kaarolekkk Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 (edited) Witam. Spiąłem dziś czarne kostki pod kierwonicą i ukazały mi się takie błędy. Błędu 44 - ( Cewka zaworu upustowego (turbo) ) nie mogę rozwiązać od dłuższego czasu. Przewody, wężyki, kostki, rozrząd posprawdzane i nic. Błąd 33 - ( czujnik prędkości ) chodzi o ten w skrzyni bięgów ? Oraz błąd 24 - ( Zawór regulacji powietrza biegu jałowego (oprócz Justy); Cewka zaworu regulacji wolnych obrotów (Justy) ) czy to jest błąd od silniczka krokowego? I jeszcze dla pewności czarne kostki są do wymrugiwania błędów a zielone do kasowania? Pytam ponieważ złączając czarne wymrugało mi te 3 błędy, złączając zielone mruga mi tylko błąd 44. Edited November 22, 2013 by kaarolekkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati19999 Posted November 23, 2013 Share Posted November 23, 2013 Wydaje mi się, że czarne kostki służą do odczytywania błędów a zielone do uruchamiania trybu serwisowego i pewnie po załączeniu kostek czarnych wymruguje wszystkie błędy zapisane w ecu a zielona ten, który cały czas jest obecny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaarolekkk Posted March 2, 2014 Author Share Posted March 2, 2014 Problem rozwiazany. Powodem byl przerwany kabel od cewki od WG. do zamkniecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts