dzidas19 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Witam mam Impreze WRX US z motorem od STI 2.0 T. Mam problem taki, że dzisiaj wróciłem do domu wszystko ok auto wystudzone i po ok 15 minutach mam wyjazd wsiadam do auta i nie chce odpalić. Tak jakby prądu brakło a aku nowe i podłączyłem te stare na którym też normalnie palił i nic. Po przekręceniu stacyjki tak jakby prąd odcinało. A na zapłonie wszystkie kontrolki które świecą to tak lekko jakby migały tak jakby różny prąd dostawały. Rozrusznik nie rusza. Pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Brak stałej masy. Sprawdź połączenia masowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidas19 Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 A gdzie ono się znajduje?? Bo kurcze samochód mam od ok 2 tygodni i nie wiem gdzie co jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 A klemy sprawdzałeś ,w sensie czy dobrze zaciśnięte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panratownik Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Dokładnie. Ewidentnie brak masy. Sprawdź dokładnie zaciski i przewód, który wychodzi z AKU z ujemnego bieguna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidas19 Posted December 7, 2013 Author Share Posted December 7, 2013 Podładowałem nowe aku (Centra Futura) może z godzinę wtedy nie było żadne aku podpięte i po założeniu Futury odpalił od razu. Nie wiem czy komp się zresetował i to pomogło czy może alternator nie ładuje ale to jutro sprawdzę. Dzięki za odpowiedzi Mam pytanie z innej beczki. Jest możliwe przerobienie przodu z 2004 roku na taki z 2006?? Wiem, że maska, błotniki, lampy i zderzak na pewno muszę zmienić. A uchwyty i reszta ?? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Z mojego malego doswiadczenia wynika ze wszystko pasuje mozna robic ulepa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts