panratownik Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Witam serdecznie wszystkich. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić gdzie mógłbym kupić głowice (lewą i prawą) do silnika EJ205. Jest to jednostka 2.0 Turbo DOHC, model Subaru Impreza WRX Wagon z 2001 (BugEye). ENGINE TYPE: EJ205NW3BA Czy ktoś wie jakie są numery producenta tych części? W serwisówce nie ma mowy o tych numerach. Sytuacja jest taka, że obecne głowice są dość mocno popękane do takiego stopnia, że nie zdecydowałbym się ich zakładać. Miałem od jakiegoś czasu problemy z układem chłodzenia (pękanie przewodów, uciekający płyn, rozszczelnienie chłodnicy). Test na obecność CO2 - pozytywny. Zdjeliśmy głowice i wyszło, że są dość mocno popękane. Prawdopodobnie zlokalizowaliśmy przyczynę problemu. Daliśmy do szlifierni na magnesówkę i test szczelności, ale coś mi mówi że nie będą szczelne i trzeba będzie kupić inne w lepszej kondycji. Dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 Mam glowice z wrx bugeye na sprzedaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 mam tez, ale odnies sie z tym raczej do K/S, wiecej ofert i jest z czego wybierac, pzdr w razie czego pisz na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 panratownik sprawdz w dziale sprzedam czesci cos tam napewno znajdziesz u chlopakow,a jak nie to daj ogloszenie w dziale kupie czesci oba dzialy sa na dole tego forum w zakladkach kupie/sprzedam powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwiutki Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Witam serdecznie wszystkich. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić gdzie mógłbym kupić głowice (lewą i prawą) do silnika EJ205. Jest to jednostka 2.0 Turbo DOHC, model Subaru Impreza WRX Wagon z 2001 (BugEye). ENGINE TYPE: EJ205NW3BA Czy ktoś wie jakie są numery producenta tych części? W serwisówce nie ma mowy o tych numerach. Sytuacja jest taka, że obecne głowice są dość mocno popękane do takiego stopnia, że nie zdecydowałbym się ich zakładać. Miałem od jakiegoś czasu problemy z układem chłodzenia (pękanie przewodów, uciekający płyn, rozszczelnienie chłodnicy). Test na obecność CO2 - pozytywny. Zdjeliśmy głowice i wyszło, że są dość mocno popękane. Prawdopodobnie zlokalizowaliśmy przyczynę problemu. Daliśmy do szlifierni na magnesówkę i test szczelności, ale coś mi mówi że nie będą szczelne i trzeba będzie kupić inne w lepszej kondycji. Dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Marcin Głowice nie muszą być koniecznie z 2001 roku .Mogą być też z młodszych wrx-ów 2.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts