Reggi93 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Witam. Mój problem polega na tym, że co jakiś czas, mniej więcej raz dziennie przy ruszaniu ze świateł auto łapie obroty silnik reaguje, ale stoi w miejscu. Dopiero przy kolejnym wciśnięciu gazu autko rusza z szarpnieciem. Dzieje się to tylko co jakiś czas bo zwykle jest bez zarzutów. Prosze o pomoc. Co to może być? Tysiąc km temu wymieniłem filtr i olej w skrzyni biegów. bo myślałem, że to może to. Dzięki z góry / Subaru Forester S-Turbo 170 koni,1999r. / automatyczna skrzynia biegów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grooby78 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Witam. Ewidentnie jest to problem ze skrzynią biegów. Możliwe, że sterujące zaworki hydrauliczne są zabrudzone/przytkane i się przycinają co jakiś czas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reggi93 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Witam. Ewidentnie jest to problem ze skrzynią biegów. Możliwe, że sterujące zaworki hydrauliczne są zabrudzone/przytkane i się przycinają co jakiś czas. Bardzo dziękuje. W takim razie o co konkretnie powinienem poprosic mojego mechanika? Jest to poważna usterka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Ja bym stawiał na konwerter, nie na mózg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 skrzynie biegow powoli sie konczy przygotowac sie do remontu albo do wymiany na uzywana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reggi93 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Da sie jakoś zapobiec wymianie skrzyni? Wymieniajac jakies czesci lub w inny sposób? Z tego co udało mi się zauważyć skrzynia nie jest najtansza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 skrzynia nie jest najtansza Panewka (tfu, tfu) nie jest tańsza.... @@Reggi93, od kiedy masz takie objawy? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reggi93 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Od 3 tygodni. Zareagowałem wymianą oleju, ale nie pomoglo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sysio1 Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 przyczyna zapewnie w sterowniku hydraulicznym miałem ostatnio to samo, u mnie pomogła wymiana oleju i płukanie skrzyni, przy czym w warsztacie zapowiedzieli że teraz wymiany aleju bedą co 15-20tkm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lapcok Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 to ja mam taką propozycję; mamw tej chwili w forku 98/99 S-Turbo automatyczną skrzynię ale, mam też manual z mostem i półosiami do tegoż samego modelu, kombinuję przekładkę i chętnie oddam sprawną A/T w dobre ręce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts