Alien_TM Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 witam mam problem z forsterem. Zarówno na paliwie jak i na gazie auto zaczęło poszarpywać podczas przyspieszania i czuć wyraźnego muła podczas przyspieszania z niskich obrotów na pełnym gazie ( tzn jak mniej otworzę przepustnicę , auto lepiej przyspiesza...) . zacznę od sprawdzenia świec aczkolwiek były wymieniane z 4 miesiące temu;/ i sprawdzenia cewek . Tu się rodzi moje pytanko - jak sprawdzić czy cewka jest dobra? wystarczy pomierzyć rezystancję(jaka powinna być?)? Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co może powodować takie zachowanie auta? błędu oczywiście nie wywala;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 przepływomierz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien_TM Posted December 3, 2013 Author Share Posted December 3, 2013 a istnieje możliwość że padł z dnia na dzień praktycznie? z miesiąc temu byłem u Jako , robiliśmy logi i było okej wszystko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 a istnieje możliwość że padł z dnia na dzień praktycznie? Bardzo możliwe i prawdopodobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien_TM Posted December 5, 2013 Author Share Posted December 5, 2013 (edited) karwa kawka... dobrze by było podmienić i sprawdzić... zrobię jutro logi może coś sie wyjaśniNo coś definitywnie jest na rzeczy IAM po raz pierwszy spadł do 0,3 ;/ zawsze był 1 ;/ poniżej screen z learning view. Przepływka będzie na jutro nowa ori denso. Potwierdza to winowajce? Na tej samej przepływce, jedynie po resecie i adaptacji tylko na benzynie i jak być tu mądry ;P?? Wydaje mi się że problem zażegnany... po resecie i przejechaniu ok 60 km IAM wciąż 1 . trochę pozmieniały się jedynie korekty a/f . winowajcą była chyba wysunięta wtyczka z jednej z cewek (brak zatrzasku) dosunąłem ją odrazu jak zaczęło się coś dziać z autem , ale nie robiłem resetu (dziwne że misfire nie wyrzucił) . po resecie i adaptacji jeździ dobrze Edited December 4, 2013 by Alien_TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts