memberofhs Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Kolejne pytanie do kolegów; mam GC z 98 roku 2.0 n/a, tj pisałem w poście o lewerku biegów. Mam 105 tys przebiegu, przebieg autentyczny, potwierdzony. Nie wiem jaki wcześniej lany był olej, lecz co koledzy/koleżanki polecają? Jaką specyfikację? Auto w większości przypadków do spokojniejszej jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Olej przekładniowy...Najzwyklejszy z dostępnych pod ręką Nie potrzebne parcie na jakąś Markę Link to comment Share on other sites More sharing options...
memberofhs Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Trochę chaotycznie napisałem z rana.. chodzi mi o olej silnikowy, do silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 5w30 jeśli faktycznie spokojna jazda,5w40 jeśli planujesz zabawy na śniegu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 hehe...no to wszystko jasne...Ja w Swoim ssaku miałem wlanego motul'a xcess 8100 5w40 taki dali mi w 4rech wiatrakach przy okazji wymiany uszczelek i rozrzadku..i taki wlewałem już później co kilka tys.km Link to comment Share on other sites More sharing options...
memberofhs Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Dzięki przyjaciele za pomoc:-). Niebawem znowu coś napiszę, o coś poproszę;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Luzik..chętnie udzielimy rad Mam również nadzieje, że wpadniesz na jakiś zlot MSS (mini spot silesian) Link to comment Share on other sites More sharing options...
memberofhs Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 (edited) Gdybym wiedział tylko co, gdzie i jak to chętnie poznam klubowiczów. Z drugiej strony nie ma się za bardzo czym chwalić. Zwykły muł 2.0, do tego ejszcze kombi i pognite nadkola. Wstyd!;-) Jeszcze pytanie: ktoś wie, ile tego oleju kupić do silnika? Wchodzi tam 4 czy 5 litrów? Edited November 30, 2013 by memberofhs Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Około 4,5 litra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Kupisz bańkę 5litrów i na ewentualne "dolewki" wystarczy A tak BTW....wpadaj na spoty - Ty przynajmniej masz Subaru A tak poważnie...Ja miałem wanne 1.8....i szału nie robiła a było ok- nikt Mnie nie zlinczował Link to comment Share on other sites More sharing options...
memberofhs Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Dzięki chłopaki za pomoc. Wpadnę na zlot jak będzie takowy w przyszłości;-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 memberofhs srebrna ,stojąca z kartkami na sprzedaż w okolicy huty Pokój? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 obserwuj odpowiedni wątek w spotkaniach forumowych...im nas więcej...tym weselej..No chyba, że Matiz zaś z talerzykiem będzie cały spot parafował- to już samo w sobie będzie wesołe dość OT Pozdro i do zaś Link to comment Share on other sites More sharing options...
memberofhs Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Matiz - oglądałem tego srebrnego kibla spod Huty. Auto strasznie zmęczone życiem, miało dosyć. Tam rysa wgnieciona, tu ze zderzaka odchodził lakier. Ciekawe dlaczego od lipca aż po październik stało te auto i nikt go nie chciał, mimo, że podobno było do wzięcia za 3 tys. Aha, klima też była. W bagażniku nie było wody, uderzone tez nie, pognite też nie, a mimo tego nikt tego nie chciał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted December 1, 2013 Share Posted December 1, 2013 Bo z silnika pewnie "dziwne dźwięki" dochodziły A z napędów "wyło" choby wiatrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
memberofhs Posted December 2, 2013 Author Share Posted December 2, 2013 Auta nie odpalałem, autem nie jeździłem, lecz widziałem, że miało dosyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 jeździ nim kobieta, wygląda na typowego woła :/ Powodzenia z Twoją Member Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 wlej Mobil 1 5W-50, i 4L starczą przynajmniej u mnie w MY2000 wiecej nie weszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts