jacek001 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 (edited) Ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia z tym w tym modelu? Policja czepia się w mieście? Z chęcią kupię (najchętniej używaną) elektrownię do swojego bugeyea STi z 2002. Może ktoś ma/coś poleci? Dużo po lasach jeżdżę, a tam w zimę więcej zwierzaków i jak to zimą wcześnie robi się ciemno. Edited November 28, 2013 by jacek001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 A nie lepiej dalekosiężne w miejsce przeciwmgielnych w zderzaku zamontować? Wtedy nikomu się tłumaczyć nie trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek001 Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Teraz czas na elektrownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 Zgodnie z przepisami to nie będzie.Raz,że reflektory w takiej "elektrowni" są zbyt blisko siebie.Dwa,wystają sporo powyżej płaszczyzny maski.Trzy,jeśli się ich nie używa,przynajmniej 2 muszą być zasłonięte zaślepkami. Do montażu tego ustrojstwa,trzeba podziurawić trochę maskę,aby było stabilnie i bezpiecznie dla podróżujących autem. Może czepiać się nie będą,ale w przypadku kontroli,dowód mogą zatrzymać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 A nie lepiej dalekosiężne w miejsce przeciwmgielnych w zderzaku zamontować? w STI bugeye ( u kolegi w podpisie) nie ma przeciwmgielnych w zderzaku .... Teraz czas na elektrownie. http://sklep.wesem.p...3_934_122_xenon montujesz 2 przeciwmgielne i 2 drogowe i policja nie powinna się czepiać, bo 2 dodatkowe drogowe można mieć, a przeciwmgielnych seryjnie nie masz, a można je mieć tylko 2 http://www.gitd.pl/t...lenie-dodatkowe PS, zapytaj też tu: http://autoracing.pl...lektronika.html na stronie jest elektrownia do GT, ale może mają też skorupę pasującą do GD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 -Panie kierowco, a co się pan tak śpieszy? -Gdzie tam zaraz śpieszę.... Jak jadę wolniej, to mi alternator nie wyrobi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 jacek001w osobowych zawsze sie beda czepiac mnie dali dopiero spoko jak elektrownie mialem w terenowkach bo to takie jakies naturalne ale spoko mozesz zamontowac dalekosiezne jak powiedzial Cybel bo ja tak zrobilem i spoko jak jede droga ktora leci przez las to mam jasno jak w Las Vegas Link to comment Share on other sites More sharing options...
el mo Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Z klasyczna elektrownia w Subaru jest problem nie tylko natury prawnej. Po zabudowaniu lampami centralnej czesci maski zmienia sie aerodynamika i do chlodzenia IC dostaje sie za malo powietrza. Tak wiec rozwiazaniem byly te prodrive'owe osobne skorupy boczne mocowane po lewej i prawej stronie maski tak zeby pozostawic swobodny przeplyw powietrza do chlodzenia TMICa - ale wygladaly paskudnie. Ew mozna przeniesc IC w zderzak i wtedy problem znika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek001 Posted November 29, 2013 Author Share Posted November 29, 2013 (edited) Też o tym kurniku myślałem i chyba jedna zamontuje dalekosiezne. Możecie jakie dalekosiezne polecić? Jaki rozmiar powinien tam być? Edited November 29, 2013 by jacek001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Wesemy dalekosiężne,średnica183 wchodzi w zderzak do GT-eka. http://sklep.wesem.pl/4/6703/reflektory_rajdowe_934_183_934_152_xenon Doradzam kontakt osobisty,mają jeszcze w ofercie reflektory,gdzie mocowania śrub nie są na krawędziach tylko sporo niżej,nie widać ich wtedy po zamocowaniu oświetlenia i nie przeszkadzają w montażu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Hella 19 i wala na 1200m 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek001 Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 Wesemy dalekosiężne do bugeye, które będą pasować - ktoś wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Rajdowy reflektor drogowy - Rajd 2.46212 Radzę zadzwonić i zapytać o stary typ tego reflektora,mocowania śrub regulacyjnych są schowane i po zamontowaniu w zderzaku są niewidoczne. W ofercie internetowej ich nie ma,ale są dostępne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipozz Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 @@cybel, wiesz może czy ten model Rajd 2.46212 podejdzie tez do GT? i czy 120 stopni bedzie lepsze niz 90? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 @@filipozz podchodzi i pasuje,sam mam takie. Mam z rozstawem 120. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipozz Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 no wlasnie sie zbieram i zbieram i chyba jest dobry moment, zeby kupic rozumiem, ze snieg topią przed autem Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Dają radę. Widoczności masz 300-400 metrów,przynajmniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipozz Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 (edited) Spokojnie wystarczy Dzięki za pomoc! Edited December 9, 2013 by filipozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 też miałem wesemy (drogowe) w poprzedniej imprezie (zamiast seryjnych przeciwmgłowych w zderzaku) i polecam, bo świeciły rewelacyjnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek001 Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Rajdowy reflektor drogowy - Rajd 2.46212 Radzę zadzwonić i zapytać o stary typ tego reflektora,mocowania śrub regulacyjnych są schowane i po zamontowaniu w zderzaku są niewidoczne. W ofercie internetowej ich nie ma,ale są dostępne. Dzięki za informację oraz cenne wskazówki. Zamówiłem jedynki i w czwartek pewnie zamontuje. Mam nadzieje, ze wszystko będzie pasować Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipozz Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Czy może ktoś wrzucic foto, jak one u Was wyglądają zamontowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 @@filipozz znajdziesz tam fotki jak to wygląda z grubsza http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/50638-smerfus-czyli-zabawka-papy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursusraketa Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Siemka macie zdjęcia jak się prezentują te halogeny na aucie ,i jakie dokładnie kupić, macie jakiś link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Teraz są czasy na listwy ledowe na masce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ursusraketa Posted November 22, 2015 Share Posted November 22, 2015 Ale mi nie chodzi o elektrownie na maskę, tylko jakiś zamiennik halogenów w zderzaku, chodzi mi głównie o model i link gdzie można go kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts