Jump to content

jak sprawdzić cewki 2.5 XT?

Alien_TM

Recommended Posts

witam mam problem z forsterem. Zarówno na paliwie jak i na gazie auto zaczęło poszarpywać podczas przyspieszania i czuć wyraźnego muła podczas przyspieszania z niskich obrotów na pełnym gazie ( tzn jak mniej otworzę przepustnicę , auto lepiej przyspiesza...) . zacznę od sprawdzenia świec aczkolwiek były wymieniane z 4 miesiące temu;/ i sprawdzenia cewek . Tu się rodzi moje pytanko - jak sprawdzić czy cewka jest dobra? wystarczy pomierzyć rezystancję(jaka powinna być?)? Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co może powodować takie zachowanie auta? błędu oczywiście nie wywala;)

karwa kawka... dobrze by było podmienić i sprawdzić... zrobię jutro logi może coś sie wyjaśniNo coś definitywnie jest na rzeczy IAM po raz pierwszy spadł do 0,3 ;/ zawsze był 1 ;/ poniżej screen z learning view. Przepływka będzie na jutro nowa ori denso. Potwierdza to winowajce? imhp.jpg

Na tej samej przepływce, jedynie po resecie i adaptacji tylko na benzynie

pbwy.jpg

i jak być tu mądry ;P??

Wydaje mi się że problem zażegnany... po resecie i przejechaniu ok 60 km IAM wciąż 1 . trochę pozmieniały się jedynie korekty a/f . winowajcą była chyba wysunięta wtyczka z jednej z cewek (brak zatrzasku) dosunąłem ją odrazu jak zaczęło się coś dziać z autem , ale nie robiłem resetu (dziwne że misfire nie wyrzucił) . po resecie i adaptacji jeździ dobrze

Edited by Alien_TM