Juras K Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 W Legacy IV przestały fotele grzać tyłek !!! w zeszłym sezonie zimowym było ok !!! między siedzeniami kontrolki od podgrzewania świecą . Co ? gdzie ? i jak ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 (edited) sprawdz bezpieczniki i czy do maty dochodzi prad kostka jest pod fotelem Edited November 28, 2013 by viking1232 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted November 28, 2013 Author Share Posted November 28, 2013 Jaki nr. tego bezpiecznika ???? To jest bezpiecznik tylko od podgrzewania??? bo wszystko inne działa !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikeZorro Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Może mata się w jakiś sposób uszkodziła, podobno nie powinno się np kolanem naciskać na fotel, bo cos tam może sie uszkodzić... ale jak oba na raz nie grzeją to raczej też w bezpieczniki bym zerknął Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted November 29, 2013 Author Share Posted November 29, 2013 Bezpieczniki 6 i 17są ok !!!!! Czy prąd wychodzi z kostek sprawdzę po niedzieli !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted December 2, 2013 Share Posted December 2, 2013 Juras, poniżej masz nieco info.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted December 2, 2013 Author Share Posted December 2, 2013 Po podniesieniu temperatury na klimatroniku zaczął grzać prawy fotel !!!! Matę grzewczą w moim fotelu pewnie uszkodziłem przy montowaniu zegarów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted December 8, 2013 Author Share Posted December 8, 2013 Znalazłem przyczynę !!!! - przepalona mata grzewcza !!!! w trzech miejscach musiałem polutować przewód bo w środku w izolacji był przerwany - uszkodzenie mechaniczne przy montażu zegarów !!! fotel już grzeje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 ...juz wiem,co mnie podgrzewa zimkami ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 mojemu znajomemu tez poleciala mata ale on wstawil zamiast orginalnej uniwersalna mate kupil komplet na przednie fotele wygladaja jak orginal mozna montowac do wszystkich samochodow w komplecie sa 2 maty na siedzisko i 2 maty na plecy przekazniki i wlaczniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolnemiasto Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 (edited) u mnie długo trzeba czekać aż zacznie wyraznie ciepło do d... dochodziło, czy u Was też tak jest? Edited December 9, 2013 by wolnemiasto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted December 9, 2013 Author Share Posted December 9, 2013 U mnie znowu teraz tak grzeje że nawet na minimalnym ustawieniu muszę go po pięciu minutach wyłączać !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWIPER Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 u mnie długo trzeba czekać aż zacznie wyraznie ciepło do d... dochodziło, czy u Was też tak jest? Ściągni gacie i sprawdzaj Też mam takie wrażenie że troche ospale się nagrzewa ale w lato po odpaleniu czekałem około 20 sekund żeby tyłek przypalić - robota najmłodszych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted December 10, 2013 Share Posted December 10, 2013 U mnie też nie grzeje od pasażera...pewnie obwód przerwany ale co do sterowania to ja nie mam żadnego. Przy bardzo niskiej temp po prostu sama zaczynała grzać i po kilku minutach się wyłączała . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koniu0739 Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 (edited) a ja mam problem w swoim MY05 z bezpiecznikami, wywala mi 15A bezpiecznik ktory wlasnie jest od podgrzewania, wymienie go i czasami chwile bedzie dzialac ale zawsze wywala po jakims czasie i to nawet jak nie uzywam, jakies zwarcie jest, sprawdzilem kostki przed zima bo wyciagalem fotele i sa ok, pytanie sie nasuwa czy moze to byc przez maty? gdzies tam robi zwarcie? jak w ogole sie wyciaga maty? Edited December 16, 2013 by Koniu0739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted December 16, 2013 Author Share Posted December 16, 2013 pytanie sie nasuwa czy moze to byc przez maty? gdzies tam robi zwarcie? jak w ogole sie wyciaga maty? Tak może to być przez matę grzewczą !!!! na środku siedziska jest przeszycie i żeby ono trzymało kształt wsadzony jest tam drut , pod nim idą przewody grzewcze które mogą być przetarte i czasami się stykać z tym drutem a on z konstrukcją fotela i tak robi zwarcie!! na zdjęciu to miejsce zaznaczyłem strzałkami Fotele rozebrać to trzeba mieć dużo czasu a poskładać tapicerkę to gehenna - przynajmniej do mnie !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koniu0739 Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 (edited) teraz jest jeszcze jeden problem, od ktorego fotela zaczac? chyba predzej od kierowcy bo czesciej jest to siedzenie uzywane, musze sie zastanowic czy dam sobie z tym rade i czy mi sie chce, z tego co widze wystarczy rozebrac dol fotela, gory nie ruszac? p.s. mowiac duzo czasu ile miales na mysli godzin?:> Edited December 17, 2013 by Koniu0739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted December 20, 2013 Author Share Posted December 20, 2013 Zacznij od kierowcy !! p.s. mowiac duzo czasu ile miales na mysli godzin?:> Wyciągnąć fotel i rozebrać siedzisko - 1 godz !!!poskładać tapicerkę + przykręcenie fotela- 2,5 godz !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasoffroadsex Posted January 19, 2014 Share Posted January 19, 2014 Witam Wszystkich. Mam Forka 2006r. od 2 tyg, więc wybaczcie to dziecinne pytanie. Pod przednimi fotelamii znalazłem kable z zółtą kostką. 1 kabel w gladkiej izolacji idzie chyba do czujnika zapięcia pasów a drugi w peszlu wchodzi gdzieś do siedzenia. Nie widzę nigdzie włącznika podgrzrewania foteli. Więc po co są te kable w peszlach? Jak działa ogrzewanie foteli w tym modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bungy Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 (edited) W Legacy IV przestały fotele grzać tyłek !!! w zeszłym sezonie zimowym było ok !!! między siedzeniami kontrolki od podgrzewania świecą . Co ? gdzie ? i jak ??? W IV wysuwa się kostka pod siedzeniem kierowcy, przekazująca zasilanie sterowania fotela oraz obu mat foteli. Trzeba wyczuć na środku, pod fotelem z przodu kostkę i docisnąć dociskając do góry. Prościej, dwoma palcami wyczuwacie kostkę i ciśniecie do góry :-D i tadam, suwa się i grzeje. U mnie dzieje się tak po jazdach w terenie ;-) Edited January 21, 2014 by Bungy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuczek99 Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 W moim Legacy grzeja tylko plecy w obu fotelach. Co może być przyczyną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiem Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 W moim Legacy grzeja tylko plecy w obu fotelach. Co może być przyczyną ? Prawdopodobnie uszkodzone maty, mam to samo i taka jest diagnoza mechanika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew75 Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Witam, mam mały problem z grzaniem foteli, zmieniłem na grzane fotele, bezpieczniki wpięte dgniazda a mimo to brak zasilania, gdzie szukać przekaźnika do ogrzewania foteli.? Pacjent Legacy IV z 2004 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gliwot Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 W dniu 4.01.2018 o 18:07, Andrew75 napisał: Witam, mam mały problem z grzaniem foteli, zmieniłem na grzane fotele, bezpieczniki wpięte dgniazda a mimo to brak zasilania, gdzie szukać przekaźnika do ogrzewania foteli.? Pacjent Legacy IV z 2004 roku. Przekaźnik znajduje się w tablicy przekaźników pod kierownicą. Oznaczony na czerwono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts