Jump to content

Awaria skrzyni?

donfilip

Recommended Posts

Witam

mam mały problem.

Ostatnio zrobiłem remap + wydech. Po 3 dniach jazdy (bez katowania), zmieniając bieg na 2, zaczęło coś chrobotać w skrzyni biegów. Na każdym innym biegu jest okey, ale na 2 strasznie coś stuka. Jak naciskam sprzęgło, czy auto jest na luzie to jest wszystko okey.

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki, czy to może być coś poważnego itd. czy autem mogę jechać do warsztatu (nie używając 2 biegu), czy też lepiej zamówić lawetę.

Dzięki

Filip

Witam

mam mały problem.

Ostatnio zrobiłem remap + wydech. Po 3 dniach jazdy (bez katowania), zmieniając bieg na 2, zaczęło coś chrobotać w skrzyni biegów. Na każdym innym biegu jest okey, ale na 2 strasznie coś stuka. Jak naciskam sprzęgło, czy auto jest na luzie to jest wszystko okey.

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki, czy to może być coś poważnego itd. czy autem mogę jechać do warsztatu (nie używając 2 biegu), czy też lepiej zamówić lawetę.

Dzięki

Filip

Pewnie urwał się ząb.Spuść olej i zobacz co jest na korku spustowym

• 2 weeks later...

Okazało się, że sporo części ze skrzyni jest do wymiany. Rozważam zakup używanej w dobrym stanie.

Mam pytanie - czy każda skrzynia z WRX/STi z roczników 00-03 będzie pasowała do mojej? Mechanik, który zna się na rzeczy mówi, że tylko skrzynia o takim samym numerze jak moja podejdzie. No i jest problem ze znalezieniem skrzyni z dokładnie takim samym numerem. Będę wdzięczny za pomoc/sugestie itp.