jarmen Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Witam, przepaliła mi się żarówka kierunkowskazu w Imprezie GD 2006r są to takie chromowane żarówki dające pomarańczowe światło nikt nie wie o co kaman jak pytam w sklepach a żeby wyciągnąć starą żarówkę musze wymontować grila i zderzak heh czy ktoś wie jak te żarówki się fachowo nazywają ? podsyłam fotę ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obcy17 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) Impreza Hawkeye Światła pozycyjne przód: W5W Światła pozycyjne tył: P21/5W Kierunkowskazy przednie: PY21W Kierunkowskazy tylne: PY21W Kierunkowskazy boczne: W5W Światła cofania: W21W Światła stopu: W21/5W Światła przeciwmgielne przednie: H3 Światła przeciwmgielne tylne: W21W Oświetlenie tablicy rejestracyjnej: W5W Etyta: Wywaliłem przednie bo ja mam H7 a są też wyładowcze Edited November 20, 2013 by obcy17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmen Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 heh właśnie w lampach od hawkeye nie ma tych PY21W tylko są WY21W i na dodatek chrome lub silver a w polsce ich brak szukam od rana i nic heh :/ bo jak włoże zwykłe pomarańczowe to będzie trochę kiszka, od biedy moze byc ale wolę żeby było estetycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Seryjnie są pomarańczowe ,US i EU ,jak znajdziesz gdzieś te chromowane ,to daj znać też chętnie kupie. http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/55248-niewidoczne-kierunkowskazy/ tu masz patent jak zrobić takie w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmen Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 kolega w UK poszuka i mi wyśle tam podobno są więc czekam aż da znać jak chcesz to zamówie dwa komplety Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 zamów ,chętnie odkupie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmen Posted November 20, 2013 Author Share Posted November 20, 2013 ze względu że nie mamy takich w PL albo są trudno dostępne sprowadzę z 10-20 kompletów na pewno będzie ktoś chciał Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdek Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 Ja w sumie ,to 3 komplety potrzebuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
obcy17 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 WY21W - faktycznie..... Sorki za nieumyślne wprowadzenie w błąd. Sam bym kupił tą z oprawką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmen Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 jak znajomy znajdzie to dam znac ze sa i starczy dla kazdego kolega z uk znalazl 10 pak podwie zarowki philips silver vision za ok 800zl plus wysylka to wyjdzie po 100zl za komplet, znalazl w sklepie tuningowym, ale czekam moze kto inny znajdzie taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRoZiOo Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 http://allegro.pl/zarowka-wy21w-silver-chrom-can-bus-gdynia-i5820188014.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor87 Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Witam Odgrzebuję temat ponieważ przepaliła mi się żarówka kierunkowskazu przedniego prawego (w lampie) w moim Hawkeye'u. Stąd moje pytanie - czy samodzielna wymiana tej żarówki jest bardzo skomplikowana, czy będę w stanie poradzić sobie z tym sam? A jeżeli tak, to czy jest gdzieś w necie w miarę przystępny tutorial jak to zrobić? W manualu znalazłem jedynie zalecenie aby udać się z tym do ASO, ale czy warto jeździć z taką pierdołą do ASO? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts