zofx Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 hej pacjent: impreza gx blob 2003 mam ogromny problem z moim autem w deszczowe dni, zawieszenie zrobione na TOP, gumy stabilizatora i łączniki NOWE i markowe, gumy wahaczy są ok. w suche dni jest idealnie, nawet jednego stuku czy odgłosu. za to jak jest mokro to zaczyna się masakra jakaś. trzeszczy na nierównościach, szczególnie na progach zwalniających. wg mnie jest to albo jakaś guma ocierająca od metal ( nowa guma na stabie ?? ) lub może coś ze spręzynami ? założyłem sprężyny prodrive używane, lakier z nich juz schodził jak zakładałem, może to one podowują takie odgłosy na mokro ? :-( oczywiscie zaden lokalny mechanik nic nie powie :-) byłem juz 2x na szarpakach itp u innych "znawców" - oczywiscie same nietrafione strzały z ich strony. miał ktoś taki problem ? proszę o pomoc bo już mi głowa wysiadła :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Poliuretany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zofx Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 NIE, SERIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 wszystko zalezy od dzwieku, miałem takie zgrzytanie w civic po deszczu, było to spowodowane dostaniem sie piachu po miedzy zwoje spręzyny ,na sucho było ok. Trzeszczenie- zalezy jak poskladali czy nasmarowali gumy stabilizatora, bo w wahaczach tuleje to raczej watpie. Moze gumy pod sprezynami. Popsikaj wd40 jeden element i w droge, potem 2 i 3 itd. Moze dojdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fester1986 Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 u mnie w GT-ku to samo tylko z tyłu - doszedłem że to stabilizator, który trzeszczy podczas pracy. Najprawdopodobniej dostaje się woda pomiędzy stabilizator a gumy/ tulejki. Generalnie nie ma co się przejmować na sucho jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Najprawdopodobniej dostaje się woda pomiędzy stabilizator a gumy/ tulejki. trzeba rozebrać, złozyc na smar i bedzie cicho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts