Jump to content

Koszt wymiany sprzęgła?

bigban

Recommended Posts

Nie wiem jak w GT ale w GD w zeszłym tygodniu płaciłem w ASO Koper trochę ponad 2000 zł.

Na stronie Intercars masz dostępny katalog części z cenami.

"Przydrożny" mechanik kiedyś powiedział mi, że cena samej usługi u niego to 500zł.

To jest tak jak pisałem dla budy GD.

czy pasuje to nie wiem.. ostatnio wymieniałem, koszt coś koło 1200 w intercarsie, ja odrazu wymieniłem uszczelniacze w skrzyni, na wale,olej w skrzy i takie tam skoro na wierzchu jest. roboty troche jest.. cena 500 za usługe dość realna

Kilka dni temu wymieniałem, Są 2 wersje sprzęgła w Gt-ku - z tarczą 225 i 230mm. Starsze miały 225, poliftowe 230. Ja za to 230mm Exedy dałem 1190zł(tarcza, docisk, łożysko). Miałem robić sprzęgło w styczniu sam, ale niestety poleciałem polatać na lotnisku 250km ode mnie i sprzęgło powiedziało wcześniej papaa w związku z czym zmuszony byłem skorzystać z usług mechanika. W Koszalinie za wymianę sprzęgła w + uszczelka wydechu, zimering, olej w skrzyni wziął mechanik 700zł. Rozbierał 11 listopada...

Edited by MariuS

No mnie kumpel zrobil za 250zl a znam firmy gdzie mi mowiono 1000 za wymiane wiec zrezygnowalem

a chciałbyś dziesięć godzin się siłować ze starymi śrubami w piętnastoletnim samochodzie za 250zł ?

Jeszcze sie nie spotkałem szczerze aby ktoś brał za wymianę sprzęgła 1000 zł ..... Chyba ze ktoś nigdy tego nie robił , i nie wie ile to moze trwać , i jak usłyszy marka Subaru , to myśli ze to prom kosmiczny i spędzi na tym dwa dni ....,. A akurat w SUBARU , dla sprawnego mechanika wymienić sprzęgło , to bułka z masłem do śniadania . Jak komuś to zajmuje wiecej jak 5 godzin w dwie osoby , to oznacza ze prawie tego nigdy nie robił

No proszę 750 za części , chyba z chińskiej plasteliny zrobione ;)

Dla uściślenia , rozmawiamy o sprzęgle do Gt MY99 ?

Kowal sorry zaszlo male fopa z mojej strony, mam WRX i N/A wymiana byla w N/A ale cenowo wszystko sie zgadza

a bedzie GT bo wymienie silnik :yahoo: