,jeśli pozostałe mają bieżnik w ok.6-7 mm. Chyba,że nie można już zakupić tego modelu i wzoru opon,wtedy 2 sztuki w takim samym rozmiarze na oś. Napędy nie ucierpią. Edited December 10, 2013 by cybel Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Witam, Nie polecam sposobu działania CYBEL, ja wymieniłbym 4szt opon! Zapewne Dział Techniczny potwierdzi moje słowa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 I tym sposobem,pytający został ze swoim problemem. A auto stoi,z powodu uszkodzenia jednej opony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 "pocięta" Ale jak? skutkuje nieprzyjemnymi wrażeniami słuchowymi podczas jazdy. Odczuwasz jakieś wibracje na kierownicy,trzęsie autem? Jeśli nie, daj ją na tył,podkręć mocniej radio i do wiosny dojeździsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 wymien pocieta opone na identyczny model i wio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Cybel mają rację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts