Jump to content

Impreza GC 98 2.0 n/a

memberofhs

Recommended Posts

Kolejne pytanie do kolegów; mam GC z 98 roku 2.0 n/a, tj pisałem w poście o lewerku biegów. Mam 105 tys przebiegu, przebieg autentyczny, potwierdzony. Nie wiem jaki wcześniej lany był olej, lecz co koledzy/koleżanki polecają? Jaką specyfikację? Auto w większości przypadków do spokojniejszej jazdy.

hehe...no to wszystko jasne...Ja w Swoim ssaku miałem wlanego motul'a xcess 8100 5w40 :)

taki dali mi w 4rech wiatrakach przy okazji wymiany uszczelek i rozrzadku..i taki wlewałem już później co kilka tys.km :)

Gdybym wiedział tylko co, gdzie i jak to chętnie poznam klubowiczów. Z drugiej strony nie ma się za bardzo czym chwalić. Zwykły muł 2.0, do tego ejszcze kombi i pognite nadkola. Wstyd!;-) Jeszcze pytanie: ktoś wie, ile tego oleju kupić do silnika? Wchodzi tam 4 czy 5 litrów?

Edited by memberofhs

Kupisz bańkę 5litrów i na ewentualne "dolewki" wystarczy :P

A tak BTW....wpadaj na spoty - Ty przynajmniej masz Subaru :P

A tak poważnie...Ja miałem wanne 1.8....i szału nie robiła a było ok- nikt Mnie nie zlinczował :D

obserwuj odpowiedni wątek w spotkaniach forumowych...im nas więcej...tym weselej..No chyba, że Matiz zaś z talerzykiem będzie cały spot parafował- to już samo w sobie będzie wesołe :P

dość OT :)

Pozdro i do zaś :D

Matiz - oglądałem tego srebrnego kibla spod Huty. Auto strasznie zmęczone życiem, miało dosyć. Tam rysa wgnieciona, tu ze zderzaka odchodził lakier. Ciekawe dlaczego od lipca aż po październik stało te auto i nikt go nie chciał, mimo, że podobno było do wzięcia za 3 tys. Aha, klima też była. W bagażniku nie było wody, uderzone tez nie, pognite też nie, a mimo tego nikt tego nie chciał.