donfilip Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Witam mam mały problem. Ostatnio zrobiłem remap + wydech. Po 3 dniach jazdy (bez katowania), zmieniając bieg na 2, zaczęło coś chrobotać w skrzyni biegów. Na każdym innym biegu jest okey, ale na 2 strasznie coś stuka. Jak naciskam sprzęgło, czy auto jest na luzie to jest wszystko okey. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki, czy to może być coś poważnego itd. czy autem mogę jechać do warsztatu (nie używając 2 biegu), czy też lepiej zamówić lawetę. Dzięki Filip Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Tak jedź do warsztatu, nie używaj 2 biegu, ale szykuj sie na konieczność rewizji skrzyni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwiutki Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Witam mam mały problem. Ostatnio zrobiłem remap + wydech. Po 3 dniach jazdy (bez katowania), zmieniając bieg na 2, zaczęło coś chrobotać w skrzyni biegów. Na każdym innym biegu jest okey, ale na 2 strasznie coś stuka. Jak naciskam sprzęgło, czy auto jest na luzie to jest wszystko okey. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki, czy to może być coś poważnego itd. czy autem mogę jechać do warsztatu (nie używając 2 biegu), czy też lepiej zamówić lawetę. Dzięki Filip Pewnie urwał się ząb.Spuść olej i zobacz co jest na korku spustowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamer9 Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 skrzynia do naprawy, lepiej nie jeździj w ogóle - jeśli ukruszył się ząb/zęby to może uszkodzić resztę biegów lub zablokować skrzynię Link to comment Share on other sites More sharing options...
donfilip Posted November 26, 2013 Author Share Posted November 26, 2013 Okey, dzięki Panowie za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
donfilip Posted December 4, 2013 Author Share Posted December 4, 2013 Okazało się, że sporo części ze skrzyni jest do wymiany. Rozważam zakup używanej w dobrym stanie. Mam pytanie - czy każda skrzynia z WRX/STi z roczników 00-03 będzie pasowała do mojej? Mechanik, który zna się na rzeczy mówi, że tylko skrzynia o takim samym numerze jak moja podejdzie. No i jest problem ze znalezieniem skrzyni z dokładnie takim samym numerem. Będę wdzięczny za pomoc/sugestie itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Liczy się przełożenie skrzyni,musi być identyczne jak Twojej.Sprawdź http://www.gearhack.com/docs/Subaru%20Transmission%20Chart.html.files.hidden/Subaru%20Tranny%20Chart.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwiutki Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 (edited) Tu jest skrzynia http://www.forum.sub...dyfer-swap-wrx/ Edited December 5, 2013 by siwiutki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts