Jump to content

Bugeye - elektrownia na maskę

jacek001

Recommended Posts

Ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia z tym w tym modelu? Policja czepia się w mieście?

Z chęcią kupię (najchętniej używaną) elektrownię do swojego bugeyea STi z 2002. Może ktoś ma/coś poleci?

Dużo po lasach jeżdżę, a tam w zimę więcej zwierzaków i jak to zimą wcześnie robi się ciemno.

Edited by jacek001

Zgodnie z przepisami to nie będzie.Raz,że reflektory w takiej "elektrowni" są zbyt blisko siebie.Dwa,wystają sporo powyżej płaszczyzny maski.Trzy,jeśli się ich nie używa,przynajmniej 2 muszą być zasłonięte zaślepkami.

Do montażu tego ustrojstwa,trzeba podziurawić trochę maskę,aby było stabilnie i bezpiecznie dla podróżujących autem.

Może czepiać się nie będą,ale w przypadku kontroli,dowód mogą zatrzymać.

A nie lepiej dalekosiężne w miejsce przeciwmgielnych w zderzaku zamontować?

w STI bugeye ( u kolegi w podpisie) nie ma przeciwmgielnych w zderzaku ....

Teraz czas na elektrownie.

http://sklep.wesem.p...3_934_122_xenon

montujesz 2 przeciwmgielne i 2 drogowe i policja nie powinna się czepiać, bo 2 dodatkowe drogowe można mieć, a przeciwmgielnych seryjnie nie masz, a można je mieć tylko 2

http://www.gitd.pl/t...lenie-dodatkowe

PS, zapytaj też tu: http://autoracing.pl...lektronika.html

na stronie jest elektrownia do GT, ale może mają też skorupę pasującą do GD ;)

jacek001w osobowych zawsze sie beda czepiac mnie dali dopiero spoko jak elektrownie mialem w terenowkach bo to takie jakies naturalne :P ale spoko mozesz zamontowac dalekosiezne jak powiedzial Cybel bo ja tak zrobilem i spoko jak jede droga ktora leci przez las to mam jasno jak w Las Vegas :biglol:

Z klasyczna elektrownia w Subaru jest problem nie tylko natury prawnej. Po zabudowaniu lampami centralnej czesci maski zmienia sie aerodynamika i do chlodzenia IC dostaje sie za malo powietrza. Tak wiec rozwiazaniem byly te prodrive'owe osobne skorupy boczne mocowane po lewej i prawej stronie maski tak zeby pozostawic swobodny przeplyw powietrza do chlodzenia TMICa - ale wygladaly paskudnie. Ew mozna przeniesc IC w zderzak i wtedy problem znika.

Też o tym kurniku myślałem i chyba jedna zamontuje dalekosiezne. Możecie jakie dalekosiezne polecić? Jaki rozmiar powinien tam być?

Edited by jacek001

Wesemy dalekosiężne,średnica183 wchodzi w zderzak do GT-eka.

http://sklep.wesem.pl/4/6703/reflektory_rajdowe_934_183_934_152_xenon

Doradzam kontakt osobisty,mają jeszcze w ofercie reflektory,gdzie mocowania śrub nie są na krawędziach tylko sporo niżej,nie widać ich wtedy po zamocowaniu oświetlenia i nie przeszkadzają w montażu.

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Wesemy dalekosiężne do bugeye, które będą pasować - ktoś wie?

Rajdowy reflektor drogowy - Rajd 2.46212

Radzę zadzwonić i zapytać o stary typ tego reflektora,mocowania śrub regulacyjnych są schowane i po zamontowaniu w zderzaku są niewidoczne.

W ofercie internetowej ich nie ma,ale są dostępne.

• Upvote 1

Rajdowy reflektor drogowy - Rajd 2.46212

Radzę zadzwonić i zapytać o stary typ tego reflektora,mocowania śrub regulacyjnych są schowane i po zamontowaniu w zderzaku są niewidoczne.

W ofercie internetowej ich nie ma,ale są dostępne.

Dzięki za informację oraz cenne wskazówki. Zamówiłem jedynki i w czwartek pewnie zamontuje. Mam nadzieje, ze wszystko będzie pasować :)

• 1 year later...